Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης εξηγεί γιατί τελικά προτίθεται να υπογράψει την ηλεκτρομηχανολογική άδεια εγκατάστασης για την κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ

Βίντεο
https://www.youtube.com/watch?t=94&v=1CWdp9QcsAo

Κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2015, στην οποία συζητήθηκε η υπογραφή σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ. για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:
http://edkozanis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_25.html

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.


Τί απαντά η κυβέρνηση στα περί επιστροφής στο Δημόσιο 900 επίορκων υπαλλήλων

Κοινή δήλωση στον Τύπο έκαναν οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Βερναρδάκης σχετικά με την επιστροφή(;) επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο, για την οποία γίνονται εκτενείς αναφορές στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες και ώρες. Ο υπουργός Εργασίας και συντάκτης του νόμου 4325 με τον οποίο χαλαρώνουν οι όροι κάτω από τους οποίους επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισαν πως όποια προβλήματα παρουσιάζονται οφείλονται σε καθυστέρηση συνεδρίασης των πειθαρχικών συμβουλίων και σε καμία περίπτωση σε πρόθεση συγκάλυψης της διαφθοράς με την οποία η κυβέρνηση έχει ανοιχτό μέτωπο. 
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξήγησε πως ο αριθμός "900" που γράφεται στον Τύπο αφορά στις περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχούν στην αρχή του έτους και πως ο αριθμός αυτός στα τέλη Αυγούστου ήταν 460.
"Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στην προκήρυξη και διεξαγωγή των εκλογών και γι’ αυτό το λόγο θα δοθεί νέα παράταση πριν την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων.
Η εντολή που έχει δοθεί σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία είναι να επισπευσθεί η σύγκλιση των πειθαρχικών συμβουλίων έτσι ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πρόκειται για υποθέσεις τις οποίες οφείλουν να εξετάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν το έχουν κάνει έγκαιρα με αποτέλεσμα οι εν λόγω υπάλληλοι να δικαιούνται να επιστρέψουν στις θέσεις τους χωρίς να έχουν κριθεί. Υπενθυμίζεται πως το διάστημα που προβλέπεται από την έναρξη της διαδικασίας (δίωξη, αναφορά κ.ο.κ) μέχρι την κρίση του εκάστωτε πειθαρχικού συμβουλίου είναι ένας μήνας, κατά τον οποίο ο υπάλληλος τίθεται σε αργία. Αν δεν έχει κριθεί στο μήνα, δικαιούται να επιστρέψει στη δουλειά του.
Ο κ. Βερναρδάκης έκανε μάλιστα σε συγκεκριμένες υποθέσεις στις οποίες κρίθηκε απαραίτητη η πολιτική παρέμβαση:
Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική εγκύκλιο σημειώνονται τρεις περιπτώσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι τίθενται αυτοδίκαια σε αργία. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι «ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».
Οι άλλες δυο περιπτώσεις αφορούν:
– Υπαλλήλων οι οποίοι στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκα με εγγύηση
– Υπαλλήλων στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.

Επισημαίνεται ότι ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία. Η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία ή επανόδου εκδίδεται από το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο.
Εχουμε όμως περιπτώσεις, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και είμαστε ήδη σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό ώστε εντός των ημερών να συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια έτσι ώστε να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις.
Ακόμη και εκείνους οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους διότι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους από την μη έγκαιρη κρίση από πειθαρχικό συμβούλιο αυτό θα επιβάλει την αργία η οποία προβλέπεται.
Οι δύο υπουργοί τόνισαν πως με το νόμο 4325 η κυβέρνηση επανέφερε το διοικητικό δίκαιο στην προ μνημονίων κατάσταση προκειμένου να γίνεται σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας και δεν έχουν καμία πρόθεση να συγκαλύψουν τη διαφθορά. Γίνεται σαφές πως το σκεπτικό της νομοθετικής αυτής παρέμβασης τον περασμένο Μάιο προϋποθέτει τη γρήγορη κινητοποίηση των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε οι υποθέσεις να κρίνονται εντός του προβλεπόμενου ενός μήνα.
Γιατροί με φακελάκι, ψευδείς βεβαιώσεις αλλά και μαστροπεία μεταξύ των αδικημάτων
Από τη σπουδή που επιδεικνύουν οι κ.κ. Κατρουγκαλος και Βερναρδάκης να εξορθολογίσουν την εφαρμογή του νόμου πιέζοντας τα πειθαρχικά συμβούλια, γίνεται αντιληπτό πως ορισμένες από τις υποθέσεις είναι σοβαρές και σίγουρα προκλητικές για την κοινή γνώμη, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται στην ανεργία.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, μεταξύ των 900 ή έστω των 460 υποθέσεων υπάρχουν πολλές γιατρών που πιάστηκαν επ' αυτοφόρω να παίρνουν "φακελάκι", υπαλλήλων που έδιναν ψευδείς βεβαιώσεις, ακόμα κι υπαλλήλων που κατηγορούνται για μαστροπεία ή και κατοχή όπλων και ναρκωτικών.
http://www.koutipandoras.gr/article/151855/ti-apanta-i-kyvernisi-sta-peri-epistrofis-sto-dimosio-900-epiorkon-ypallilon

"Πελίτης" στην Κοζάνη Κυριακή 04.10.2015


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο από 15 Οκτωβρίου

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο από τις 15 Οκτωβρίου που θα επιφέρουν μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, δεύτερο κύμα κινητικότητας, νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων και μειώσεις των αποζημιώσεων βουλευτών, γενικών γραμματέων και αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, από τις 15 Οκτωβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του έτους.
Αναλυτικά οι 6 διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο αφορούν:
• Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων. Tο σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους με την ενεργοποίηση θεσμών άμεση δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία. Με το νέο σύστημα προβλέπεται ψηφοφορία σε επίπεδο τμήματος ή διεύθυνσης, τόσο για την ανάδειξη των καλύτερων υπαλλήλων όσο και για όσους θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ευθύνης. Για την επιλογή προϊσταμένων θα ισχύει η μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων και θα  παραμείνει το κριτήριο της συνέντευξης και πιθανά των γραπτών εξετάσεων
• Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων που θα καταρτιστεί με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο. Θα αξιοποιηθεί ως βασικό εργαλείο για την  στελέχωση όλου του Δημοσίου και την λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας για την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν σε οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου. Στόχος του Μητρώου είναι να συμβάλλει  στο μέλλον και στην ανάδειξη μόνιμων γενικών γραμματέων υπουργείων ως το βασικό εργαλείο για την «εσωτερική αγορά εργασίας» στον κρατικό μηχανισμό.
•Δεύτερο κύμα κινητικότητας: μέχρι τα τέλη του έτους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Η κινητικότητα θα γίνει αρχικά σε εθελοντική βάση. Θα προκηρυχτούν οι κενές θέσεις και οι υποψήφιοι υπάλληλοι θα καταθέσουν αιτήσεις όπου θα δηλώσουν συμμετοχή για την κάλυψη 3-5 θέσεων. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ επί αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων (προϋπηρεσία, σπουδές, οικογενειακή κατάσταση κτλ)
• Μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για  περαιτέρω μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς υπουργείων που θα έχουν επιπτώσεις και στις αποδοχές όσων κατηγοριών υπαλλήλων συνδέουν τις αμοιβές τους με την αποζημίωση των γενικών γραμματέων, αλλά και των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
•Αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης: Το ΕΚΔΔΑ αναβαθμίζεται  από εκπαιδευτικό κέντρο σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο του κράτους σε θέματα δημόσιας διοίκησης, με επέκταση σε ερευνητικά θέματα και συμβολή στη διαμόρφωση και αποτελεσματική υλοποίηση των δημόσιων πολιτικών.
· Νέο Μισθολόγιο από το 2016: Στο σχέδιο που  επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ (ερευνητές), οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Προτείνεται ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό και την διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων που ισχύουν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, τα οποία είναι: επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή και κίνητρο επίτευξης στόχων. Η ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον μισθό αναμένεται να  επιφέρει αύξηση των βασικών αποδοχών αλλά μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών  από 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Στόχος της κυβέρνησης, είναι και η σταδιακή συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10 την επόμενη χρονιά  και για τον λόγο αυτό μετά την ψήφιση του νόμου για το Μισθολόγιο θα υπάρξουν και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις την επόμενη χρονιά για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. Συζητείται επίσης η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών σε όλο το Δημόσιο. Επίσης προγραμματίζεται αύξηση των επιδομάτων των κατόχων θέσεων ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, προϊστάμενοι), προκειμένου να «ανοίξει» η ψαλίδα μεταξύ των νεοεισερχόμενων και χαμηλών προσόντων υπαλλήλων με τους κρατικούς λειτουργούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης, όπως έχουν ζητήσει οι δανειστές. 
http://www.topontiki.gr/article/144343/sarotikes-allages-sto-dimosio-apo-15-oktovrioy

Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Αλιάκμων”: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες,στην Κοζάνη, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου



Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΩΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:00 ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ:14:00
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
 ΤΡΟΦΙΜΑ:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Μεσσήνης, εξαιρετικά παρθένο, συσκευασίας 5 λίτρων 20 Ευρώ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ : Συσκευασίας 5 λίτρων  & συσκευασίας 10 λίτρων
ΑΛΕΥΡΙ: Για όλες τις χρήσεις 0,50 τα 25 κιλά & 0,52 τα 10 κιλά.
ΡΥΖΙ: Χαλάστρας, Καρολίνα 5,2 κιλά προς 5€, κίτρινο 6,1 κιλά προς 5€, γλασσέ 5,5 κιλά προς 5€.
ΜΕΛΙ: Παραγωγών περιχώρων της Κοζάνης σε συσκευασία 3 κιλών με 18,00€.
ΦΕΤΑ: Λιβαδερού & Σαρανταπόρου, σε συσκευασία και χύμα.
ΦΑΚΕΣ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής 1,50€ το κιλό.
ΦΑΣΟΛΙΑ: Καστοριάς & Πρεσπών, Γίγαντες & Πλατιά 3,00 € & 3,5€ το κιλό.
ΡΕΒΥΘΙΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ: Χαλκιδικής, χύμα 2,00€, σε άλμη 2,50€ το κιλό.
ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ: Χύμα 3,5€ το κιλό, συσκευασμένες σε άλμη-ξύδι-εξτρα
παρθένο ελαιόλαδο 3,5€ το κιλό (650gr στραγγισμένο βάρος), πάστα ελιάς
Καλαμών 1,5€ τα 200gr.
ΠΑΤΑΤΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.
ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης. 0,30/κιλό.
ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής.
ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ & ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.
  • Σκόνη πλυντηρίου (81 μεζούρες) 11€
  • Υγρό πλυντηρίου νανοτεχνολογίας (60 μεζούρες) 7€
  • Μαλακτικό Ρούχων 4 λίτρα 2€
  • Υγρό πιάτων 4λίτρα 2€
  • Υγρό πιάτων 4λίτρα υπερσυμπυκνωμένο 3€
  • Υγρό γενικού καθαρισμού 4 λίτρα 2€
  • Υγρό για τα τζάμια 4λίτρα 2€
  • 4 χλωρίνες παχύρρευστες 3€
ΧΑΡΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
  • Χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, πάνες.
  • Ρολό κουζίνας.
  • Χαρτοπετσέτες.
ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΛΙΚΕΡ.
Η παράδοση θα γίνει στο χώρο της εξέλιξης της δράσης, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015   από τις 9:00 έως τις 14:00.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6985739054 (9:00 με 13:00).

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται νέο πλαίσιο μισθολογίου

Τη σύνδεση των μισθών με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και νέο «ψαλίδι» στις αποδοχές των υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αναμένεται να φέρουν αναταράξεις στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την κυβέρνηση απέναντι στην πραγματικότητα της υλοποίησης των όρων του τρίτου μνημονίου. Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, έως τον Οκτώβριο του 2015, οι ελληνικές αρχές καλούνται να προβούν σε μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016, καθορίζοντας τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, «με βάση τους συμφωνηθέντες στόχους για τα μισθολογικά κονδύλια και με συστηματική εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένης της αποσυμπίεσης της μισθολογικής κατανομής σε ολόκληρο το μισθολογικό φάσμα σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις αρμοδιότητες και την θέση του προσωπικού (βασικό παραδοτέο) και σε ευθυγράμμιση των αδειών με τις βέλτιστες πρακτικές που επικρατούν στην ΕΕ».
Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται άνοιγμα της ψαλίδας στη μισθοδοσία μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων, ενώ θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση. Προβλέπεται, μάλιστα, ότι έως το 2018 το νέο σύστημα θα υποστεί μεταρρύθμιση, δημιουργώντας και εφαρμόζοντας «καθηκοντολόγιο» για τους υπαλλήλους που θα αντανακλάται στο μισθολόγιο.
«Ψαλίδισμα» μισθών
Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Mεταρρύθμισης εμφανίζεται αντίθετο σε μία τέτοια εξέλιξη και ήδη αναζητά τα… ισοδύναμα μέτρα.
Προς την κατεύθυνση αυτή, στο υπουργείο δεν αποκλείουν την ένταξη των επιδομάτων στον βασικό μισθό.
Παραδέχονται ότι και αυτή η πρόταση οδηγεί σε μείωση μισθών, αλλά -όπως υποστηρίζουν- περιορισμένης έντασης (5%-10% συνολικά), με το «χαμένο» εισόδημα να κατευθύνεται στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της αύξησης των εισφορών (καθώς η επιδοματική πολιτική είχε επίπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία).
Διευθυντές και Μεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική
Παράλληλα, το υπουργείο θα πρέπει μέχρι τέλος Oκτωβρίου να παρουσιάσει και να εφαρμόσει νέα νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιλογή διευθυντικών στελεχών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016, με επιλογή γενικών διευθυντών έως τον Δεκέμβριο και διευθυντών έως τον Mάιο του 2016. Eπιπρόσθετα, έως τον Nοέμβριο θα πρέπει να νομοθετήσει το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων όλου του προσωπικού.
Στις δεσμεύσεις της χώρας, σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, περιλαμβάνεται και νέα Mεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική (MΔΣτρ), που θα καθορίζει -εντός Oκτωβρίου- «ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και τα επίπεδα απασχόλησης στο Δημόσιο, που να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το AEΠ κατά την περίοδο 2016-2019».
Hδη, μάλιστα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τον κανόνα των αποχωρήσεων και το 2016, ενώ ο συντελεστής για τα έτη 2017-2019 θα καθοριστεί στη MΔΣτρ, που θα εγκριθεί τον Oκτώβριο του 2015.

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/dimosioi-ipalliloi-peftei-psalidi-stous-misthous-tha-ipologizontai-me-vasi-tin-apodosi 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιες είναι οι 14 νέες αλλαγές στα capital controls

Αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων  μετά τη νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα στο ΦΕΚ. 
Μεταξύ άλλων, δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό ενώ σε ειδικά περιπτώσεις όπου παρατηρούνται προβλήματα υγείας, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 2000 ευρώ το μήνα. Δίδεται η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις (για πληρωμές εργοσήμου, για φοιτητές, φαντάρους κλπ) ενώ για πρώτη φορά επιτρέπεται το πρόωρο σπάσιμο προθεσμιακής κατάθεσης εφόσον υπάρχει ανάγκη.
Οι 14 αλλαγές στα capital controls έχουν ως εξής:
1.      Επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα (αλλά και από τα ΕΛΤΑ ή και ιδρύματα πληρωμών) έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά καταθέτη και ανά ημερολογιακό μήνα.
2.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού αλλά και για τη δυνατότητα έκδοσης και εξαργύρωσης εργοσήμου.
3.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα αλλά και ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με έναρξη δραστηριότητας /επαγγέλματος μετά την 1η Μαΐου 2015.
4.      Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, σε πρόσωπα που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του φοιτητή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου. Για την πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Κολλέγιο, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 θα συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός. Για την πιστοποίηση της συμμετοχής τους στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται η σχετική βεβαίωση της σχολής φοίτησης.
5.      Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως με δικαιούχο οπλίτη που καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, εφόσον δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά του. Για το άνοιγμα του λογαριασμού, εκτός των άλλων δικαιολογητικών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, προσκομίζεται το σχετικό έγγραφο της Στρατολογίας από το οποίο προκύπτει ότι ο δικαιούχος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
6.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως, για το σκοπό της διενέργειας εράνων, στο όνομα και υπέρ συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Για το άνοιγμα λογαριασμού προσκομίζεται η απόφαση του Υπουργού Υγείας με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια του συγκεκριμένου εράνου και προσδιορίζονται οι δικαιούχοι.
7.      Επιτρέπεται το άνοιγμα αποκλειστικά και μόνον ενός λογαριασμού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης μετρητών, για την εξυπηρέτηση δανείου που έχει ληφθεί πριν ή μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα
8.      Επιτρέπεται το «σπάσιμο» προθεσμιακής κατάθεσης σε περίπτωση πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών. Προϋπόθεση εφαρμογής, αποτελεί η μη ύπαρξη επαρκών διαθεσίμων σε λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.
9.      Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η πρόωρη μερική λήξη προ− θεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης έως κατ’ ανώτατο όριο ποσού χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα και η μεταφορά του εν λόγω πο− σού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαι− ούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.
10.   Επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για αγορά ακινήτου έως κατ’ ανώτατο όριο του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας και στα σχετικά παραστατικά, πλέον των συμβολαιογραφικών και άλλων εξόδων, και η μεταφορά του εν λόγω ποσού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του πωλητή του ακινήτου και, κατά περίπτωση, του συμβολαιογράφου, του δικηγόρου και του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την ανωτέρω λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή - δικαιούχου του λογαριασμού
α) ότι το εν λόγω ποσό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους ανωτέρω σκοπούς και ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως αυτού και
β) ότι ο αγοραστής – δικαιούχος του λογαριασμού θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου καθώς και τα σχετικά παραστατικά που αποδεικνύουν τα αναγκαία για την κατάρτισή του έξοδα, το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.
11.   Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 10% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών
12.   Εξαιρείται των απαγορεύσεων και των περιοριστικών μέτρων Η καταβολή από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+0,53% ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, καθώς και από ιδρύματα πληρωμών άλλων κρατών μελών της ΕΕ που παρέχουν νομίμως μέσω αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα ή μέσω της εταιρείας Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., μετρητών στους δικαιούχους από έμβασμα εξωτερικού, εάν έχει προηγηθεί:
α) εισαγωγή από το ίδρυμα πληρωμών τουλάχιστον ισόποσου ποσού σε φυσική μορφή από το εξωτερικό, από την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, με σχετική δήλωση της εν λόγω εισαγωγής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ή
β) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα
13.   Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.
14.   Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές φυσικών προσώπων που επιβάλλονται από σοβαρούς λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους και αφορούν εκτέλεση πληρωμών προς το εξωτερικό ή ανάληψη μετρητών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πιστωτικό ίδρυμα, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων. Τα προαναφερόμενα αιτήματα θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Το μηνιαίο όριο καθορίζεται σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (με μία ή περισσότερες συναλλαγές) στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων

http://www.koutipandoras.gr/article/151484/halaronoyn-ta-capital-controls-poies-einai-oi-14-nees-allages

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Κουρουμπλής



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013. Δεν ξεχνάμε-Δεν συγχωρούμε

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε»: με αυτή τη φράση, μιλώντας σήμερα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM (εδώ όλο το ηχητικό), ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραδέχεται επί της ουσίας την ύπαρξη οργανωμένης ομάδας κρούσης των χρυσαυγιτών, σε αντίθεση με τον πρώτο καιρό μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα που η νεοναζιστική συμμορία προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις.
Ο αρχηγός της Χρ. Αυγής προσθέτει αμέσως μετά: «όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει» (!!), γιατί - σύμφωνα με το σκεπτικό του που απευθύνεται προφανώς μόνο σε χαμηλής νοημοσύνης υποστηρικτές του - «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη» (!!).
«Είναι σωστό», καταλήγει προσπαθώντας να καμουφλάρει ό,τι προηγουμένως αποκάλυψε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;». 
Ο Ν. Χατζηνικολάου αρκείται να πει ένα ευχαριστώ και να καλημερίσει τον νεοναζί συνομιλητή του, ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ του real.gr δεν αναφέρεται τίποτα για τα παραπάνω.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα (ακριβώς στο 26ο δευτερόλεπτο):

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε»: με αυτή τη φράση, μιλώντας σήμερα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM (εδώ όλο το ηχητικό), ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραδέχεται επί της ουσίας την ύπαρξη οργανωμένης ομάδας κρούσης των χρυσαυγιτών, σε αντίθεση με τον πρώτο καιρό μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα που η νεοναζιστική συμμορία προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις.
Ο αρχηγός της Χρ. Αυγής προσθέτει αμέσως μετά: «όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει» (!!), γιατί - σύμφωνα με το σκεπτικό του που απευθύνεται προφανώς μόνο σε χαμηλής νοημοσύνης υποστηρικτές του - «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη» (!!).
«Είναι σωστό», καταλήγει προσπαθώντας να καμουφλάρει ό,τι προηγουμένως αποκάλυψε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;».
Ο Ν. Χατζηνικολάου αρκείται να πει ένα ευχαριστώ και να καλημερίσει τον νεοναζί συνομιλητή του, ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ του real.gr δεν αναφέρεται τίποτα για τα παραπάνω.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα (ακριβώς στο 26ο δευτερόλεπτο):
- See more at: http://left.gr/news/omologia-mihaloliakoy-i-hrysi-aygi-apodehetai-tin-politiki-eythyni-gia-ti-dolofonia-toy-payloy#sthash.d9DOWi2B.pbtWUJDg.dpuf
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής κάθονται συνολικά 68 άτομα και συγκεκριμένα οι:
Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιώαννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακίας, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γέωργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αλλα και επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήριο και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του.
Όσον αφορά στους λοιπούς κατηγορούμενους -βουλευτές, πέραν των πρώτων ημερών που έκαναν την εμφάνισή τους (Μπούκουρας, Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος, Αρβανίτης), οι περισσότερες συνεδριάσεις διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία τους.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι βουλευτές-κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι....
Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, τέθηκε από όλους τους παράγοντες αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα, αλλά, παρά τη σχετική δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η αίθουσα που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Εφετείο της Αθήνας δεν είναι έτοιμη και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί επί του παρόντος στις φυλακές Κορυδαλλού.