ΚΕΙΜΕΝΑ-ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ- ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 Σύλλογο Υπάλληλων Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμου Κοζάνης:Κήρυξη απεργίας από την Τετάρτη 29/05 έως και την Παρασκευή 31/05

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27/05/2013,  από το  Σύλλογο Υπάλληλων Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμου Κοζάνης , αποφασίστηκαν τα εξής:

οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν  απεργία από  την Τετάρτη 29/05/2013 έως και την Παρασκευή 31/05/2013 με τα εξής αιτήματα:

    Απόσυρση  των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου(υποπαράγραφος ΣΤ12) με την οποία προωθείται η κατάργηση των ΝΠΙΔ, και οριστική λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται  σε αυτές:
    Διασφάλιση και συνέχιση των προγραμμάτων των προνοιακων δομών όπως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι
    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των προνοιακών δομώνΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Μιχαηλίδης Σταύρος
  
Ο Γεν. Γραμματέας
 Γκουντουλας Δημήτρης

 

 

 

 

Ανακοίνωση του Περιφερειακού συνδικάτου χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. – Δ.Ε.Η. Α.Ε.


perifereiako simdikato«Πάτερ υμών, ο εν τις ουρανής, αγιασθήτω το θέλημα σου και φύλαξων υμάς τους Λιγνιτωρύχους».Η προσευχή των εργαζομένων καθημερινά στα ορυχεία.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Διευθυντάδων να αποφύγουν φαινόμενα όπως αυτό που συνέβη στο Ορυχείο Μαυροπηγής στις 3/4/2013 (κατολίσθηση πρανούς), η φύση τιμωρεί τις υπερβάσεις. Ευτυχώς χωρίς θύματα. Πρέπει κάποιοι να σεβόμαστε τη φύση και να μην στηριζόμαστε σε όποια μέτρα ασφαλείας μας προτείνουν και κοστίζουν για να δικαιολογήσουμε την αδυναμία μας. Η προσπάθεια καλή αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκής. Τον πρώτο λόγο έχει η φύση και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Ελπίζουμε τα σημάδια να γίνουν μάθημα ώστε να βάλουνε κάποιοι στην άκρη την αυτοπροβολή τους…

Απόφαση της συνέλευσης του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. για τον αγώνα στην Χαλκιδική

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ. ΜΕ. και οι εργαζόμενοι, καταδικάζουμε την κρατική τρομοκρατία που ασκείται στους συναγωνιστές της βορείου Χαλκιδικής .
Και δηλώνουμε συμπαραστάτες στην άρνηση τους να δεχτούν την απαλλοτρίωση, του φυσικού τους παραδείσου που τους επιβάλουν, κεφάλαιο και  οι υπηρέτες του.
Οι αγώνες μας έτσι κι αλλιώς παράλληλοι και συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς
Θα είναι πλάι- πλάι στον δρόμο μέχρι την τελική νίκη .
Μέχρι να ελευθερωθούν οι συναγωνιστές και να γυρίσουν στις οικογένειες τους .
Και φυσικά δίπλα τους, μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε  στα χέρια μας, την τύχη της δικιάς μας ζωής, του δικού μας τόπου.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: