Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"




ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά τη δημοσίευση του ν.4250/2014 περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων εντός προκαθορισμένων ποσοστώσεων και με τη λήξη της τέταρτης προθεσμίας που έδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να επιβάλει την εφαρμογή του, 
παρότι το ΔΕΕ τόσο κατά τη συζήτηση του νόμου στη Βουλή όσο και μεταγενέστερα, κατά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες υλοποίησής του, έλαβε σαφή θέση, κατέδειξε τις αδυναμίες και ανέδειξε την προβληματικότητα του νέου συστήματος με τρόπο μεθοδικό, νηφάλιο, σαφή και τεκμηριωμένο (βλ. μελέτη ΔΕΕ με ημερομηνία 17-7-2014),  
επειδή η σχετική αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εμμένει στην εφαρμογή του νόμου και των δημοσίων υπαλλήλων που το αρνούνται όχι μόνο δεν μειούται αλλά φαίνεται να λαμβάνει πρωτοφανή ένταση,
επειδή τα διάφορα ΜΜΕ συμπράττουν με τον τρόπο τους στην αντιπαράθεση αυτή, είτε αναπαράγοντας άκριτα τις ανακοινώσεις των εμπλεκομένων είτε υιοθετώντας εύκολα ατεκμηρίωτες απόψεις και προβληματικά κοινωνικά στερεότυπα,
επειδή θεωρούμε ότι η κοινωνία των πολιτών, της οποίας και εμείς ως ΔΕΕ αποτελούμε μέρος και έκφραση, οφείλει να ενημερώνεται σφαιρικά, εμπεριστατωμένα και απροκατάληπτα, ώστε να μπορεί να διαμορφώνει άποψη,
γι’ αυτό, ανασκοπώντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:     
1.     Ούτε κατά τη θέσπιση του νόμου ούτε μετά, παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει την ύπαρξη του υποτιθέμενου προβλήματος («όλοι οι υπάλληλοι βαθμολογούνται με άριστα..») και προπάντων, τον υψηλό βαθμό σημαντικότητάς του, ώστε να δικαιολογείται η διαμόρφωση νέας δημόσιας πολιτικής για την αντιμετώπισή του.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απάντηση σε Υ.Δ.Μ.Η.Δ. για έλεγχο συμβάσεων και αξιολόγηση



Αθήνα, 31 Ιουλίου 2014
                                                                   
                                                                    Αριθμ Πρωτ.: 844
                                                                   
                                                                    Προς:
                                                                    Πρόεδρο και Μέλη
                                                                    του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.
                                                                    Γ. Γενναδίου 8
                                                                    106 78 – Αθήνα  
                                                                   
                                                                    Κοινοποίηση:
                                                                    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
                                                                    και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                                                    κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
                                                                    Βασ. Σοφίας 15
                                                                    106 74 – Αθήνα

Κύριε Πρόεδρε της Κ.Ε.Δ.Ε., Κύριοι Δήμαρχοι,
Με αφορμή την επιστολή που σας απέστειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας σας να συμπράξετε μαζί του για τον επανέλεγχο των συμβάσεων του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του Ν.4250/2014, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θέτει υπόψιν κάθε ενδιαφερόμενου τα κάτωθι:

1.       Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μια ακόμα φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη αλλά και του εμπλεκόμενους φορείς και να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους επιχειρώντας να παρουσιάσει την διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, που ετράπησαν από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου ως μια «μάχη κατά της διαφθοράς», ως μια προσωπική προσπάθεια του ιδίου να εντοπίσει εκείνους τους υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις ετράπησαν σε Αορίστου Χρόνου με βάσει διατάξεις Νόμων και Διαταγμάτων, όπως είναι το επονομαζόμενο διάταγμα Παυλόπουλου. Στη πραγματικότητα, ωστόσο, ο κύριος Υπουργός αποκρύπτει από όλους την αλήθεια, που κρύβεται κάτω από την διαδικασία, που ο ίδιος και με προσωπική του ευθύνη έχει δρομολογήσει, ότι δηλαδή ο έλεγχος των συμβάσεων αφορά περιπτώσεις, που κρίθηκαν ως Αορίστου Χρόνου μέσα από τυπικές διαδικασίες, που συμπεριελάμβαναν τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π. και που έφεραν όλα τα εχέγγυα της νομιμότητας, όπως καθορίζονταν από τις οικείες διατάξεις, που τις προέβλεπαν. Είναι δε παντελώς ακατανόητο, το γεγονός του ελέγχου συμβάσεων, που ελέγχθηκαν ήδη από το Α.Σ.Ε.Π., εκτός εάν η αντίληψη του κυρίου Υπουργού είναι, ότι ακόμα και αυτό το όργανο, που παρουσιάζεται διαχρονικά ως αδιάβλητος φύλακας της νομιμότητας των προσλήψεων, έχει προβεί σε παράνομες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ



ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!


GAZAERNIKA


ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ


Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Συλλογή φαρμακευτικού υλικού για Γάζα

Συνάδελφοι,

το κοινωνικό ιατρείο κοζάνης συλλέγει φαρμακευτικό υλικό (http://edkozanis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_25.html) για την Γάζα και ζητά στήριξη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, ο Σ.Υπ. Ο.Τ.Α. Κοζάνης καλεί τα μέλη του να συνεισφέρουν γάζες, σύριγγες, αποστειρωτικό υλικό, παυσίπονα κλπ αναγκαία είδη.

Ο Σύλλογος θα διαθέσει και το ποσό των 100 ευρώ για αγορά υλικού.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέιλ sypota@yahoo.gr ή το τηλέφωνο 2464350121 για περισσότερες λεπτομέρειες.

και το υλικό θα παραδοθεί στο κοινωνικό ιατρείο Παρασκευή απόγευμα.

Συνάδελφοι που βρίσκονται σε απόσταση και δεν μπορούν να φέρουν οι ίδιοι το υλικό, μπορούν να το συγκεντρώσουν και να το αποστείλουν σε συνεννόηση.

Ας βοηθήσουμε με τον ελάχιστο τρόπο που μπορούμε και ας ελπίσουμε ότι η κατοχή της Παλαιστίνης (αλλά και της Κύπρου) θα τερματιστούν το συντομότερο δυνατό.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δίκτυα Συνεργατικής Οικονομίας και κοινωνική αντιβία

 Το φιλισταϊκό έντυπο Spectators βρίσκει ότι το κύριο ελάττωμα των συνεργατικών πειραματισμών της Rochdale είναι αυτό: «Κατέδειξαν ότι οι ενώσεις των εργατών μπορούσαν να διαχειρίζονται καταστήματα, μύλους και σχεδόν κάθε μορφή βιομηχανικής δραστηριότητας με επιτυχία και αμέσως βελτίωναν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων. Αλλά έτσι δεν άφηναν.

Μια προσεκτική θεώρηση του κόσμου μας θα μας φανερώσει ότι όλες οι εκδηλώσεις μας, οι συμπεριφορές μας και κυρίως οι σχέσεις μας είναι οργανωμένες σε πολύπλοκες, διαδραστικές και αμφίδρομες διαδρομές. Ο Marx έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι το σύνολο των κοινωνικών του σχέσεων. Πολλές τέτοιες σχέσεις δημιουργούν παραμετρικά συστήματα μεταβλητών. Δημιουργούν συστήματα πολυπλοκοτήτων. Η πολυπλοκότητα αυτή, των αμφίδρομων και πολυκλαδικών σχέσεων, εκφράστηκε, ερμηνεύτηκε και αποτυπώθηκε με τη θεωρία των δικτύων από το 1736 (Euler, Caylay, Köning, Berge, Hamilton). Δίκτυο στη μαθηματική ανάλυση είναι ένα γράφημα που μεταφέρει τη σύλληψη της πολυπλοκότητας από τη σκέψη στον πραγματικό κόσμο μέσω της διαγραμματικής αποτύπωσης. Το αποτέλεσμα της αποτύπωσης είναι η δυνατότητα επεξεργασίας και υπολογισμών των σχέσεων αυτών με μαθηματικά εργαλεία και τελικά η παραγωγή μοντέλων αριστοποίησής τους. Οι κοινωνικές επιστήμες δανείστηκαν πολλές εφαρμογές από τη θεωρία των δικτύων κατασκευάζοντας εργαλεία επεξεργασίας και στο πεδίο των κοινωνικών, άρα και οικονομικών σχέσεων (Walker, Macbride, Vachon, Breeze, Machanahan).

Παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκτυα

Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη μόνιμη έξοδο από την κρίση. Επιβάλλεται (εκτός των άλλων) να αναζητηθούν οι τρόποι δόμησης των σχέσεων των υποκειμένων που παίρνουν μέρος στη διαδικασία της ανασυγκρότησης, βασισμένοι στις ακόλουθες βασικές αρχές:

α. στη συνέργεια

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Εργασιακές ειδήσεις της περιοδου

εργασιακό δελτίο #21 από το omnia sunt communia

1529186
από omnia sunt communia  Ιούλ. 27, 2014, 12:12 πμ.,
εργασιακό δελτίο #21 από το omnia sunt communia για τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
osc_sticker2
redblack smallΝέα δικαστική απόφαση υπέρ των «μαύρων και ανασφάλιστων» που εργάζονται σε καθεστώς επισφάλειας σε ενημερωτικά sites. Mε αφορμή τη συζήτηση στο πρωτοδικείο της Αθήνας για εργαζόμενο-συντάκτη στο site «dealnews.gr»,το δικαστήριο, έκρινε για δεύτερη φορά, ότι οι εργαζόμενοι στα sites/portals, δικαιούνται σύμβαση συντακτών και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

redblack smallΞυλοδαρμός απλήρωτου μετανάστη εργαζόμενου από μπάτσους. Την Τετάρτη, οι δύο μπάτσοι πήγαν με περιπολικό στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στη «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο μετανάστης από το 2010, μένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας. Οι μπάτσοι μπροστά στον εργοδότη- ο οποίος άλλωστε τους κάλεσε για να λύσει τις οικονομικές διαφορές με τον μετανάστη- φέρθηκαν βάναυσα στον εργάτη και κατέστρεψαν τα λιγοστά φτωχικά προσωπικά του αντικείμενα. Οι δύο μπάτσοι τελικά την Πέμπτη συνελήφθησαν από συναδέρφους τους και παραπέμπονται στην αστική δικαιοσύνη- για την οποία ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρουμε δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη- και θεωρούμε ότι όπως σε δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας θα αθωώσει τα “άτακτα παιδιά της”.

redblack smallΜικροφωνική-παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/7, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή το νέο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε επιλεγμένες “τουριστικές” περιοχές για την Κυριακή 27 Ιούλη, ημέρα κατά την οποία επίσης πραγματοποιήθηκαν δράσεις – παρεμβάσεις.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ποιοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των υπουργών Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη επεκτείνεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των δήμων και των περιφερειών.
Ειδικότερα σε συνέχεια της προηγούμενης ΚΥΑ β 465 2014.pdf, με την οποία καθοριζόταν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, με την   κοινή υπουργική απόφαση β 2012 2014.pdfορίζεται ότι πλέον δικαιούχοι για το εν λόγω επίδομα είναι και οι εργαζόμενοι σε δημοτικές και αναπτυξιακές καθώς και στους ΦΟΔΣΑ και ΔΕΥΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.localit.gr , το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει και συμπληρωματική απόφαση που αφορά στους εργαζόμενους στους δήμους.
Η απόφαση καθορίζει το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ως εξής:
α) Κατηγορία Α΄ σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ
β) Κατηγορία Β΄ σε εβδομήντα (70) ευρώ
γ) Κατηγορία Γ΄ σε τριάντα πέντε (35) ευρώ.
Στην κατηγορία Α΄ περιλαμβάνονται οι κάτωθι ειδικότητες:
Το προσωπικό που απασχολείται στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι εργάτες επεξεργασίας λυμάτων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής και εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και τεχνίτες αποχέτευσης, οι οδηγοί ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων, οι χειριστές μηχανημάτων έργου, οι νοσηλευτές και νοσοκόμοι.
Στην κατηγορία Β΄ περιλαμβάνονται οι κάτωθι ειδικότητες:
Οι χημικοί, βοηθοί χημικοί και αναλυτές οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε εργαστήρια, οι μηχανοτεχνίτες και ηλεκτροτεχνίτες οι οποίοι απασχολούνται στη συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, οι συντηρητές μηχανημάτων έργων.
Στην κατηγορία Γ΄ περιλαμβάνονται οι κάτωθι ειδικότητες:
Οι φύλακες χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, οι εργάτες καθαριότητας σφαγείων και οι στολιστές νεκρών.
Σημειώνεται ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν καταβάλλεται στο διοικητικό προσωπικό των  παραπάνω φορέων.
Το επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του.
Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού) σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ’ έτος καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές νοσηλευτικούς σχηματισμούς του ΙΚΑ και ιδιωτικές κλινικές εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές,  η οποία αποδεικνύεται με σχετικά παραστατικά στοιχεία.
Για τη συνδρομή όλων των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊστάμενου, η οποία συνοδεύει τα μηνιαία φύλλα απασχόλησης και τη μισθοδοτική κατάσταση.
Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων για οποιονδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά μετακίνηση, απόσπαση, μετάταξη, διάθεση) από τα καθήκοντα, τις θέσεις και τις συνθήκες οι οποίες δικαιολογούν τη χορήγηση του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊστάμενου.
Με ανάλογες διαδικασίες χορηγείται ισοχρόνως το ως άνω επίδομα και σε όσους εργαζόμενους μετακινούνται, μετατάσσονται ή αποσπώνται σε ειδικότητες ή τομείς εργασίας που δικαιολογούν την καταβολή του.

Γράμμα απο εναν δημοτικο εργατη

«Αγαπητέ Δήμαρχε (Περιφερειάρχη), από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται να έχεις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα απογραφεί. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να προχωρήσεις στην απογραφή τους. Και να αποστείλεις τα στοιχεία στη ψηφιακή πλατφόρμα.
Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να συνεργαστούμε για τη διαφάνεια, την παραγωγικότητα και την εργασιακή ειρήνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε ευχαριστώ.
Αργύρης Ντινόπουλος.
Υπουργός Εσωτερικών».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
«Αγαπητέ Υπουργέ, δεν ξέρω πού βρήκες το τηλέφωνό μου αλλά να ξέρεις ότι γουστάρω να συνεργαστούμε για για τη διαφάνεια, την παραγωγικότητα και την εργασιακή ειρήνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ξεκινάω λοιπόν την απογραφή: μου έχεις κάνει πάνω από 60% μείωση αποδοχών, μου έχεις κόψει δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα άδειας, έχεις απαγορεύσει από το 2010 έως το 2016 προσλήψεις, έχεις οδηγήσει στη σύνταξη χιλιάδες συναδέλφους μου έχεις απολύσει χιλιάδες συναδέλφους μου, έχεις αλλάξει βαθμό σε όλους τους συναδέλφους μου, έχεις διώξει σε φυλακές, αστυνομικά τμήματα κτλ τους συναδέλφους Δημοτικούς Αστυνομικούς και σε νοσοκομεία Σχολικούς Φύλακες, δεν υπάρχουν προϊστάμενοι που να έχουν κριθεί νόμιμα, δεν υπάρχουν οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, δεν υπάρχουν καθηκοντολόγια, οι εργολάβοι κάνουν πάρτι, τα δημοτικά τέλη δεν εισπράττονται, και έχω κάθε μέρα τον Φούχτελ να τρώει και να πίνει με τους Δημάρχους, και τον Μητσοτάκη να θέλει με το έτσι θέλω να καταρρίψει ακόμα και τους νομούς της Φυσικής, λέγοντας ότι το 15% των Δημοτικών υπαλλήλων είναι άχρηστοι.
Βαρέθηκα επίσης να με κάνουν μαύρο τα ΜΑΤ κάθε φορά που κατεβαίνω σε διαδήλωση και να με λούζουν με χημικά σαν να είμαι κατσαρίδα.
Έτσι λοιπόν, όταν θα σε συναντήσω, να ξέρεις ότι θα έχεις τη πιο καλή συνεργασία· εγώ θα σκάβω για πενταροδεκάρες περιμένοντας την ανάπτυξη, και εσύ θα το ‘χεις βουλώσει περιμένοντας τον JESUS να σώσει την ψυχή σου και δε θα στέλνεις ηλίθια SMS.
Σε ευχαριστώ
Μήτσουλας
Εργάτης Νεκροταφείου »
(Αγαπητέ Μήτσουλα, αφού έγινε και ο Ντινόπουλος υπουργός, μάλλον δεν έχει πιο κάτω· αυτός πρέπει να είναι ο πάτος. Αλλά δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος. Καλές δουλειές.)

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κοινωνικό Ιατρειο Κοζανης και Γαζα

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης σε συνεργασία με Κοινωνικά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα και ανθρωπιστικές οργανώσεις συμμετέχει στην καμπάνια για βοήθεια του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού Λαού και καλεί τις συλλογικότητες και τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή με προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού (γάζες, ράμματα, σύριγγες, γάντια κλπ).
Η αλληλεγγύη μας για την ανακούφιση των τραυματιών και των αμάχων στη Γάζα της Παλαιστίνης όπου οι πολεμική σύρραξη συνεχίζεται με εκατοντάδες νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και θύματα κυρίως αμάχους και παιδιά πρέπει να φανεί στην πράξη.
Η συγκέντρωση των φαρμάκων και του υλικού θα πραγματοποιείται στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης που βρίσκεται στην οδό Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 Μάρτυρες τηλ. 2461042257) στην Κοζάνη, καθημερινά από τις 5 εώς τις 9 το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014.

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

λινκ για την πληρη μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλαδας

http://www.efsyn.gr/?p=218027

10 λόγοι για τους οποιους δεν μπορεί να εφαρμοστεί η "αξιολόγηση" Μητσοτακη

Γιατί δεν μπορεί να  εφαρμοστεί η «αξιολόγηση» με ποσοστώσεις του Ν.4250/2014.

Οι διατάξεις του Ν.4250/2014 που αφορούν στην τροποποίηση του Π.Δ. 318/1992 και εισάγουν την «αξιολόγηση» με ποσοστώσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα, δεν πρέπει να εφαρμοστούν από κανένα Δημόσιο Υπάλληλο γιατί:
1. Γιατί δεν επιλύουν κανένα υπαρκτό πρόβλημα, αφού τα όσα λέγονται για τα υποτιθέμενα «άριστα», αφενός δεν αποδείχτηκαν ποτέ από κανέναν (ο Υπουργός δεν έδωσε κανένα στοιχείο στη Βουλή…) και αφετέρου και να ισχύουν, δημιουργούν ασήμαντη επιβάρυνση σε ένα σύστημα με πολλά και σημαντικότερα προβλήματα... Τα μείζονα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία ούτε καν συζητούνται είναι: 1. Ότι δεν υπάρχουν στόχοι και 2. Ότι δεν μετριέται σχεδόν τίποτα…

2. Γιατί συνιστά μια επιλογή αυταρχικού-βαλκανικού τύπου και όχι μια ορθολογική επιλογή. Αντί να διορθωθούν τα πραγματικά προβλήματα, έρχεται η εξουσία και επιβάλλει (με την απειλή πειθαρχικής δίωξης) μια αναγκαστική συμπεριφορά είτε αυτή είναι δίκαιη είτε άδικη. Θα γίνει όχι επειδή είναι σωστό αλλά επειδή το διατάζει/επιβάλλει η εξουσία…

3. Γιατί αν εφαρμοστούν θα δημιουργηθούν πολύ χειρότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι έρχονται να επιλύσουν, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων και υποδαυλίζοντας τον ανταγωνισμό αντί της συνεργασίας…

4. Γιατί σε καμία Δημόσια Διοίκηση αναπτυγμένου κράτους δεν εφαρμόζεται αυτό το σύστημα, αλλά αντίθετα, οι υπάλληλοι αξιολογούνται με βάση επαρκή στοιχεία, γνωστά εκ των προτέρων κριτήρια και από αξιόπιστους αξιολογητές.

5. Γιατί αυτό το σύστημα, εφαρμόζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος λειτουργεί με άλλα δεδομένα και άλλα κριτήρια, ενώ επιδιώκει άλλους σκοπούς από τη Δημόσια Διοίκηση. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι το Βρετανικό BBC, όπου έγινε προσπάθεια εφαρμογής του συστήματος μόλις αυτό ιδιωτικοποιήθηκε αλλά δεν πέτυχε, γιατί οι εργαζόμενοι απέργησαν επί μια εβδομάδα και η διοίκηση το πήρε πίσω…
6. Γιατί όλα τα βιβλία που αφορούν στη διοίκηση και αξιολόγηση του προσωπικού, περιγράφουν το σύστημα αυτό ως άδικο και προβληματικό, με τάση εγκατάλειψής του ακόμα και από τις ιδιωτικές εταιρίες… Συγκεκριμένα:

Βιβλίο Παρασκευής Χατζηπαντελή (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, εκδόσεις Μεταίχμιο 1999) «Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι ικανότητες κατανέμονται κανονικά σε έναν τυχαίο πληθυσμό (υπόθεσης αμφίβολης εγκυρότητας)… το σύστημα έχει το μειονέκτημα ότι συχνά αδικεί τους υπαλλήλους».

Βιβλίο Ευγενίας Μπιτσάνη (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ, εκδόσεις Διόνικος 2004) «…να επισημάνουμε ότι το κριτήριο αυτό (να πλησιάζει η κατανομή των αξιολογήσεων την κλίμακα Γκάους) δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτο. Δεν είναι υποχρεωτικό το 15% των υπαλλήλων να αξιολογείται μέτριο ή ανεπαρκές».

Μάλιστα, το βιβλίο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ) λέει ότι η αξιολόγηση γίνεται πάντα «σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί».

7. Γιατί όλα τα κριτήρια που υπάρχουν είναι ασαφή και δεν μπορούν να μετρηθούν. Το χειρότερο όμως είναι, ότι γενικά, δεν γίνονται μετρήσεις…

8. Γιατί οι διορισμένοι με κυβερνητική εύνοια Προϊστάμενοι-κριτές είναι παντελώς αναξιόπιστοι…

9. Γιατί το σύστημα αυτό, της συγκριτικής ή δυναμικής αξιολόγησης, απαιτεί μεγάλους αριθμούς για να εφαρμοστεί (άνω των 500 ατόμων) και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε Δήμους που έχουν μερικές δεκάδες υπαλλήλων…

10. Γιατί παρά τις πολιτικές εξαγγελίες είναι σε όλους φανερό ότι με την εφαρμογή τους θα δημιουργηθούν δεξαμενές υπαλλήλων, από όπου εύκολα και ανώδυνα για την πολιτική ηγεσία (χωρίς ελπίδες δικαστικής δικαίωσης) θα διοχετεύονται υπάλληλοι προς την έξοδο… Η κα Χριστοφιλοπούλου το έχει ήδη πει: Γιατί να μένει στη Δημόσιο ένας ανεπαρκής υπάλληλος;

Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας, αποδόμηση της αποκαλούμενης αξιολόγησης Μητσοτακη

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 802





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Δ.Ε.Ε.) παρουσίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, μελέτη που αποδομεί και καταρρίπτει με τεκμηριωμένα στοιχεία την συγκριτική «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Δημοτικών Υπαλλήλων όπως την προωθεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του Ν.4250/2014.
Στη μελέτη του Δ.Ε.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. γίνεται καταρχήν μια εκτενής αναδρομή στο Π.Δ. 318/1992, το οποίο στην εποχή του, μαζί με τα ασαφή και αόριστα κριτήρια που καθόριζε, περιείχε ωστόσο και κάποια καινοτόμα στοιχεία (πρώτη φορά πρόβλεψη για στοχοθεσία).
Η μη συνεπής εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος έδειξε και τα όρια τόσο της οργανωτικής επάρκειας όσο και της πολιτικής βούλησης που υπήρχαν, κατά τη δεκαετία του ’90. Περαιτέρω, η αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης κατά το 1999, με τον εισαχθέντα τότε νέο Υπαλληλικό Κώδικα (Ν.2683/1999) και η νέα τροποποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης με τον καινούριο Υπαλληλικό Κώδικα (Ν.3528/2007), είχαν οδηγήσει τις διατάξεις του Π.Δ. 318/1992 σε ανυποληψία και σε εκτεταμένη παράλειψη εφαρμογής του.
Στη συνέχεια, μέσα από την εκτενή επεξεργασία των νέων διατάξεων του Ν.4250/2014, σε συσχέτιση με τις επικρατούσες τάσεις στη θεωρία της Διοίκησης (ή Ανάπτυξης) Ανθρώπινου Δυναμικού (κυρίως με τα συστήματα που απαιτούν ακριβείς μετρήσεις και κατάλληλη, προαπαιτούμενη στοχοθεσία), καταδεικνύεται με σαφήνεια  τόσο η ακαταλληλότητα του νέου συστήματος στο να αποτυπώσει με ακρίβεια την υφιστάμενη απόδοση των Δημοσίων Υπαλλήλων όσο και η ανεπάρκειά του στο να θεωρείται ένα βήμα στην κατεύθυνση της πραγματικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μελέτη αναδεικνύεται-τεκμηριώνεται:

1. Ότι παρά τις εξαγγελίες, δεν υπάρχουν καινοτομίες στο νέο σύστημα, διότι οι ποσοστώσεις, η συνέντευξη, η στοχοθεσία κ.λπ. έχουν ψηφισθεί-καθιερωθεί από τη δεκαετία ‘90 αλλά δεν έχουν εφαρμοσθεί για διάφορους λόγους, είτε τεχνικής ακαταλληλότητας, είτε οργανωτικής αδυναμίας (απουσία μετρήσεων), είτε απουσίας πολιτικής βούλησης.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΕΟΤΑ για εκ βιαστικές κινήσεις του υπουργειου



Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 789
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει με το Ν.4250/2014 εισάγεται ένας νέος τρόπος «αξιολόγησης» στο Δημόσιο που στοχεύει στη δημιουργία μιας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων. Ο ανωτέρω Νόμος σε συνδυασμό με την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326/7-4-2014 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζει τα ζητήματα του «νέου τύπου αξιολόγησης» στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα ανωτέρω ορίζεται ότι πρώτη ενέργεια που λαμβάνει χώρα είναι η έκδοση της πράξης επιμερισμού των ποσοστών. Κατόπιν, το αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιμερισμού όργανο αποστέλλει στους Αξιολογητές τη σχετική απόφαση πριν από τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης.
Με βάση τα ανωτέρω, ευκόλως συνάγεται ότι η έκδοση και αποστολή των πινάκων επιμερισμού αποτελεί προαπαιτούμενη ενέργεια προκειμένου οι υπάλληλοι να συντάξουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές να συντάξουν τις εκθέσεις αξιολόγησης. Στην περίπτωση λοιπόν που δεν έχουν συνταχθεί ακόμα ή δεν έχουν αποσταλεί οι πίνακες επιμερισμού οι αξιολογητές δεν δύνανται να προβούν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων.
Σε κάθε περίπτωση δε και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποχή από κάθε εργασία σχετική με την αξιολόγηση χωρίς όμως αυτή να είναι όμως άμεσα εκτελεστή, παραμένει σε ισχύ η απεργία. Δεν συμμετέχουμε, δεν συνεργούμε, δεν προωθούμε καμία διαδικασία που σχετίζεται με αυτή την «αξιολόγηση» που έχει στόχο την ανθρωποφαγία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί ουδεμία απόφαση επιμερισμού, οι υπάλληλοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να συντάξουν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές δεν έχουν καμία υποχρέωση αλλά και καμία δυνατότητα να συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης, ενώ επιπρόσθετα τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι οι ρυθμίσεις του Ν.4250/2014 δεν καταλαμβάνουν τους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού!!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Γιάννης Τσούνης

Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα, αυτό που μας περιμένει είναι πολύ χειρότερο από αυτό που μας έχει συμβεί !



Άρις Καζάκος (Καθηγ. Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ)

Συνέντευξη στη Δέσποινα Παπαγεωργίου (crash του Δεκεμβρίου 2011).


Ερώτηση: Πώς προτείνεται να αντιδράσουμε σήμερα; Υπάρχουν τρόποι πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις;

« Εδώ και 20-25 περίπου χρόνια έχει εξαπολυθεί μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης, όχι των συνδικαλιστών, αλλά της ιδέας του συνδικαλισμού. Διότι  από τότε που άρχισαν οι ελίτ στην Ελλάδα και αλλού να καταφέρονται εναντίον των συνδικαλιστικών ρετιρέ, των φαινομένων διαφθοράς στα συνδικάτα…»

Τα οποία είναι υπαρκτά φαινόμενα….

«Ναι, αλλά θαρρείτε εσείς ότι το αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας ήταν να πληγούν συγκεκριμένα συνδικάτα και συγκεκριμένοι συνδικαλιστές; Η ζημιά που γίνεται στις συνειδήσεις των ανθρώπων έχει ως τελικό θυμό την ιδέα του συνδικαλισμού. Αν μιλήσετε σήμερα με τους Έλληνες για το συνδικαλισμό, αμέσως θα αρχίσουν να σας αραδιάζουν φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιοίκησης σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά στη συνείδησή τους όλα αυτά έχουν εγγραφεί ως καταρράκωση της ιδέας του συνδικαλισμού. Αυτή η ζημιά λοιπόν που έχει γίνει έχει προκαλέσει δευτερευόντως και τριτογενώς και πολλές άλλες».

 Ερώτηση: Μήπως και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να φροντίσει να πολεμήσει τους λόγους για τους οποίους του έχει ασκηθεί κριτική; Γιατί έχει γίνει κατάχρηση των εργασιακών δικαιωμάτων από κάποιες κοινωνικές ομάδες μέσω του κομματικού κράτους.

« Συμφωνώ μαζί σας. Πρέπει να φροντίσουμε με όλους τους τρόπους να ανορθώσουν την αξιοπιστία τους. Ο μόνος τρόπος, όμως, να αναζωογονήσουμε και πάλι την ιδέα του συνδικαλισμού είναι να φτιάξουμε τα συνδικάτα όπως θέλουμε εμείς. Να συμμετέχουμε, είτε φτιάχνοντας άλλα είτε, αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλα, καλύτερα, να ξαναγυρίσουμε στα ήδη υπάρχοντα, και να φροντίσουμε να τα κάνουμε όπως θέλουμε εμείς».

Να επανέλθουμε όμως στο πώς πρέπει να αντιδράσουμε σήμερα.

«Έχω να σας πω μόνο αυτό: οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν αντιδράσουν σήμερα, αυτό που τους περιμένει είναι πολύ χειρότερο από αυτό που τους έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Είναι μια περίοδος και μια εποχή όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν με μια γενική απεργία αόριστης διάρκειας. Και πρέπει τα συνδικάτα – κάτι που έχω συζητήσει μαζί τους- να συγκροτήσουν και άλλες μορφές αγώνα και πάλης, όπως είναι για παράδειγμα ένα εκτεταμένο γενικευμένο μποϊκότ. Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν εάν όλες, μα όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούσαν τα μέλη και όλους τους εργαζόμενους γενικά να σταματήσουν για 2-3 μήνες να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες, τις δόσεις των καρτών, εάν έκαναν μποϊκότ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις των οποίων τα φυσικά πρόσωπα, οι επιχειρηματίες τους, έδρασαν ως άλλοι “κουκουλοφόροι”  και έδωσαν στην κυριολεξία τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα στους εκπροσώπους της Τρόικας; Γιατί αυτό έγινε. Τον κατάλογο με τα αιτήματα για την κατάργηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τον έδωσαν στην Τρόικα δύο τραπεζίτες και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας.
Τα μέσα άμυνας υπάρχουν, απλώς οι άνθρωποι σήμερα βρίσκονται υπό το κράτος του φόβου. Γιατί δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που τους περιμένει είναι κάτι πολύ χειρότερο».     

Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων



                                                              
 Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014     
      Αριθμ. Πρωτ.: 782
                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων

Τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του επανελέγχου της μετατροπής των Συμβάσεων Εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλούς Δήμους «Ελεγκτές», ώστε να προετοιμάσουν τη νέα δεξαμενή των υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) με την τρόικα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με προηγούμενο έγγραφό της είχε ενημερώσει κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν θα ανεχτεί την απόλυση ούτε ενός υπαλλήλου μέσω μιας κίβδηλης διαδικασίας ελέγχου και θα μας βρει αντιμέτωπους με όλα τα μέσα (συνδικαλιστικά, κινηματικά και νομικά).

Γι’ αυτό, με την εμφάνισή τους σε οποιοδήποτε Δήμο τους ενημερώνουμε ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και καλούμε την Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην τους παρέχουν καμία διευκόλυνση στο «έργο» τους.

Ταυτόχρονα, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποτρέψουν με κάθε τρόπο ΟΧΙ μόνο τον επανέλεγχο αλλά και την παρουσία των «Ελεγκτών» πραγματοποιούν με την επίσκεψή τους, αγωνιστικές δράσεις (Γεν. Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις, κ.λπ.) προκειμένου να καταλάβουν ότι η παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών ενώ οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι και θα πρέπει να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.

Η συγκυβέρνηση με τη διαδικασία αυτή δεν έχει άλλο στόχο εκτός από την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Γι’ αυτό έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 
O Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο η δικαστική απόφαση για την απεργία



Ως «κόλαφο» χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση για την απεργία η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση της ενώ παραθέτει και ένα απόσπασμα από την απόφαση.


«Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για τον τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε, αλλά θα προσβάλλουμε στο Εφετείο Αθηνών, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση για την καθιέρωση των μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα.» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:


«Κόλαφο αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η δικαστική απόφαση για την απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αφορά στη μη συμμετοχή ή σύμπραξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στις διαδικασίες αξιολόγησης.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (2395/2014 Μον. Πρωτ. Αθηνών Διαδικασίας Εργατικών Διαφορών) έκρινε νόμιμη τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Δικαστήριο αιτιολογημένα απέρριψε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:


1. Το αίτημα για την απαγόρευση συνέχισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα.

2. Το αίτημα για κήρυξη της Απόφασης ως προσωρινά εκτελεστής σχετικά με την ως άνω απαγόρευση.

3. Το αίτημα για την απαγόρευση κάθε μελλοντικής κινητοποίησης με το αυτό ή παρεμφερές αίτημα.


Η απόφαση είναι κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά πρακτική της προσβολής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δηλ. της Τριτοβάθμιας και Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου μάλιστα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, ομολόγησαν ότι η απεργία – αποχή δεν δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα στις Υπηρεσίες, αλλά επειδή έχει ανατρέψει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.


Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για τον τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε, αλλά θα προσβάλλουμε στο Εφετείο Αθηνών, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση για την καθιέρωση των μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα.


Όμως το κρίσιμο διακύβευμα της απεργίας-αποχής, η οποία συνεχίζεται και νόμιμα και κανονικά και με την ίδια πάντα μαζική συμμετοχή, είναι ακριβώς ότι κόντρα σε όλες τις προθεσμίες που σαρώθηκαν από τη δικαιολογημένη αντίδραση και συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε Υπηρεσία, μέρα με την μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάργηση του αντισυνταγματικού και αντιυπαλληλικού «εκτρώματος», που υπονομεύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς και το εργασιακό παρόν και μέλλον των εργαζομένων του Δημοσίου.


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:


 Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο – έκτρωμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των Φύλλων αξιολόγησης.

 Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου σε σύσκεψη ενημέρωσης και προγραμματισμού της δράσης μας την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 2:00μμ.

 Αποφασίζει να διοργανώσει την ημέρα εκδίκασης της έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κινητοποίηση καταγγελίας της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :


(1) Η αγωγή εισάγεται παραδεκτά ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου, για να συζητηθεί • κατά την προκείμενη ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών (άρθρα 22 παρ. 4 εδ. α” του ν. 1264/1982, όπως ισχύει, 663 έως 676 ΚΠολΔ},και είναι εν μέρει νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 23 παρ. 1, 2 του Συντάγματος, 19, 20 παρ. 1, 2 και 21 του ν. 1264/1982, 281 ΑΚ;’68, 70, 125 παρ, 1 εδ. “α” και 176 ΚΠολΔ. Ωστόσο, το κύριο αίτημα -να υποχρεωθεί η εvαγομένη να διακόψει την εξαγγελθείσα απεργία πρέπει ν” απορριφθεί ως νόμω αβάσιμο, ενόψει του ότι το δίκαιο μας δεν αναγνωρίζει γενική αξίωση για πράξη. ή παράλειψη σ” αυτές τις περιπτώσεις, το δε δραστικό μέτρο διακοπής της απεργίας και παράλειψη της στο μέλλον θα έπρεπε να προβλέπεται ρητά, τέτοια, όμως, νομοθετική πρόβλεψη δεν υπάρχει (ΜονΠρΘεσ 2853/2011 αδημ, ΜονΠρΡοδ 45/2012 ΝΟΜΟΣ).

(2) Περαιτέρω, οι υπό κρίση πρόσθετες υπέρ της εvαγόμεvης παρεμβάσεις, αρμόδια και παραδεκτά ασκήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου (άρθρ. 31 παρ. 1 του Κ.Πολ..Δικ) χωρίς τηv προηγούμενη τήρηση προδικασίας {άρθρ. 231 και 656 του Κ.Πολ.Δικ),είναι νόμιμες, στηριζόμενες στις διατάξεις των άρθρων 80, 669 παρ. 2 και 176 του Κ.Πολ.Δικ και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω για να κριθεί αν είναι βάσιμες και από ουσιαστική άποψη. Οι ως άνω αγωγή και πρόσθετες παρεμβάσεις, πρέπει να συνεκδικαστούν, λόγω της μεταξύ τους πρόδηλης συνάφειας (άρθρ. 31παρ. 1 και 246 του Κ.Πολ.Δικ}.




(3) Ομοίως, το έτερο κύριο αγωγικό αίτημα να απαγορευθεί κάθε άλλη αντίστοιχη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση με το ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο, πέραν της αοριστίας του, αφού δεν γίνεται επίκληση ότι έχει ήδη αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του εναγομένου η πραγματοποίηση ανάλογων απεργιακών κινητοποιήσεων και, επομένως, επίκειται μετά βεβαιότητας η πραγματοποίηση τους, καθώς ότι εξ αυτών υφίσταται, με την επίκληση συγκεκριμένων περιστατικών άμεσος κίνδυνος βλάβης του ενάγοντος, είναι απορριπτέο ως μη νόμιμο, καθόσον δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι περιστάσεις και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα τελεί ενδεχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση δε πραγματοποίησης τέτοιας στο μέλλον η ενάγουσα έχει δικαίωμα να την προσβάλει ως παράνομη ή καταχρηστική και να προστατεύσει έτσι τα τυχόν προσβαλλόμεvα δικαιώματα της (βλ. σχετικά ΜοvΠρΑΘ1134/2008, ΜοvΠρΑΘ764/2007, ΜονΠρΑΘ 1936/2006 αδημ., ΜοvΠρΘεσ 3470/2012, ΜονΠpΘεσ 8492/2013 ΝΟΜΟΣ). Μη νόμιμο και απορριπτέο τυγχάνει και το .παρεπόμενο αίτημα κήρυξης της παρούσας προσωρινά εκτελεστής, κατόπιν της απόρριψης των παραπάνω κύριων καταψηφιστικών αιτημάτων, με τα οποία συνέχεται, ως μη νόμιμων.»

Παράνομη για τυπικούς λόγους η αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση - όχι όμως προσωρινά εκτελεστή



Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η αποχή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, μετά την αγωγή που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν επέβαλε τη διακοπή της ώς την έφεση και δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποχή αναγνωρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή.

Για «νίκη» της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο, σε δηλώσεις της στο Βήμα, η εργατολόγος και εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Μαρία Τσίπρα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
»Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Στην αγωγή, το Δημόσιο -που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ζητούσε να:
  • αναγνωρισθεί ότι η αποχή διαρκείας που κήρυξε η εναγόμενη με την από 13.5.2014 εξώδικη γνωστοποίησή της και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών είναι παράνομη και περαιτέρω καταχρηστική.
  • διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω αποχής και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον.
  • να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρόμοιων αιτημάτων.
  • να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.
Από in.gr

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πρωτο αίμα στις πειθαρχικές αργίες για συνδικαλισμο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εκπαίδευση αλλά και το σύνολο του δημόσιου τομέα βιώνει για μια ακόμη φορά το «θέατρο του παραλόγου» με την «παραγωγή» επιόρκων και το μέτρο της «αυτοδίκαιης αργίας».

Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία την εκπαιδευτικό Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Ολα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού, προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μολάων Λακωνίας. Η εκπαιδευτικός εγκαλέστηκε με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία!

Υπερασπίστηκε δικαιώματα

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί, ως πρόεδρος και αιρετή, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά κ.λπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, βαραίνει ολόκληρη την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού και εμπάθειας, που επιδιώκει να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέψει τη συνδικαλιστική της δράση και την άσκηση των καθηκόντων της, δημιουργώντας κλίμα φόβου!

Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά βαπτίζεται παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093/2012, επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας (η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί οριστικά), που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει κάθε δημόσιο υπάλληλο, καθώς αφορά την καθημερινότητά του και ζητήματα στα οποία θα μπορούσε ανθρωπίνως να εμπλακεί ο καθένας. Επιπλέον, η κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη και, όπως είναι εύκολα κατανοητό, μπορεί να τυλίξει σε «μια κόλλα χαρτί» οποιονδήποτε υπάλληλο «μπει στη μύτη» του προϊσταμένου του.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σελίδα στη «στρατηγική φόβου» για τους δημοσίους υπαλλήλους που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Ολα τα στοιχεία φανερώνουν ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν τελέσει μια αξιόποινη πράξη και έχουν καταδικαστεί γι’ αυτήν (κλοπή, παιδεραστία, δωροδοκία κ.λπ.). Αυτοί «χρησιμοποιούνται» επικοινωνιακά από την κυβέρνηση για να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινής γνώμης.

Διαρκείς απειλές

Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά εκπαιδευτικοί ανά τη χώρα τέθηκαν ή απειλούνται με αργία καθώς παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας» και χωρίς τελική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή άλλη δικαστική ετυμηγορία (ούτε καν πρωτόδικη) σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ του λεκανοπεδίου πραγματοποίησαν χθες στις 12.00 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα της αυτοδίκαιης αργίας της Ελισάβετ Παπαδοπούλου και ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα

Ψηφίστηκε στη Βουλή στις 08.07.2014 το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις.»
Στην παρ.2 του άρθρου 48 του Νόμου ορίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραµµα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δύναται να λάβει χώρα, από την έναρξη ισχύος του νόμου έως τις 29.8.2014.Προς υποβοήθηση της ανωτέρω υποβολής αιτήσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών, αµελλητί µετά την έναρξη ισχύος του νόμου, ανακοινώνει τα αιτήµατα των φορέων υποδοχής, που είχαν υποβληθεί σύµφωνα µε το εδάφιο β΄ της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287) και δεν έχουν ικανοποιηθεί. Η ανακοίνωση του προηγουµένου εδαφίου έχει ενδεικτικό χαρακτήρα και δεν περιορίζει την υποβολή αιτήσεων προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών φορέων υποδοχής µη συµπεριλαµβανοµένων στην ανακοίνωση.Τέλος στην παρ.4 του άρθρου 48 ορίζεται ότι απαλείφονται οι λέξεις «ή του οικείου υπηρεσιακού συµβουλίου» από την περίπτ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 30 τουν. 4223/2013, όπως τροποποιήθηκε µε την παρ. 8 του άρθρου 51 του ν. 4250/2014 και ισχύει, συνεπώς μαζί με την αίτηση πέραν της υπεύθυνης δήλωσης του υπαλλήλου για τα προσόντα που διαθέτει, θα υποβάλλεται αποκλειστικά σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης χωρίς την εναλλακτική της σύμφωνης γνώμης του οικείου υπηρεσιακού συµβουλίου

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΟΥΤΙΑ


60 υποθέσεις «δένουν» τη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύουμε εξήντα από τις πολύ περισσότερες (πάνω από εκατό) υποθέσεις που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή - Ο κατάλογος αυτός είναι πράγματι εντυπωσιακός, όχι μόνο επειδή αφορά κάθε πτυχή της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, αλλά και επειδή καταγράφει υποθέσεις από όλη την Ελλάδα.

     
Του Δημήτρη Ψαρρά

Κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή το ερώτημα αν είναι «δεμένη» η υπόθεση. Η προσχηματική επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της θεωρίας Μπαλτάκου έχει δηλητηριάσει ακόμα και καλόπιστους πολίτες, οι οποίοι απλώς έχουν συνηθίσει να είναι δύσπιστοι απέναντι στους κατασταλτικούς και τους δικαστικούς μηχανισμούς.

Δημοσιεύουμε σήμερα τη συντριπτική απάντηση. Επιλέξαμε και παρουσιάζουμε εξήντα από τις πολύ περισσότερες (πάνω από εκατό) υποθέσεις που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Ο κατάλογος αυτός είναι πράγματι εντυπωσιακός.

Οχι μόνο επειδή αφορά κάθε πτυχή της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, αλλά και επειδή καταγράφει υποθέσεις από όλη την Ελλάδα και αναφέρεται σε πολλών ειδών αδικήματα. Πολλές απ' αυτές τις υποθέσεις συσχετίστηκαν τώρα τελευταία με τη Χρυσή Αυγή, εφόσον όταν διαπράχθηκαν τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.

30/06/2008: Επίθεση στο Στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα. Πράξεις: Απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατηγορούμενοι: Σιατούνης Βασίλειος, Στράτος Αθανάσιος Εξέλιξη υπόθεσης: Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της Χ.Α. Η υπόθεση θα δικαστεί στο ΜΟΔ Αθήνας στις 19/09/2014.

18/04/2010: Επεισόδια σε συγκέντρωση της Χ.Α. στη Λάρισα. Πράξεις: Στάση, διακεκριμένη στάση, οπλοφορία. Κατηγορούμενοι: Σαρρής Γεώργιος, Παναγιώταρος Ηλίας, Χάμος Αστέριος, Ρήγας Νικόλαος, Κολτσίδας Δημήτριος Εξέλιξη υπόθεσης: Τα μέλη της Χ.Α. χρησιμοποίησαν, καθοδηγούμενα από τα κατηγορούμενα στελέχη της Χ.Α., σκυλιά πιτ-μπουλ εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Τελευταία αναβολή: 12/06/2013, λόγω ασυλίας Παναγιώταρου.

03/07/2010: Ληστεία σε βάρος Μπαγκλαντεσιανού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πράξεις: Ληστεία, σωματική βλάβη, κ.λπ. Κατηγορούμενοι: Παναγιώταρος Ηλίας, Αγνωστοι δράστες Εξέλιξη υπόθεσης: Ο ληστευθείς είχε καταθέσει από το 2010 τον αριθμό των πινακίδων του ΙΧ τύπου Smart από το οποίο βγήκαν τα άτομα που τον λήστεψαν και τον χτύπησαν. Η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος – που είναι τελικά ο Ηλίας Παναγιώταρος – έγινε μόνον αφού ο τελευταίος εξελέγη βουλευτής. Η υπόθεση εκκρεμεί.