Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α.
ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κοζάνη 19/12/2013

ΠΡΟΣ: Όλους του συναδέλφους 
                                  έδρες τους

                Συνάδελφοι
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με «ραβασάκια» που έστειλε εσπευσμένα χθες στους Δήμους, παραμονές Χριστουγέννων, χαρακτηρίζει 3.708 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκησης πλεονάζον προσωπικό, τοποθετώντας τους επί της ουσίας εκ μέρους της κυβέρνησης στον προθάλαμο των απολύσεων.
Τα περί δήθεν διαδημοτικής κινητικότητας δεν είναι τίποτε άλλο από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Γρηγοράκος βασίζεται για να βγάλει πλεονάζον προσωπικό σε μία μελέτη που κανείς δεν γνωρίζει με τι κριτήρια και βάσει ποια στοιχεία έγινε.
           Τα «ραβασάκια» που έχει στείλει σε ελάχιστες περιπτώσεις συμπίπτουν με τα πραγματικά στοιχεία, αφού σε κάποιους Δήμους δεν υπάρχει ο αριθμός των υπαλλήλων που αναφέρει και σε άλλους οι ειδικότητες.
            Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πώς συνυπολογίζει στο συνολικό προσωπικό τους έκτακτους και τους συμβασιούχους χωρίς όμως να τους συνυπολογίζει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα όπου αφορά μόνο τους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους.
            Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στους Δήμους για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της απέναντι στην τρόικα.
           Δεν πρόκειται να τους περάσει. 
         Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάλεσε την Κ.Ε.Δ.Ε. να πάρει άμεσα και σαφή θέση, καθώς την μνημονεύει ο κ. Γρηγοράκος στην επιστολή του προς τους Δήμους, λέγοντας πώς το πλεονάζον προσωπικό προέκυψε μετά από συμφωνία των δύο πλευρών.
            Συνάδελφοι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή-αγωνιστική επαγρύπνηση.  
                            
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ                                                   ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: