Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07.02.2014

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 90

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8.00 π.μ.-12.00 μ.μ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και την Εκπαίδευση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4172/2013, που έθεσε χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και τους οδηγεί σε απόλυση, καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που «αξιολογούν» τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 – Αθήνα), στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της διαθεσιμότητας, που επιβλήθηκε με τον Νόμο 4172/2013.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, προκειμένου να βάλουμε με κάθε τρόπο φρένο στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση, στη διάλυση των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη στέρηση βασικών υπηρεσιών από τους πολίτες.
                               
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 Θέμης Μπαλασόπουλος                              Γιάννης Τσούνης

Αφίσα ΠΟΕ-ΟΤΕ για στάση εργασίας 07.02.2014 για διαθεσιμότηες και κινητικότητα


ΓΑΠ: Στην Ελλάδα 505 άνθρωποι κατέχουν το 1/3 του ΑΕΠ

ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κλπ. 
ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΗΤΑΝ........

Με άρθρο του στο CNBC ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στην ανισότητα που επικρατεί στη διανομή του πλούτου, σημειώνοντας ότι αυτή η ανισότητα «απειλεί τη δημοκρατία». Για να τεκμηριώσει την άποψη του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, όπου, όπως σημειώνει, μόλις 505 άνθρωποι κατέχουν το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας. 


«Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη. Απαιτεί δομικές αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της οικονομικής προόδου και στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την "ανάκαμψη"» σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός. Χαρακτηριστικά δε αναφέρει ότι «τα οικονομικά οφέλη ιδιωτικοποιούνται ενώ η "χασούρα" κοινωνικοποιείται» και τονίζει ότι «οι πολιτικές υπαγορεύονται από πανίσχυρα ειδικά συμφέροντα και τον όποιο πανικό των αγορών».

 Αναλυτικά το άρθρο του: 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κι αν το κεφάλαιο του μέλλοντος δεν μας έχει ανάγκη; (ή αλλιώς: το τέλος της εργασίας)


του Γ. Βαρουφάκη

Aγναντεύοντας από το παράθυρό μου, στο Όστιν του Τέξας, παρατήρησα ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης στο βάθος του ορίζοντα. Προχθές που πέρναγα από εκεί ξαφνιάστηκα με τη θέα του τεράστιου εργοτάξιου όπου οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα, παράγοντας τη σκόνη που τράβηξε την προσοχή μου. Από την όψη του υπό οικοδόμηση κτιρίου φαινόταν ότι (ευτυχώς) δεν έχτιζαν ούτε νέο εμπορικό κέντρο ούτε και σύμπλεγμα κατοικιών. 
Όχι, επρόκειτο για μεγάλο βιομηχανικό κέντρο. Αν και στην αρχή δεν το πρόσεξα, μετά από λίγα λεπτά συνειδητοποίησα ότι κάτι έλειπε από αυτό το εργοτάξιο: οι άνθρωποι! Για την ακρίβεια, μέτρησα τρεις. Και οι τρεις τους, με τα κράνη και τη στολή προστασίας, ήταν μαζεμένοι σε ένα μικρό γραφείο εξωτερικού χώρου πάνω από μια συστάδα υπολογιστών, σκεπασμένοι από τέντα που θύμιζε στρατό ξηράς. Δέκα μπουλντόζες, τρεις γερανοί και καμιά δεκαριά άλλα κινούμενα εργαλεία, τουλάχιστον όσο μπορούσα να διακρίνω, κινούνταν μόνα τους γύρω τους. Άνευ οδηγών, χειριστών, εργατών εν γένει.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ θμιας Εκπαίδευσης: Eκδήλωση με θέμα: «Οι εκπαιδευτικοί μπροστά στο ναζισμό, φασισμό, ρατσισμό»



Ο  Σύλλογος   Εκπαιδευτικών   Α/ θμιας  Εκπαίδευσης  σας  προσκαλεί   σε  εκδήλωση, με θέμα :  «ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ  ΦΑΣΙΣΜΟ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ» 
 με ομιλητή εισηγητή  τον  Τσιάκαλο  Γεώργιο  καθηγητή  στο  Παιδαγωγικό του  Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα « ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στην Κοζάνη  την Παρασκευή  7  Φεβρουαρίου  και  ώρα  7μμ.
                                                      ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ
   
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:Περισσότερα εμπόδια για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους

H νέα απόφαση της πολιτείας με την οποία τίθεται ένα ακόμη εμπόδιο για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη της κυβέρνησης για κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη των αδυνάτων. 
Συγκεκριμένα, ορίζεται ως υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης ακόμη και στους έχοντες μηδενικό εισόδημα αφού δεν γίνεται πλέον δεκτή η απλή υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης επικυρωμένης από την εφορία.
Η φαινομενικά ανώδυνη αυτή αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας κυρίως άποροι, ανάπηροι και άλλοι με σοβαρά προβλήματα να πρέπει να βρουν τρόπο απόκτησης του πολυπόθητου κλειδάριθμου καθώς και ενδεχομένως ενός λογιστή για τις απαραίτητες ενέργειες κάτι που ενώ για κάποιους από εμάς φαίνεται απλή διαδικασία για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Επιπροσθέτως όσοι βρεθούν εκπρόθεσμοι θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο!

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, προστασία στους ιατρούς που ασκούν ευσυνείδητα το έργο τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. κατά τη Συνεδρίασή του της 24-1-2014 αναφορικά με το απαράδεκτο μέτρο της επιβολής πλαφόν, αποφάσισε τη συνέχιση της ιατρικής λειτουργίας όπως αυτή επιβάλλεται από τις αρχές της ιατρικής, της ηθικής και της δεοντολογίας.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει όλους τους Συλλόγους και ιατρούς της χώρας να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης - διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους. Κάθε ιατρός που ευσυνείδητα ασκεί το έργο του θα προστατευθεί από οποιαδήποτε κύρωση τυχόν επιβληθεί.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει την απόσυρσή του μέτρου και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τις προτάσεις πιθανών τροποποιήσεων.
Μέχρι την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης όμως, ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι θα προστατεύσουμε κάθε ιατρό ο οποίος ευσυνείδητα ασκεί το έργο του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΘΩΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Μ.Γ.

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ Μ.Γ., που βρισκόταν σε αυτοδίκαιη αργία περίπου εννέα μήνες.
Σύμφωνα με το νόμο 4057/2012 το τεκμήριο αθωότητας δεν υφίσταται και ουσιαστικά θεωρείται ένοχος κάθε δημόσιος υπάλληλος ο οποίος τιμωρείται προκαταβολικά, απλά και μόνο με την καταγγελία οποιουδήποτε, ακόμα και για περιπτώσεις ιδιωτικών διαφορών!
Με το ανωτέρω (μνημονιακό) νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία ο υπάλληλος χωρίς καν να δικαστεί και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμήριο αθωότητας "όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον".
Μεγάλη νίκη της δικαιοσύνης!  
Μπράβο στους δικαστές! 


  

Το Δ.Σ του Σωματείου Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Sοuper Market Ν. Κοζάνης εκφράζει την συμπαράστασή του στο συνάδελφο Δεληολάνη Βαγγέλη

Tο Δ.Σ του Σωματείου Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Sοuper Market Ν. Κοζάνης,  εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Δεληολάνη Βαγγέλη, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης που δικάζεται αύριο Τετάρτη 29/01/2014 μετά από καταγγελία «ανθρώπου» της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του Σ/Μ «Αρβανιτίδη» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011.
Η δίωξη του συναδέλφου έγινε μετά από καταγγελία στην αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που επιτέθηκε Βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.
Είναι απαράδεκτο να δικάζεται συνδικαλιστικό στέλεχος μετά από καταγγελία της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που συστηματικά εδώ και χρόνια έχει καταστρατηγήσει, παραβεί όλη την εργατική νομοθεσία και πολλά άρθρα του ποινικού κώδικα, που έχει εκβιάσει, τρομοκρατήσει και έχει απλήρωτους του εργαζόμενους, που έχει συστηματικά παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που έχει εξαναγκάσει τους εργαζόμενους -με την απειλή της απόλυσης- σε αγορά προϊόντων, παρακολουθώντας τους πόντους κατανάλωσης, που έχει χρεώσει σε βάρος τους τα ληγμένα, που έχει εκβιάσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών τους.
Απαιτούμε το σταμάτημα της βιομηχανίας των δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δηλώνουμε την ενεργή στήριξη του σωματείου μας σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καλούμε τα σωματεία να αντιδράσουν στον εντεινόμενο αυταρχισμό.
ο Δ.Σ του Σωματείου Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Sοuper Market Ν. Κοζάνης,  εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Δεληολάνη Βαγγέλη, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης που δικάζεται αύριο Τετάρτη 29/01/2014 μετά από καταγγελία «ανθρώπου» της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του Σ/Μ «Αρβανιτίδη» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011.
Η δίωξη του συναδέλφου έγινε μετά από καταγγελία στην αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που επιτέθηκε Βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.
Είναι απαράδεκτο να δικάζεται συνδικαλιστικό στέλεχος μετά από καταγγελία της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που συστηματικά εδώ και χρόνια έχει καταστρατηγήσει, παραβεί όλη την εργατική νομοθεσία και πολλά άρθρα του ποινικού κώδικα, που έχει εκβιάσει, τρομοκρατήσει και έχει απλήρωτους του εργαζόμενους, που έχει συστηματικά παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που έχει εξαναγκάσει τους εργαζόμενους -με την απειλή της απόλυσης- σε αγορά προϊόντων, παρακολουθώντας τους πόντους κατανάλωσης, που έχει χρεώσει σε βάρος τους τα ληγμένα, που έχει εκβιάσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών τους.
Απαιτούμε το σταμάτημα της βιομηχανίας των δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δηλώνουμε την ενεργή στήριξη του σωματείου μας σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καλούμε τα σωματεία να αντιδράσουν στον εντεινόμενο αυταρχισμό.
- See more at: http://www.kozan.gr/?p=141678#sthash.oT9cogjh.dpuf

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.



Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014

                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 83




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «τεχνοκράτες» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά με τον μέγιστο αξιολογητή και αναμορφωτή της Δημόσιας Διοίκησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον Υπουργό που από θεμελιωτής και τοποτηρητής της νομιμότητας (λόγω θεσμικού ρόλου) έχει μετατραπεί σε υποκινητή παραβατικής συμπεριφοράς, προτρέποντας υφιστάμενες υπηρεσίες του να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους και διαδικασίες για να αξιολογήσουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους όπως εκείνος και οι ευνοούμενοί του, διορισμένοι σήμερα Προϊστάμενοι, επιθυμούν.

«Καίγεται» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να εκτελέσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Θέλει να δημιουργήσει μία «δεξαμενή» υπαλλήλων από την οποία θα γίνονται χιλιάδες απολύσεις όταν το ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Πιστεύει πώς έτσι, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λάβει «άριστο» βαθμό από την τρόικα και θα παραμείνει ο καλύτερος της μαθητής σε μία κυβέρνηση που παραπαίει.

Εμείς απέναντι στο σύστημα που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης πριν καν ψηφιστούν οι διατάξεις από τη Βουλή θέτουμε το εξής ερώτημα: Αν ένας Δήμος έχει 10 εργάτες ταφής-εκταφής νεκρών με ποια κριτήρια θα τους αξιολογήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τους εντάξει στην κατηγορία των «αρίστων» (25%), των καλών (60%) και των «ανίκανων» (15%); Ποιος είναι το ποιο γρήγορο φτυάρι; Ποιος ανοίγει καλύτερους τάφους; Ή μήπως ποιος έχει τάσεις «αυτοκτονίας» και μπορεί να μπει στο λάκκο που άνοιξε γλυτώνοντας έτσι τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση από μία απόλυση;

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πώς οι Δήμοι είναι πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Siemens για παράδειγμα, που μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις με κριτήριο την κερδοφορία του εργοδότη.

Οι Δήμοι επιτελούν κοινωνικό έργο και πρέπει αυτό να υπερασπίζονται και όχι να απαξιώνονται από την κυβέρνηση που σχεδιάζει απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεθοδεύοντας την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κείμενο – κάλεσμα των 13 διωκόμενων αντιφασιστών της Κοζάνης

     
                   


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ 
       ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 16/9/2013 στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ,ένα κύμα αντιφασιστικών κινητοποιήσεων ξέσπασε πανελλαδικά. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην πλατεία Γιολδάση, απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α. στις 20/9/2013, ανοιχτή και δημόσια αντιφασιστική συγκέντρωση-παρέμβαση καταγγελίας της συγκεκριμένης πολιτικής δολοφονίας, στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου.
Μετά από τρεισήμισι ώρες παρουσίας μας, με μικροφωνική, κείμενα, πανό, συνθήματα και συζητήσεις με τους κατοίκους της γειτονιάς, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με γκλομπς και χημικά. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στενής συνεργασίας αστυνομίας – Χ.Α. η οποία υλοποιήθηκε στην περιοχή μας, λίγο μετά την προκλητική ανάρτηση στο διαδίκτυο από την τοπική συμμορία ότι “με σύνεση και ψυχραιμία τα γραφεία μας και σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά”. (Τελικά, όχι απλά τα γραφεία τους στην Κοζάνη δεν άνοιξαν την συγκεκριμένη μέρα, αλλά παρέμειναν κλειστά για αρκετές βδομάδες).
Από εκείνο το βράδυ -οπότε και έγινε η πρώτη σύλληψη τραυματία αντιφασίστα στο νοσοκομείο της Κοζάνης- και για τους επόμενους 3 μήνες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 13 συνολικά άτομα. Με αυτόν τον τρόπο στήθηκε ένα παράλογο και αλυσιδωτό πανηγύρι διώξεων ενάντια σε αντιφασίστες. Κάποιοι από αυτούς, παρόντες στην συγκέντρωση, εντελώς αυθαίρετα βαπτίστηκαν από την αστυνομία “ένοχοι” για πράξεις που ποτέ δεν έκαναν. Κάποιοι άλλοι από τους εν λόγω κατηγορούμενους δεν ήταν καν παρόντες στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ενώ υπήρχαν και κάποιοι ανάμεσα σε αυτούς που ήταν παντελώς απόντες, ακόμα και από την πόλη της Κοζάνης..!
Φαίνεται ότι στο νομό Κοζάνης διαχρονικά, οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν παράδοση στη σκληρή αντιμετώπιση, στοχοποίηση και εκδικητικότητα ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην παθητικότητα της κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Τους ενοχλούν οι σκέψεις μας, ο  λόγος μας, οι δράσεις μας, η κοινωνική μας απεύθυνση, η σταθερή παρουσία μας στο δρόμο, γιατί επιδιώκουν μια πόλη νεκρή, με αποστειρωμένα, ελεγχόμενα και υποδουλωμένα όντα.
Ας το βάλουν, όμως, καλά στο μυαλό τους, ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στη λογική του φόβου και στην εγκληματικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Για μας τους διωκόμενους και αλληλέγγυους, αποτελεί πολιτικό ζητούμενο η υπεράσπιση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση στις 20/9, γιατί πιστεύουμε ότι ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος του. Ο φασισμός τσακίζεται από όλους και όλες μας με την έμπρακτη συλλογική δράση σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ, 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, 9 π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.
οι διωκόμενοι αντιφασίστες/αντιφασίστριες Κοζάνης
& αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

25/01/2014 ΠΟΕΟΤΑ :Αυτονόητη η απόσυρση παράνομης εγκυκλίου του Υπ. Μεταρρύθμισης

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ρόλο «σύγχρονου αναμορφωτή» της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, προτρέπει τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να παρανομήσουν και να παραβλέψουν προθεσμίες και διαδικασίες για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Δ. 318/1992).
Για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ο ίδιος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ανέλαβαν απέναντι στους τοκογλύφους-δανειστές. Έχουν καταλύσει το Σύνταγμα της χώρας και ζητούν από θεσμικά όργανα και υπηρεσίες να παραβιάσουν Νόμους με σκοπό να προχωρήσουν τάχιστα στις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως προκύπτει από πρόσφατη εγκύκλιο (αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/476/οικ.1312/21-1-2014) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο υπογράφων Υπουργός, υποβαθμίζοντας και απαξιώνονταςτον ρόλο της Βουλής στην παραγωγή Νομοθετικού έργου και θεωρώντας τις «κομματικές γραμμές» δεδομένες, προεξοφλεί προτού καν παρουσιαστούν στην αρμόδια επιτροπή, την ψήφιση των σχετικών διατάξεων με τις οποίες υποχρεωτικά πλέον το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο θα θεωρείται «ανίκανο».
Είναι εμφανές πως η απαξίωση, η αδιαφορία, ο παραγκωνισμός που επέδειξαν τρία χρόνια τώρα  Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και τρόικα στους «εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου» είναι μεταδοτική!!!
Μοναδική φιλοδοξία και στόχος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση κατά τα πρότυπα πρακτικών που εφαρμόζονται σε πολυεθνικές εταιρείες σε περιπτώσεις «μαζικών απολύσεων».
Θεωρούμε αυτονόητη
την άμεση απόσυρση της παράνομης εγκυκλίου.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με παρέμβασή τους στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού να προχωρήσουν άμεσασε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην μεθόδευση δημιουργίας δεξαμενής συναδέλφων προς απόλυση βάσει  της ρύθμισης για το 15%.
Καλούμε τέλος τους Έλληνες Μνημονιακούς Βουλευτές τουλάχιστον αυτή τη φορά να καταψηφίσουν τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που πριμοδοτεί τις πολιτικές εξαρτήσεις, το χαφιεδισμό και παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση!!!
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
25/01/2014

Υιός αποστάτη: Δυστυχώς, ακόμα τοποθετούμε με κομματικά κριτήρια

Για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια ακόμη και τώρα έκανε λόγω το πρωί στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεση του με αυτή την διαδικασία. 
«Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και είπε ότι η εισήγηση του «είναι να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά».
 Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την αξιολόγηση του 2013. Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών. Σημείωσε επίσης ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. 
Πηγή: www.lifo.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 
 έχει απόλυτο δίκιο. ας πούμε υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης εχει διοριστεί ο Κυρ. Μητσοτάκης
Για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια ακόμη και τώρα έκανε λόγω το πρωί στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεση του με αυτή την διαδικασία. «Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και είπε ότι η εισήγηση του «είναι να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά». Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την αξιολόγηση του 2013. Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών. Σημείωσε επίσης ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. Πηγή: www.lifo.gr

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το νέο σήμα της ελληνικής προεδρίας

(κλεμμένο από διαδίκτυο)

Πρόταση – σοκ για την ανεργία – Χωρίς μισθό θα δουλεύουν οι νέοι ως 24 ετών για ένα χρόνο!

 τστστστσ, μισές δουλειές. Γιατί μόνο οι νέοι χωρίς μισθό για ένα χρόνο? Ριζικές λύσεις για την αναβάθμιση της "οικονομίας". Κανένας με μισθό για τρία χρόνια. όσοι επηζήσουν μπορούν να συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C-%CE%B8%CE%B1-063100123.html 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2014
Αριθ. Πρωτ.:
ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/476/οικ.1312
ΠΡΟΣ :
Όπως στον Πίνακα Αποδεκτών
(Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 15
106 74, Αθήνα
Τηλ.: 213-1313394, -378,- 212,-373
Fax : 210-3389143
ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση των διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 για την αξιολόγηση των
δημοσίων υπαλλήλων»
Την 15η Ιανουαρίου 2014 αναρτήθηκε προς διαβούλευση στην οικεία
ιστοσελίδα (http://www.opengov.gr/minreform/?p=1320) το σχέδιο νόμου του
Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο
«Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και
Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και
λοιπές ρυθμίσεις».
Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές
ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του Π.Δ.
318/1992 (ΦΕΚ 161 Α’), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την
σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της
επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των
Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην
προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ. 318/1992
ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν
σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών, παρακαλούνται να
κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα στους φορείς που εποπτεύουν.
Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΑΔΑ: ΒΙΨΨΧ-ΡΕΚ

Μια συνηθισμένη συζήτηση για την οικονομία


Οι δάσκαλοι της Ιεράπετρας αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση

Οι δάσκαλοι της Ιεράπετρας αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση.

Την Τετάρτη 22/1 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο 2ο Δ.Σ. Ιεράπετρας, από τους δασκάλους του συλλόγου, όπου θα πραγματοποιούνταν τα σεμινάρια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αποτέλσμα, όχι η αναβολή, αλλά η ακύρωση του σεμιναρίου από τον σύμβουλο. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Δημαρχείο.
 

ΣΥΣΚΕΨΗ των ΜΕΛΩΝ των Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2014

                                                                              Αριθμ. Πρωτ.: 74







ΣΥΣΚΕΨΗ των ΜΕΛΩΝ των Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 – 10.30 π.μ.


Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των Συλλόγων-Μελών της.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.30 το πρωί στην Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51- Θεσσαλονίκη) και είναι αναγκαία η παρουσία όλων των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας).

Για την επιτυχία της σύσκεψης αλλά και της ενημέρωσης ΟΛΩΝ μας θα πρέπει τα Διοικητικά Συμβούλια να μεταφέρουν την υπάρχουσα κατάσταση στη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε επίπεδο Νομού ώστε να καθοριστούν στο πλαίσιο της δράσης της Ομοσπονδίας οι παρεμβάσεις μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                            Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


 Οι εικόνες του βίντεο από τη Γρανάδα.. Εκεί όπου επιστρατεύθηκαν 100 αστυνομικοί για να προχωρήσουν στην έξωση έξι οικογενειών, ανάμεσά τους έξι παιδιά και ένα άτομο με ψυχικές διαταραχές. Στο πλευρό των οικογενειών βρέθηκαν τουλάχιστον 500 πολίτες, μέλη της οργάνωσης "Σταματήστε τις εξώσεις" οι οποίοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μην επιτρέψουν στην αστυνομία να προχωρήσει στο κτήριο. Οι αστυνομικοί τους απομακρύνουν σηκωτούς από το δρόμο και ύστερα από τα σκαλιά της πολυκατοικίας προκειμένου να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου των τραπεζών. Ντροπή απαντούν οι πολίτες που αντιστέκονται. Η αστυνομία καταφέρνει τελικά να μπει μέσα στο κτήριο και ανεβαίνει στην ταράτσα όπου ακούγεται ένας πολίτης να λέει πάρε και την κεραία, πάρτην. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μια βδομάδα και στις οικογένειες δόθηκε λίγες μέρες διορία μέχρι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τώρα πια δεν έχουν κανένα μέρος να μείνουν. Πετάχτηκαν στο δρόμο.


http://www.ertopen.com/eidiseis/item/13437-etsi-pairnoyn-ta-spitia-twn-anthrwpwn-sth-granada#.UuAmN0r8Kt9

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ"



Καθώς η μέθοδος αξιολόγησης Κυρ. Μητσοτάκη ξεπερνά σε πρωτοπορία κάθε μεθοδολογία διοίκησης επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης (εφόσον οριοθετεί προκαταβολικά τα ποσοστά των «καλών» και «κακών» υπαλλήλων!),
Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της.
Φυσικά η εφαρμογή της θα πρέπει να ξεκινήσει από την ηγεσία που την προτείνει:
Άμεση λοιπόν απόλυση στο 15% των βουλευτών της συγκυβέρνησης και των υπουργών της