Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΕ ΔΙΚΗ Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14.01.2015



Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 14




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, στις οποίες αναμένεται να καταδικαστεί η μνημονιακή πολιτική και η συγκυβέρνηση, που την εφαρμόζει να συνθλιβεί, η επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος της των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. συνεχίζεται με δικαστική στοχοποίηση για  μια ακόμα φορά του συνόλου των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Μετά την άσκηση διώξεως για «μόλυνση περιβάλλοντος» (!!!) στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επειδή αυτό έλαβε απόφαση για προκήρυξη απεργίας, η Εκτελεστική Επιτροπή οδηγείται σε δίκη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 καλούνται να δικαστούν από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 8-Αιθουσα 1), στις 9.00 το πρωί την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, διότι «παράνομα εισήλθαν…. και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Ήταν η εποχή, που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους πρώτους στο Δημόσιο, αντέδρασαν στις πρώτες περικοπές των αποδοχών τους και την αφαίρεση βασικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων στο πλαίσιο έναρξης των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα.

Την δίωξη σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκάλεσε αίτηση, που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, θεωρώντας, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, ενώ αντιθέτως εκείνος μπορούσε να υπερασπίζεται την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι άλλος ένας εκφραστής και υπερασπιστής της ανάθεσης της Διαχείρισης Απορριμμάτων σε ιδιώτες, ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (νυν Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης. Ο τελευταίος μάλιστα τυγχάνει και κουμπάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σίγουρα πρόκειται για άλλη μία σύμπτωση, όπως και η προεκλογική δίωξη κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κοινό στοιχείο όλων αυτών των ποινικών διώξεων είναι η προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στοχοποιώντας με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που τους εκπροσωπούν, δημιουργώντας με ζηλευτή εφευρετικότητα αδικήματα εκεί, όπου υπάρχει μόνο άσκηση νομίμων απεργιακών δικαιωμάτων και στηρίζοντας τις κατηγορίες, σε καταθέσεις ανθρώπων, που υπηρετούν με κάθε δυνατό τρόπο το σύστημα και είναι γνωστοί για τον βίο και την Πολιτεία τους. Οι εργαζόμενοι απαντούν πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: