Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Υιός αποστάτη: Δυστυχώς, ακόμα τοποθετούμε με κομματικά κριτήρια

Για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια ακόμη και τώρα έκανε λόγω το πρωί στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεση του με αυτή την διαδικασία. 
«Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και είπε ότι η εισήγηση του «είναι να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά».
 Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την αξιολόγηση του 2013. Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών. Σημείωσε επίσης ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. 
Πηγή: www.lifo.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 
 έχει απόλυτο δίκιο. ας πούμε υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης εχει διοριστεί ο Κυρ. Μητσοτάκης
Για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια ακόμη και τώρα έκανε λόγω το πρωί στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεση του με αυτή την διαδικασία. «Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και είπε ότι η εισήγηση του «είναι να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά». Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την αξιολόγηση του 2013. Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών. Σημείωσε επίσης ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: