Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΟΤΑ

 O δήμαρχος είναι αυτός που αποφασίζει για τις μετατάξεις υπαλληλων, συμφωνα με την απάντηση που έδωσε το Υπουργειο Εσωτερικών μετά απο σχετικό ερώτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οπως τονίζεται στην απάντηση του υπουργείου, στην παρ.2 του άρθρου 74 του ν. 3584/2007 ορίζεται ότι «η απόφαση για τη μετάταξη εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο του ΟΤΑ υποδοχής, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για διορισμό οργάνου του ΟΤΑ της οργανικής θέσης και των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων».
Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, συνάγεται ότι αρμόδιο όργανο να αποφανθεί επί αιτήματος μετάταξης υπαλλήλου ΟΤΑ είναι ο Δήμαρχος του ΟΤΑ υποδοχής, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου του ΟΤΑ της οργανικής θέσης προέλευσης, καθώς και των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων.
Συνεπώς, καταλήγει το ΥΠ.ΕΣ., επί υποβληθείσας αίτησης μετάταξης οποιουδήποτε δημοτικού υπαλλήλου, το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του φορέα προέλευσης έχει υποχρέωση, αφού διατυπώσει αιτιολογημένα τη γνώμη επ’ αυτής (θετική ή αρνητική), να διαβιβάσει την αίτηση στα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου αυτά να γνωμοδοτήσουν με αιτιολογημένη απόφασής τους επί του συγκεκριμένου αιτήματος, επί του οποίου τελικώς αποφαίνεται το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του ΟΤΑ υποδοχής.
Το ερωτημα της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  είχε τεθεί με αφορμή αφορμή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων-Ακυρωτική Διαδικασία σε προσφυγή εργαζόμενου του Δήμου Χανίων κατά απόφασης  του Δημάρχου Χανίων με την οποία απορρίφθηκε  το αίτημά του για μετάταξη σε υπηρεσία άλλου Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
«Με την πιο πάνω απόφαση το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκρινε ότι, η άρνηση του Δημάρχου Χανίων χωρίς να έχει εκφρασθεί η γνώμη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι άκυρη, δημιουργεί νέα δεδομένα στη διαδικασία για τις μετατάξεις του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Ν. 3584/2007 όπως ισχύει. Κατόπιν των πιο πάνω πιστεύουμε ότι είναι άμεσα αναγκαίο οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας με εγκύκλιό τους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και που θα κοινοποιείται στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού να καθορίσει τη σχετική διαδικασία για τις μετατάξεις του προσωπικού», ανεφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
 http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ipes-o-dimarxos-apofasizei-gia-ti-metataxi-ipallilou

Δεν υπάρχουν σχόλια: