Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μεταξάς: ο φίλος των γραμμάτων

Σαν σήμερα το 1936 ο Μεταξάς καίει βιβλία των Τολστόι, Μπρεχτ, Καρκαβίτσα, Παπαδιαμάντη και απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι αρχαίοι τραγικοί ποιητές.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

"Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της διπλωματίας με άλλα μέσα". Μέτερνιχ


Συγκλονιστικό φιλμάκι για τον σύγχρονο άνθρωπο, τον ανθρώπινο πολιτισμό, τη τσιμεντωμένη οπτική μας για τον κόσμο που δεν μας αφήνει να δούμε την ουσία.

  The Employment
Ένα τανιάκι που σε συναρπάζει από εκεί που δεν το περιμένεις.
Το The Employment είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή του Αργεντίνικου Animation Studio Opusbou και η επίτιμη ομάδα του Vimeo Staff Picks το ξεχώρισε αμέσως και τώρα εξαπλώνεται σαν φωτιά στο διαδίκτυο.

El Empleo / The Employment
Dirección / Direction: Santiago 'Bou' Grasso
Idea: Patricio Plaza

ΔΕΙΤΕ ΜΈΧΡΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ-ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ-ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ


Πανδυτικομακεδονικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-Παρασκευή 06.09.2013 Κοζάνη


Με την προσδοκία και την διάθεση να αποτελέσει την αφετηρία συντονισμό της δράσης σωματείων, συλλογικοτήτων και ανεξάρτητων πολιτών

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Διαβάστε...

Stephane Hessel:Αγανακτήστε

http://occupygr.com/library/Stephane-Hessel_Indigneu-vos.pdf
 
τζορτζ οργουελ: 1984
 http://occupygr.com/library/george.orwell-1984.pdf
 
 
Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητική

http://occupygr.com/library/Kazantzakhs-Askhtikh.pdf
 
 

ΣΥΡΙΑ


Η ΠΟΕ - ΟΤΑ για Σκάι και Α.Πορτοσάλτε: «Εκπρόσωποι των εργολάβων και πληρωμένος κονδυλοφόρος»


Ημερομηνία: 29/07/2013 20:04

Το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

«Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έδιναν μάχη προκειμένου να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο για τις 6.000 απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες σε πρώτη φάση, απροκάλυπτα ο Τηλεοπτικός Σταθμός «Σκάι» αναδείκνυε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Απώτερος στόχος της είναι να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, στους ιδιώτες - εργολάβους που λυμαίνονται τα πάντα στη χώρα, σε βάρος βέβαια τωνπολιτών. Αυτό που επανηλειμμένα έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Άντε γαμηθείτε»



«Άντε γαμηθείτε» σε άπταιστα αγγλικά ήταν η ον δε ρέκορντ απάντηση που απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε όσους αντιδρούν στην «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

To «fuck you», μαζί με άλλες ανάλογες ατάκες, ειπώθηκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε νορβηγική εφημερίδα, λίγο πριν αποπεμφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Σταυρίδης ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα είχε, αντί για Έλληνες, Νορβηγούς – σοκάροντας τη Νορβηγίδα δημοσιογράφο Κριστίνα Πλέτεν που πήρε τη συνέντευξη. Στο τέλος της συνέντευξης δείχνει στη δημοσιογράφο φυλλάδιο με την προσωπική του επιχείρηση και της προτείνει να νοικιάσει μία από τις βίλες του στην Κεφαλονιά! Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος 9 σελίδων από την εφημερίδα Bergens Tidende στις 4/8 με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες». Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα...

Oι ευλογημένες ιδιωτικοποιήσεις

Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας:4η Δράση «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» 15/9



omadaΦίλες και φίλοι ,
Η  Ομάδα Αλληλεγγύης, ολοκληρώνει στις 15/09/ 2013 την 4η Δράση της «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».

Στόχος μας είναι:
Ø  Να παρέμβουμε ώστε οι καταναλωτές του Δήμου μας να προμηθευτούν εγχώρια προϊόντα αγνά σε δίκαιες τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.
Ø  Η δράση μας δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αγορά, το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση παραγωγών και καταναλωτών, η αποκατάσταση επικοινωνίας μεταξύ τους με στόχο τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης για να ξεπεραστεί η κρίση και τέλος,
Ø  Αξιοποιούμε την ανάγκη για προσφορά πολλών ανθρώπων και την αγωνιστική τους διάθεση να αλλάξουν τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.
Τα κριτήρια επιλογής για την προμήθεια των προϊόντων της δράσης μας είναι:

Χριστοφιλοπούλου: Οι δήμοι βασική δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου

Στην παραδοχή ότι οι δήμοι (και τα πανεπιστήμια) θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για το κύμα των 12.5000 της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, προχώρησε η Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπουλου.
Μιλώντας στον Aθήνα 9.84 η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «το τρίτο κύμα κινητικότητας πρέπει να είναι ενδοαυτοδιοικητικό». Καθώς, όπως είπε, ναι μεν υπήρξαν οριζόντιες περικοπές στην Αυτοδιοίκηση τον Ιούλιο «μένει όμως να προχωρήσουν οι δήμοι σε αξιολόγηση των δομών του. Και όπως μας λέει και η ΚΕΔΕ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι σε πολλούς  δήμους υπάρχει πλεονάζον προσωπικό (όπως για παράδειγμα μηχανικοί ή ΔΕ) ενώ σε άλλους και μάλιστα όμορους, υπάρχουν αντίστοιχα κενά», πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.  Σημείωσε,δε, ότι «μπορούν επίσης να μεταφερθούν υπάλληλοι (όπως πχ. βρεφονηπιοκόμοι) από δήμους που έχουν φθίνοντα πληθυσμό σε άλλους με αύξοντα πληθυσμό».

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΟΕ -ΟΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ εφημερίδας "Μακεδονία"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα-σχόλιο της εφημερίδας «Μακεδονία» την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 με τίτλο, «Ξεπούλημα», σύμφωνα με το οποίο,  Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), που προφανώς κατοικοεδρεύουν στην Βόρεια Ελλάδα, κάνουν κριτική για το «δήθεν ήπιο των αντιδράσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.» στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την Διαθεσιμότητα-Απόλυση των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών.
 Προφανώς η «καλόπιστη» πάντα κριτική γίνεται από μέλος της Διοίκησης της  Κ.Ε.Δ.Ε., που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις παραιτήθηκε για μια ημέρα… (και ούτε καν), προκειμένου να διατρανώσει την αντιθεσή του, στους ομογάλακτούς τους, στην μνημονιακή κυβέρνηση.
Είναι «γνωστοί» στους εργαζόμενους, αλλά και στους ίδιους τους αιρετούς, οι συγκεκριμένοι ανεύθυνοι, λαλίστατοι «μαϊντανοί των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης» (πιθανότατα ένας). Δεχόμενοι πάντως την κριτική (κακόπιστη ή μη) και δεσμευόμαστε, στις επόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είμαστε πιό «σκληροί» ιδιαίτερα απέναντι στους «δήθεν σαλωνάτους αγωνιστές» της «τρύπιας δεκάρας»!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Σοκάρει ο Στρατηγός Ντζιμάνης: "Εύχομαι να μη μας χρειαστεί ξανά η Ελλάδα, γιατί δε θα μπορούμε να υπάρχουμε"

πορεια 29.08 θεσσαλονίκη


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Success story-Σταματούν οι έλεγχοι στις μεταγγίσεις αίματος!


Δε θα είναι πλέον ελεγμένο κι ασφαλές το αίμα, που θα μεταγγίζεται στους ασθενείς των νοσοκομείων της χώρας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Αιτία, όπως αναφέρει η οργάνωση, είναι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) για τους τρεις επόμενους μήνες.

«Η εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη στις 14 Αυγούστου 2013 προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013), δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί» σημειώνει.

Έτσι, όπως αναφέρει, «από την Δευτέρα 26 Αυγούστου δεν θα γίνεται Μοριακός Έλεγχος του Αίματος, ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων, θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και ξαναγυρνάμε σε εποχές πριν το 1993, όπου οι μεταγγίσεις γινόταν χωρίς έλεγχο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών».

«Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική» καταλήγει η Ομοσπονδία.


 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=527262

Τα κριτήρια των πλειστηριασμών

Τα κριτήρια των πλειστηριασμών

Συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και κοινωνικές παραμέτρους θα εμπεριέχει η ρύθμιση για την μερική άρση των πλειστηριασμών στην οποία καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μια σολομώντεια λύση που προβλέπει το «ξεπάγωμα» της άρσης των πλειστηριασμών, αλλά με αυστηρά κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, επέλεξε τελικώς ο πρωθυπουργός για να απεγκλωβίσει την κυβέρνησή του από την επικίνδυνη μέγγενη, στην οποία μπήκε πρόωρα (και σχεδόν οικειοθελώς...), λόγω της πλήρους αδυναμίας που επέδειξε στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Παρά την εξαιρετική πίεση που εσχάτως εκδηλώνεται για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ελεγχόμενη, σταδιακή αλλαγή του με ταυτόχρονο δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους και τους συνεπείς, είναι μονόδρομος και θα λειτουργήσει τελικώς υπέρ των πολιτών, αφού αν δεν δρομολογηθεί η σταδιακή εκτόνωση της αγοράς ακινήτων, θα ενισχυθεί δραματικά η υποτιμητική κερδοσκοπία, με ολέθριες συνέπειες για το 80% του πληθυσμού που διαθέτει έστω και ένα ακίνητο.

Επιπρόσθετα, όπως εκτιμάται θα καταργηθεί στην πράξη η έννοια της υποθήκης, η οποία με τη σειρά της θα διαλύσει την καταναλωτική πίστη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κοινωνικό σύνολο. «Δεν μπορεί από τη μία στιγμή να συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει πάση θυσία να στηρίξουμε τον κατασκευαστικό κλάδο που αριθμεί πάνω από 280 επαγγέλματα και ταυτόχρονα να ξορκίζουμε κάθε αλλαγή στο καθεστώς των ακινήτων», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι στο α΄ τρίμηνο 2013 έγιναν μόνον 4.600 πράξεις μεταβίβασης ακινήτων (στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που προέρχονται από γονικές παροχές και κληρονομιές), όταν το απόθεμα των ακινήτων στον κατασκευαστικό κλάδο έχει φτάσει τις 150.000. «Εάν δεν εκτονώσουμε την κατάσταση, η υποτιμητική κερδοσκοπία θα αποθρασυνθεί», προσθέτουν.

Καθοριστικά στοιχεία, το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία του.

Στην παραπάνω λογική, η κυβερνητική πρόταση, την οποία επεξεργάζονται από κοινού τα υπ. Ανάπτυξης και Οικονομίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», θα στηρίζεται κατ’ αρχήν στα οικονομικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή μη ενός ακινήτου σε καθεστώς πλειστηριασμού. Τα κριτήρια είναι τρία και θα ισχύσουν είτε στο σύνολό τους είτε μεμονωμένα:

Success story -συνέχεια

Ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ το χρέος

Στο εκρηκτικό ύψος των 321 δισ. ευρώ ανέβηκε και πάλι το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Η πορεία του είναι ανησυχητική.

Εργασιακές ειδήσεις

-Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας και τον αφανισμό  2.000 εργαζόμενων σε έξι Νομούς όπως και την απώλεια   12.500 ΑΦΜ, όπως λένε σε κοινή ανακοίνωση τα σωματεία.

-Ελεύθερα θα πωλούνται ληγμένα προϊόντα από την 1η του Σεπτέμβρη, μέτρο που αναγγέλθηκε μήνες πριν προκειμένου να περιοριστεί η χασούρα των καπιταληστών από την κρίση.

-Κάλεσμα σε πορεία την Τρίτη 27 Αυγούστου στο Περιστέρι, με αρχική συγκέντρωση στις 6μμ στην πλατεία δημαρχείου, από το σωματείο υπαλλήλων βιβλίου χάρτου για το θάνατο του Θανάση.

-Ψαράς 54 ετών πέθανε στη Γαύδο αβοήθητος, ενώ έπαθε ξαφνικά αιμόπτυση. Το νησί είναι καιρό χωρίς γιατρό, ενώ μέχρι πρόσφατα ένας παραθεριστής γιατρός εξυπηρετούσε εθελοντικά.

-1,5 εκατομύριο τσεπώνει η ηγεσία του Περισσού από την πώληση του 902, καθώς 2,2 εκατομύρια είναι φέσια προς το ΙΚΑ  που πληρώνει ο επίσημα άγνωστος αγοραστής.

-Γενική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εφοριακοί στην ΑΔΕΔΥ επιμένοντας να ανακοινωθεί τώρα η απεργία που προτείνεται να ξεκινήσει περίπου στις 16 του Σεπτέμβρη. Η "πρόταση" είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για επιστράτευση.

-Η ομοσπονδία εργαζομένων ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης για την ιδιωτικοποίηση του νερού, με κεντρικό μήνυμα "η ΕΥΔΑΠ πωλείται στο 5% της αξίας της".

-Πορεία καλεί το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων στις 29/8 στη Θεσσαλονίκη, στις 7 στο άγαλμα Βενιζέλου.

-Οσοι/ες πίνετε μπύρα Carlsberg μαθετε πως 130 εργαζόμενοι της εταιρείας στη Δανία είναι σε απεργία διεκδικώντας νέα σύμβαση εργασίας.

Γενικώτερα αυτές τις μέρες μαθαίνουμε πολλές ανακοινώσεις σωματείων για αγώνες, μετά από μια σιγή τουλάχιστον 2 μηνών, που τάραξαν μόνο λίγοι  σε νοσοκομεία που κλείνουν.
https://ergasiakodeltio.wordpress.com

 

Το σχέδιο διάσωσης της χώρας


«Εάν ένας Αρειανός έφτανε στη Γη και έβλεπε πώς ζούμε, θα μας αντιμετώπιζε ως τρελούς και θα είχε εκπλαγεί από τη βλακεία με την οποία οργανώνονται οι άνθρωποι»

Συνέντευξη του  Σερζ Λατούς, Γάλλου  καθηγητή Φιλοσοφίας. Μιλά για αποανάπτυξη και κοινή λογική.
http://www.efsyn.gr/?p=98385

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΧΑΛΑΚΗ



                                                                                   Αθήνα, 23 Αυγούστου 2013
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 819



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013, συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη. Στη συνάντηση τέθηκαν το θέμα της διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών, τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι συνεχείς παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση κ.λπ..), ενώ κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις των εργαζομένων αυτής, σε σχέση με την επικείμενη αξιολόγηση Δομών και του Ανθρώπινου Δυναμικού.
Συγκεκριμένα:
·          Σε σχέση με τους Σχολικούς Φύλακες και την διακηρυχθείσα κινητικότητά τους, παρά τα επίμονα ερωτήματα μας δεν δόθηκε καμιά σαφή απάντηση ούτε καν και για όσα προβλέπει ο Νόμος. Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε πως… καταβάλλονται προσπάθειες χωρίς όμως… ορατά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επανέφερε το αίτημα για αναγνώριση ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά της προϋπηρεσίας που είχαν πριν μετατραπεί η σύμβασή τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με το Π.Δ. 164/2004. Η απάντηση του Υπουργού ήταν η ίδια: «Καταβάλλεται προσπάθεια και προς αυτή τη κατεύθυνση».

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας: «Κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή τη μάχη»

Δεν υπάρχει τέλος στην Βαρβαρότητα και τα εγκλήματα που συντελούνται καθημερινά σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας.

Κάθε μέρα που περνά είναι και ένα καρφί στον σταυρό που έχουν ετοιμάσει από καιρό.

Στόχος τους είναι ο θρίαμβος του κεφαλαίου και η ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας.

Επιδίωξη τους η αναξιοπρέπεια του λαού, η απαξίωση της εργασίας, η διάλυση των κοινωνικών δομών η συντριβή της προσωπικότητας.

Ο εργαζόμενος των 150 €, έρχεται από το πολύ κοντινό μέλλον, μαζί με την στρατιά των ¨κολασμένων ¨ που κατευθύνεται στις ουρές των συσσιτίων. Ένας στρατός, αυτοχείρων, απολυομένων, αστέγων, ανέργων, ταπεινωμένων ανθρώπων.

Αυτό είναι η κοινωνία που οραματίζονται να χτίσουν επάνω στο θυσιαστήριο του κέρδους.

Και ένα μόνο τέλος μπορεί να υπάρξει σε αυτή την ιστορία.

Το τέλος του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Έχουμε πόλεμο αγαπητοί φίλοι.

-Ανάμεσα στον άνθρωπο και τα κέρδη

-Ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και την αθλιότητα.

Κανείς δεν θα πάει μόνος του σε αυτή την μάχη.

Με ενότητα και αλληλεγγύη, όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Τα όπλα του παλιού κόσμου που καταρρέει είναι η απάθεια, η αδιαφορία, ο ατομικισμός.

Τα δικά μας είναι το ενδιαφέρον, η συλλογικότητα, η συμμετοχή.

Η Εορδαία, η περιοχή της ευμάρειας ακολουθεί τον κανόνα.

Είναι σήμερα η Εορδαία που απαξιώνεται, που μετρά ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας, που μετρά διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Είναι η Εορδαία του κοινωνικού παντοπωλείου, των 250 εξυπηρετούμενων οικογενειών και των 200 αιτημάτων απόγνωσης που εισήλθαν για αξιολόγηση.

Πιστεύουμε πως η πραγματικότητα είναι ακόμη ποιο οδυνηρή και το πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στην κορυφή του παγόβουνου και μας τρομάζει αυτό που έρχεται.

Είναι όμως και η Εορδαία της αλληλεγγύης, που μετά σχεδόν ένα χρόνο από την δράση της, στάθηκε απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή, επαναπροσδιορίζοντας το κοινωνικό και το πολιτισμικό γίγνεσθαι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους ήθελαν τον πολίτη θεατή των εξελίξεων.

Αλληλεγγύη παντού.

Εσείς είστε η αλληλεγγύη, εμείς, όλοι μας.

Που απαντάμε στον φόβο και την τρομοκρατία με κοινή δράση και αγώνα, προβάλλοντας απέναντι στην απαξίωση με τις αξίες της αλληλεγγύης του συνεργατισμού και της δημοκρατίας.

Είμαστε μαζί στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο.

Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ποια ακίνητα κινδυνεύουν από την άρση των πλειστηριασμών

γιατί άραγε?

κοντά στο 1 δις ευρω τα όοκκινα δάνεια των ελληνικών μμε. αναρωτιέστε γιατέ έχουν σκυλιάσει να στηρίζουν τους επιστάτες?

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους , του Τάσου Παππά-ειλικρινά- διαβάστε το!

"Ε όχι και απεργία οι καθηγητές την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Πρόκειται για απαράδεκτη επιλογή του συνδικαλιστικού κινήματος, που έχει καταντήσει συντεχνιακή σύναξη. Βλάπτουν τους μαθητές που ετοιμάζονται για μία από τις κρισιμότερες μάχες της ζωής τους και τις οικογένειές τους που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους". Κυβέρνηση, κομματικά στελέχη, δημοσιολόγοι και λοιποί οπαδοί της κοινής λογικής χρησιμοποίησαν αυτό το επιχείρημα πριν από μερικούς μήνες για να επιτεθούν στην απόφαση της ΟΛΜΕ. Είχε φυσικά προηγηθεί μπαράζ συκοφαντικών σχολίων για τους τεμπέληδες καθηγητές που απολαμβάνουν τρεις μήνες διακοπές τον χρόνο, που αρνούνται να επιμορφωθούν και να αξιολογηθούν, που έχουν μαύρο εισόδημα από τα ιδιαίτερα μαθήματα, που, που, που. Όλα αυτά για να έρθει ως φυσιολογική η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι αξιολογήσεις γίνονται για να γεμίσει η λίστα των απολυμένων

Μετά από πρόταση που κατάθεσε η ΑΣΚ-ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ (14/3/2013), σχετικά με  τη θέση της ομοσπονδίας μας και του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις άθλιες επιδιώξεις των τροικανών του εξωτερικού και του εσωτερικού για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο μέσω της αξιολόγησης δομών – υπηρεσιών, η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε και έκανε με ανακοίνωση της, γνωστές τις θέσεις και την αντίθεσή της.

Λέμε σχεδόν ομόφωνα, διότι τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ που απείχαν από τη συζήτηση καθώς «δι’ ασήμαντον αφορμή» αποχώρησαν από την αρχή της συνεδρίασης, δεν γνωρίζουμε αν τελικά συμφωνούν με τις θέσεις της ε/ε όπως αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην παρακάτω ανακοίνωση.  
Και όπως έχουμε γράψει και στις ανακοινώσεις μας αν η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ διαφωνεί με τις θέσεις της ε/ε της ομοσπονδίας, όχι μόνο βάζει βούτυρο στο ψωμί της μνημονιακής συγκυβέρνησης αλλά ενισχύει και τις απόψεις μας για διαφαινόμενο μνημονιακό τόξο μέσα στις τάξεις της.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. έχει προ πολλού καταστήσει ξεκάθαρη τη θέση της σε σχέση με την αξιολόγηση των Δομών και Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού. Είμαστε αντίθετοι σε μια αξιολόγηση ενταγμένη στις εξωφρενικές επιταγές της τρόικας που έχει σαφή και ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό: Τις απολύσεις εργαζομένων ανεξαρτήτως αποτελέσματος και επιπτώσεως στην οικονομία αλλά και στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Μόνος και αναμφισβήτητος στόχος είναι η συμπλήρωση της «ΛΙΣΤΑΣ» των 150.000 εργαζομένων που θα απολυθούν ή θα αποχωρήσουν μέχρι το 2015 !!!
Είναι πλέον ξεκάθαρο και στους πλέον δύσπιστους ότι η αξιολόγηση είναι προσχηματική και δεν γίνεται για την καλύτερη οργάνωση και τη βελτίωση της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, προς όφελος του πολίτη. Χρησιμοποιείται ως ένα ακόμη επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» από την τρικομματική συγκυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους προς την τρόικα για άμεσες απολύσεις προσωπικού και περιορισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών και αφετέρου για την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών (Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας.
Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που χιλιάδες νεοπροσλαμβανόμενοι μέσω Μ.Κ.Ο. και τις «φιλόδοξες» Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις προσλαμβάνονται κατά συρροή ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που έχουν να κάνουν με την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τελικά είναι άξιο απορίας !!! Αν πλεονάζει (σύμφωνα με τους πιο κακόπιστους) προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τι η ανάγκη χιλιάδων προσλήψεων τέτοιου τύπου και μάλιστα σε θέσεις που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή και την έναρξη των αξιολογήσεων πιλοτικά σε 12 Δήμους, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση βασικών Κοινωνικών Υπηρεσιών και στον προωθούμενο περιορισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε μέσω της υποτιθέμενης αξιολόγησης και των απολύσεων, είτε μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, της εφεδρείας, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» ή οποιοδήποτε άλλου τρόπου.
Η αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει τελικά είναι μείωση Διευθύνσεων, Τμημάτων και κατάργηση μεγάλου αριθμού Οργανικών θέσεων, όταν πολύ πρόσφατα η συντριπτική πλειοψηφία των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού έχει ψηφίσει νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.).
Καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να «μπλοκάρουν» τους σχεδιασμούς αυτούς και να ακυρώσουν στην πράξη «διαδικασίες αξιολόγησης» που μοναδικό στόχο έχουν τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση προσωπικού και την ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους.
Αυτοσκοπός της τρόικας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι η διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι η αναβάθμισή της. Κανείς εργαζόμενος και κανείς συνδικαλιστικός φορέας δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος και σύμφωνος με επικοινωνιακές τεχνικές που προσπαθούν να βαφτίσουν το «ψάρι-κρέας». Πόσο μάλλον η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θέτει ως πρωταρχικό και διαχρονικό της αίτημα την υπεράσπιση του Δημόσιου, δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην συνεργήσουν με τη συμμετοχή τους στους μηχανισμούς που συγκροτούνται με μοναδικό σκοπό τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας.
Η ανακοίνωση της ε/ε/ της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2013

FEST 2013
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
Η οικονομία ως πρώτη και κύρια αξία του καπιταλισμού και της ζωής στον καπιταλισμό,βάζει νέους όρους εκμετάλλευσης. Η εκμετάλλευση μέσα από την παραγωγή βρήκε διέξοδο απ’ την εκμετάλλευση μέσα από το χρέος.
Η μαζική περιθωριοποίηση και απαξία μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο καλλιέργησε ένα κλίμα φόβου που το συνόδευε η τρομοκρατία της έκπτωσης. Η απόγνωση και η απελπισία μπήκαν στην καθημερινότητα και σε ημερήσια διάταξη.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η πρώτη κάθετη απόπειρα του φόβου ως όπλο πολιτικής διαχείρησης απ το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.Η εκτός συνόρων αντίδραση έδωσε μια ανάσα στην εντός συνόρων αντίσταση , αλλά η ατζέντα παραμένει ανοικτή.
Ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να επιταχυνθούν όλοι οι σχεδιασμοί που δειλά-δειλά και κομματιασμένα έκαναν την εμφάνισή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

 Αναφέρει πως βάση του μνημονίου

αν υπάλληλος τεθεί σε διαθεσιμότητα από ένα υπουργείο δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί στο ίδιο υπουργείο............



Δελτίο Τύπου ΒΕΛΤΕΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 
 ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ  ότι η επίθεση της χρηματοοικονομικής ελίτ  εναντίον των καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων εκφράζεται μέσω του πασίγνωστου μηχανισμού «διαίρει και βασίλευε».  Έτσι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την προπαγάνδα,  χωρίζονται σε «ιδιωτικοί» και «δημόσιοι».
-          Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κατηγοριοποιούνται σε «χαμηλών» και «υψηλών» προσόντων ενώ εδώ και καιρό δεν θεωρούνται καν εργαζόμενοι παρά μόνο εργατικό κόστος.
-          Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την άλλη είναι συλλογικά φοροφυγάδες και διεφθαρμένοι.
-          Επίσης οι δημόσιοι χωρίζονται σε «διορισμένους μέσω ασεπ» και «διορισμένους με λοιπούς τρόπους» ενώ συλλήβδην οι δεύτεροι χαρακτηρίζονται σαν «βύσματα».  Ταυτόχρονα έχουμε τον διαχωρισμό σε ειδικότητες, πτυχιούχους και μη, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε «παραγωγικά » και μη νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς σε ειδικότητες «χρήσιμες» και «άχρηστες». 
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι καμία επίθεση στους εργαζόμενους δεν γίνεται για τον «εκσυγχρονισμό» του δημοσίου τομέα. Απώτερος και καταφανής στόχος είναι:
-          το ξεπούλημα κάθε δημόσιας παροχής είτε λέγεται υπηρεσίες ΟΤΑ είτε κοινωνικά αγαθά (περιβάλλον, νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, μεταφορές), 
-          η ελαχιστοποίηση της αμοιβής όλων των εργαζομένων και
-          η εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών.
Σε αυτή τη χώρα τελικά φαίνεται ότι οι μόνοι τίμιοι και σκληρά εργαζόμενοι είναι οι επιστάτες της τρόικας που κατ ‘ευφημισμόν ονομάζονται  κυβερνητικοί βουλευτές και κάποιοι δημοσιογράφοι που ταυτίζουν το καλό του εργοδότη τους  με το καλό της χώρας.
Εμείς, οι εργαζόμενοι των δήμων,  πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε τοποθετηθεί με εμπεριστατωμένες κατατεθειμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και  διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών. 
-          Γνωρίζουμε τις προσπάθειες-πετυχημένες εν πολλοίς- μετατροπής του δημόσιου τομέα σε κομματικό στρατό.  
-          Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και όχι «σύνολο μορίων».
Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει:
-          να καταστρέψουμε το «κομματικό δημόσιο» και
-          να το μετατρέψουμε σε φορέα εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις.
Οι υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινωνίας  σε εργασιακή ζούγκλα, των ανθρώπων σε όργανα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και κομματικών ψηφοφόρων, των πολιτών σε υπηκόων, ενδιαφέρονται μόνο να εδραιώσουν  την κυριαρχία τους  και να εξυπηρετήσουν τους εντολοδόχους τους, το μεγάλο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο.
Εμείς οι εργαζόμενοι συνολικά, χωρίς να έχουμε τίποτα να μας χωρίζει, θα σταθούμε απέναντι τους.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ελευθερία ή θάνατος?


Σοκ και δέος για καθηγητές-μαθητές

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μας μείωσαν τις αποδοχές, μας εξαθλίωσαν… δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια!!!

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2013
                                                                                  
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 808

                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μας μείωσαν τις αποδοχές, μας εξαθλίωσαν… δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια!!!

Η δικομματική κυβέρνηση, υπηρετώντας τις δεσμεύσεις της στην τρόικα και στους ξένους δανειστές-τοκογλύφους, ξεκίνησε την επικοινωνιακή καταιγίδα-προπαγάνδα της για την άρση από το τέλος του χρόνου της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Διαχρονικά οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σε συμφωνία με την τρόικα, αφού προχώρησαν στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας και της Υγείας, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, είναι έτοιμη κατ’ επιταγή της τρόικα και των τοκογλύφων-δανειστών μας να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να πάρει τα σπίτια χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών κ.λπ. που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει.
Η επικοινωνιακή προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. πήρε φωτιά… Ότι, γίνει… θα γίνει «με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια» και κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!!!
Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί όχι γιατί οι Έλληνες πολίτες ξύπνησαν κάποιο πρωί και αποφάσισαν να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους και τις υποχρεώσεις τους στις Τράπεζες, αλλά είναι αποτέλεσμα της άθλιας πολιτικής τους που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες χωρίς κανένα εισόδημα, ή έχουν μειωθεί οι αποδοχές τους πάνω από 50% με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους.
Λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει και έχει κατατεθεί αναλυτικά και από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η κυβέρνηση αντί να ενδιαφέρεται μόνο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Τραπεζιτών (ανακεφαλαιοποίηση) και να προετοιμάζει την κατάσχεση σπιτιών… θα πρέπει να αντιληφθεί πως εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και ανθρώπινες ζωές.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και κάθε κοινωνική ομάδα δεν θα τους επιτρέψουμε να πάρουν και τα σπίτια μας… Και αυτό είναι μόνο δική μας υπόθεση… Και όχι όλων αυτών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα «διαφωνούν» αλλά πρόθυμα τελικά σηκώνουν το χεράκι τους και ψηφίζουν κάθε νομοθετική ρύθμιση που μας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                Γιάννης Τσούνης

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Εκκένωση από ασθενείς σε 8  νοσοκομεία και θεραπευτήρια ανακοίνωσε ο μπουμπούκος. Ηδη το ΕΚΕΠΥ κάνει ελέγχους στα Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων - Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

-Η ίδια υπηρεσία, που δέχεται εντολές κατευθείαν από το βιβλιοπώλη, την προηγούμενη βδομάδα με έγγραφο ζητούσε από όλα τα νοσοκομεία να τους ενημερώσουν σχετικά με πόσους μετανάστες νοσηλεύτηκαν, πόσοι πλήρωσαν και πόσοι όχι, αν ήταν ασφαλισμένοι και ποιά ήταν η εθνικότητά τους.

-Επίσης ο φασίστας τηλεβιβλιοπώλης ανακοίνωσε την αύξηση του χαρατσιού στα νοσοκομεία από τα 5€ στα 25€ με την επόμενη χρονιά, κάτι που μάσησε πολύ όταν βγήκε στα κανάλια, αλλά ισχύει καθώς είναι δέσμευση στο μνημόνιο.

-Σε αρκετά νοσοκομεία έχουν ανακοινωθεί οργανωμένες αντιδράσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν ανακοινώθηκε καμία απεργία έστω 24ωρη. Συνδικαλιστές έφτασαν το θέμα στην ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλε "κλιμακούμενες κινητοποιήσεις".

-Ανάλογες στρακαστρούκες έριξε και η ΟΛΜΕ καθώς καλούνται πάλι συνελεύσεις σε ΕΛΜΕ με προοπτική απεργίας κατά την έναρξη των σχολείων.

-Ενας Αλβανός εργάτης που έπεσε από στέγη σπιτιού όπου δούλευε, κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από 4 μέρες, ήταν 20 χρονών μόνο.

-Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Κατερίνης.

-Χαμπάρι δεν πήραν στη ΛΑΡΚΟ, όταν οι συνδικαλΗστες της πλειοψηφίας δέχτηκαν να μιλήσει σε συνέδριό τους χρυσαύγουλος βουλευτής. Αποχώρησαν οι αριστεροί και οι ανεξάρτητοι. Η εταιρεία είναι στο στόχαστρο της ντόπιας χούντας για ξεπούλημα μαζί με την ΕΑΣ, την ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΛΒΟ.

-Καθημερινές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η λαϊκή συνέλευση Περιστερίου εξαιτίας του θανάτου του Θανάση στο τρόλεϊ, μετά από επίθεση ελεγκτή εναντίον του.

-Καταγγελία στο ΣΕΠΕ κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για αδήλωτη εργασία στη "ΔΤ", το νέο κρατικό κανάλι της χούντας γιατί "δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας ούτε όμως και   τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία". Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσθέτει σε ανακοίνωσή της πλήθος παρανομιών και παρατυπιών, με κυριότερη την ανυπαρξία καταλόγου επιλεχθέντων.

-Σαμποτάρισμα των μηχανημάτων της ΕΡΤ στο Πήλιο από υπαλλήλους του ΟΤΕ καταγγέλει το ΕΕΚ Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, ΟΤΕτζήδες που είχαν κλειδιά από την κεντρική είσοδο μπήκαν μαζί με δύο "τεχνικούς από την Αθήνα", σπάσανε τις κλειδαριές του χώρου εκπομπής, έκλεισαν τα μηχανήματα και έβαλαν καινούργια κλειδαριά.

-Φαίνεται πως διώκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Σάμου επειδή εμπόδισαν τη συλλογή "χρυσαυγίτικου αίματος" τον Απρίλιο. Το θέμα ανακίνησε η διοικήτρια του νοσοκομείου που πήγε στον εισαγγελέα. Η υπόθεση είναι σε προκαταρκτική έρευνα.

-Μόλις 35 offshore ελέγχθηκαν σε σύνολο περίπου 7.000 και διαπιστώθηκαν φόροι 40 εκατ. €. Τη  ίδια ώρα, μακροχρόνια άνεργος φιλοξενούμενος σε συγγενή του με μηδενικό εισόδημα και ένα αυτοκίνητο 14 ετών κλήθηκε να πληρώσει στην εφορία 563€, εκ των οποίων τα 200 είναι προκαταβολικός φόρος για την επόμενη χρονιά. Εδώ το εκκαθαριστικό του με σβησμένα τα στοιχεία του.
https://ergasiakodeltio.wordpress.com/ 

Α. Γεωργιάδης προς Δήμο Σαντορίνης: Βρείτε χρήματα για το νοσοκομείο, αλλιώς μεταφέρω τον εξοπλισμό και το περνάω στο ΤΑΙΠΕΔ


Αναδημοσιεύουμε από το Blog του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Νάξου και μικρών Κυκλάδων την ακόλουθη επιστολή του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, καθώς και το σχόλιό τους.
Διαβάστε επιστολή τελεσίγραφο «υπουργού» υγείας Αδ-όνοιδος στο δήμαρχο Σαντορίνης για το νεόκτιστο νοσοκομείο και προβλέψτε το μέλλον....

Επιστολή Μίνας Θεοφιλάτου προς φορείς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πληροφορική Παιδεία

Monday 12 August 2013
To:Marc Durando
Executive Director
European Schoolnet
Brussels
Cc: Ministry of Education and Religious Affairs; Ministry of Administrative Reform & e-Governance; Ministry of Finance; Ministry of Development & Competitiveness; Ministry of Interior; Ministry of Labour, Social Security and Welfare; Ministry of Public Order & Citizen Protection; Presidency of the Hellenic Republic; members of the Greek Parliament
Greek members of the European Parliament
EU agencies involved in education & digital initiatives (Scientix; DG DIGIT; European Commissioner for Education, Culture, Multilingualism & Youth; Eurydice; European Institute of Innovation and Technology; European Training Foundation; Education Audiovisual & Culture Executive Agency; Committee of the Regions: EDUC; Digital Agenda for Europe: Pillar VI: Enhancing digital literacy, skills and inclusion & Grand Coalition for Digital Jobs)

Subject: ICT classes to be eliminated from upper secondary education in Greece

«Προσωπικά» θα εξετάσει ο Σαμαράς το θέμα των πλειστηριασμών

Oλοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
http://www.thepressproject.gr/article/46105/Prosopika-tha-eksetasei-o-Samaras-to-thema-ton-pleistiriasmon

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.
Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και το αρμόδιο κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
  - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/46105/Prosopika-tha-eksetasei-o-Samaras-to-thema-ton-pleistiriasmon#sthash.7iKdebhp

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παρενέβη ο Άρειος Πάγος στην «υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ» - Μετά από σκληρή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στη διερευνώμενη υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ παρενέβη ο Άρειος Πάγος, μετά από σκληρή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Γ.Αδαμοπουλος, γίνεται αναφορά στις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά για την συμπεριφορά της ανακρίτριας και ζητείται η παρέμβασή του Αρείου Πάγου «προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται».

ΥΠΔΜ: Έτσι θα υλοποιηθεί η διαθεσιμότητα 20.599 υπαλλήλων

Τη διαδικασία με την οποία θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα 20.559 δημόσιοι υπάλληλοι (ανάμεσα τους και οι περίπου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί) περιγράφει σε ενημερωτικό του σημείωμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με το σημείωμα στην πρώτη φάση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η οποία  περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους έχουν ήδη ενταχθεί από τον περασμένο Ιούλιο σε διαθεσιμότητα 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του ΥΔΙΜΗΔ). Απομένουν, δηλαδή, 8.099 υπάλληλοι οι οποίοι  θα προέρχονται απ” όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης, ανάμεσά τους και οι περίπου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί.
Όπως τονίζει το υπουργείο, «στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν συνολικά 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, ένα ποσοστό δηλαδή μόλις 4%». Αυτό σημαίνει ότι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των υπόλοιπων 12.500 που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει, συνολικά, 20.599 (8.099+12.500) δημοσίους υπαλλήλους.
Η αξιολόγηση-μοριοδότηση αφορά μόνο τους φορείς με πλεονάζουσες θέσεις
Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στους 2.000 υπαλλήλους που, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του χρόνου προκειμένου μαζί με τους 2.000 της ΕΡΤ να συμπληρώσουν τον αριθμό 4.000. Μνημονεύονται απλώς οι μέχρι τώρα αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη, με βάση τις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας με την υποσημείωση ότι «η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού αφορά ΜΟΝΟΝ  σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και ΟΧΙ στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων».
Υπενθυμίζεται, δηλαδή, ότι:
Στις 2 και 12 Αυγούστου εκδόθηκαν από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη δυο Υπουργικές Αποφάσεις για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, καθώς και των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής, κατάταξης και μοριοδότησής τους.
Και οι δυο Υπουργικές Αποφάσεις βασίζονται σε τέσσερις αρχές: Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.
Για τη μετάταξη – μεταφορά αυτών των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι η επιλογή διενεργείται κατόπιν αποτίμησης και αντικειμενικής μοριοδότησης των προσόντων τους, τυπικών και ουσιαστικών, συνεκτιμώμενης της εργασιακής και διοικητικής εμπειρίας, καθώς και της υπηρεσιακής απόδοσης, δηλ. στοιχείων που συνθέτουν την  εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο και ιδίως αν πρόκειται για διαδικασία γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή για διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ ή για διαδικασία που ελέγχει το ΑΣΕΠ, καθώς και για Διαγωνισμό Εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Τα βήματα της διαθεσιμότητας
Παράλληλα στο ίδιο κείμενο υπενθυμίζεται η εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 16 Αυγούστου την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
Συγκεκριμένα, τα βήματα για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αυτά παρουσιάζονται στην εγκύκλιο, είναι:
1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.
2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του ΥΔΙΜΗΔ.
3. Απόφαση ΥΔΙΜΗΔ για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.
4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.
5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.
6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης – μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.

Το σκληρό τυρί και οι αγρότες με τις Φερράρι

Η νυχτιά ήταν υπέροχη. Επί τέλους, μετά από ένα τριήμερο κάψας, η αύρα ήταν κάπως δροσερή. Κι όπως είχα φάει τα μεζεκλίκια μου κι είχα κατεβάσει και αρκετούτσικα μπουκάλια παγωμένης μπύρας, σκόπευα ν' αράξω για λίγο στην άκρη της παραλίας και να χαλαρώσω, ίσαμε να νοιώσω τα βλέφαρά μου να βαραίνουν και να παω για ύπνο. Όλες οι λεπτομέρειες έδειχναν να στήνουν ένα ιδανικό σκηνικό διακοπών. Όμως, όπως λέει ο λαός, μπορεί να θέλει ο παπάς ν' αγιάσει αλλά δεν αφήνουν οι διαόλοι.

"Δρόμος προόδου" το ξεπούλημα;

"Είμαι ευτυχής που 652 εκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία τού δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε έναν δρόμο προόδου."

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υπουργό οικονομικών Γιάννη "ροκ" Στουρνάρα, ειπώθηκαν δε (με την απαραίτητη συνοδεία πλατειού χαμόγελου ευτυχίας) αμέσως μετά την υπογραφή ξεπουλήματος του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
στο βιογραφικό σας αναφέρετε ότι έχετε μία κόρη. Δεν αναφέρεται η ηλικία της, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να υποθέσω, ας την πούμε υπόθεση εργασίας, ότι η κόρη σας είναι μαθήτρια στο ελληνικό σχολείο.
Επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές συμβουλές για την κόρη σας, ως ένας εκπαιδευτικός που μέχρι τώρα έχω προβληματιστεί για την Παιδεία και έχω προσπαθήσει να επηρεάσω θετικά τους μαθητές μου στο μάθημα της Πληροφορικής που διδάσκω, ή σε άλλες δράσεις στο σχολείο, είτε να βάλω κάποιο μικρό λιθαράκι σε Πανελλαδικό επίπεδο (Έχω συμμετάσχει σε δύο ομάδες συγγραφής του σχολικού βιβλίου Πληροφορικής Γυμνασίου, πρώτη έκδοση 2000 και 2007, και σε μία ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού για την Πληροφορική, ΠΙ 2000. Όλες οι συμμετοχές ήταν μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό, από το ΠΙ).

Καθηγητές Εθελοντικής Κίνησης Πολιτών ΑΞΙ.ΖΩ (Αξιοπρεπής Ζωή για όλους)

 1. Να απαιτήσουμε άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

2. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο κάθε κλείσιμο σχολειού σε όλη την Ελλάδα

3. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο αφού καταφέρουμε να μείνουμε στα σχολειά μας και στη δουλειά μας να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση- έκτρωμα που δίνει 10 μόρια στα προσόντα και 90 μόρια στην γνώμη του Διευθυντή και του Σύμβουλου(!) και είναι άλλος ένας τρόπος για να πετάξει πάλι χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολείου.

4. Να είμαστε αλληλέγγυοι και παρόντες στους αγώνες όλων των εργαζομένων και των πολιτών σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κλάδους από την ΕΡΤ μέχρι τις Σκουριές της Χαλκιδικής, από τους ΟΤΑ μέχρι τα Νοσοκομεία

5. Να είμαστε δυναμικά ενάντιοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε είδους πρόστυχη ιδιωτικοποίηση όπως του ρεύματος, του νερού κι όλων των δημόσιων αγαθών που ενώ σε άλλες χώρες είδαν τα χαΐρια τους και την καταστροφή που επέφεραν και τα ξανακάνουν πάλι κρατικά και Δημοτικά( Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αμερική κ, α) οι δικοί μας εξουσιαστές εδώ υπογράφουν καθημερινά τους αποδεδειγμένα καταστροφικούς νόμους των ιδιωτικοποιήσεων, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και των φίλων τους και να θάψουν όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

6. Να γίνουμε η ορμητήρια δύναμη για μια μεγάλη Γενική Απεργία από όλους τους κλάδους κι από όλους τους αγωνιζόμενους και πληττόμενους πολίτες που θα οδηγήσει στο γκρέμισμα αυτής της σαθρότητας που μας παρουσιάζεται ως οργανωμένη εξουσία και στην απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά, την ταπείνωση και τον όλεθρο που μας υποχρεώνουν να ζούμε.

Τώρα! θα πούμε ΣΤΟΠ σε όλα αυτά
αρχίζοντας από τις μετατάξεις μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό


Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για τις εκκαθαρίσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων - Δε θα δοθεί παράταση πέραν της 30-8


Ενημέρωση για τις εκκαθαρίσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Υπουργείο Οικονομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 16.8. 2013


Δελτίο Τύπου

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει πως οι εκκαθαρίσεις ΦΕΦΠ της 5ης, 6ης και 7ης αποστολής έχουν ολοκληρωθεί και ξεκίνησε η εκτύπωση για την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών.

Οι εκκαθαρίσεις της 5ης και 6ης αποστολής έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης 30 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα και συνεπώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι πληρωτέα μέχρι τέλος Αυγούστου.

Δεδομένου πως η περίοδος των διακοπών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενημέρωση, οι φορολογούμενοι καλούνται να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.

Η εκκαθάριση της 7ης αποστολής έχει ημερομηνία εκκαθάρισης 14 Αυγούστου και συνεπώς η πρώτη των δύο δόσεων είναι πληρωτέα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Συνολικά με την 7η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΛΗΘΟΣ
ΚΑΘΑΡΟ
ΦΟΡΟΣ
ΦΟΡΟΣ
ΦΟΡΟΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ
ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΕΙΣΦΟΡΑΣ
ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ
ΦΟΡΟΣ
Χρεωστικά
1,896,916
35,707,974,037
1,717,734,534
390,342,753
195,861,752
2,303,939,039
Μηδενικά
1,332,901
8,175,740,255
-3,163,238
2,286,975
876,263
0
Πιστωτικά
719,123
10,249,190,072
-220,983,631
17,915,362
11,131,467
-191,936,801
Σύνολα
3,948,940
54,132,904,364
1,493,587,665
410,545,091
207,869,482
2,112,002,238



Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση.

Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2012 με την αποστολή των εκκαθαριστικών:


Έκδοση
ΠΛΗΘΟΣ
ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΟΣΟ
ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
30/7/13
482,201
489,939,708.31



Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011), μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο 2013. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9. Σημειώνεται πως σε όσους δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των €200.000 ή φόρος μέχρι €27), δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012.

Τέλος, ενημερώνουμε πως η υποβολή των δηλώσεων ΦΕΦΠ συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο υπολοιπόμενος αριθμός δηλώσεων εκτιμάται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι 30/8.
Συνεπώς, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.



http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14837