Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγελία-ψήφισμα για την βιομηχανία διώξεων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και την ανυπαρξία προστασίας των εργαζομένων από επιθέσεις πολιτών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α.           Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ                                             
           


ΨΗΦΙΣΜΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
07-09-2017
O Σ.Υπ.Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης,  με απόφαση του Δ.Σ., καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου  Σερβίων - Βελβεντού  για τη  νέα δίωξη συναδέλφου.
Ο συνάδελφός μας εν ώρα υπηρεσίας υπερασπίστηκε  την συνάδελφό του που υπέστη προπηλακισμούς  από πολίτη κατά την άσκηση των καθηκόντων  της.  Ο πολίτης στράφηκε στον συνάδελφο βρίζοντάς  τον και στη συνέχεια του επιτέθηκε  με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η  σωματική του ακεραιότητα.
Η Δημοτική Αρχή αντί να προστατεύσει  τον υπάλληλο ως όφειλε, αντίθετα προχώρησε στην διαδικασία έναρξης ΕΔΕ και κλήση σε απολογία εις βάρος του συναδέλφου!
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες πολίτης απείλησε με καραμπίνα  συνάδελφό μας. Να τονιστεί ότι τα φαινόμενα όπου πολίτες επιτίθενται  λεκτικά εναντίον υπαλλήλων είναι πλέον καθημερινά, καθώς οι  αιρετοί «άρχοντες» στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους τις μεταθέτουν στους υπαλλήλους. Από την άλλη οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο των υπαλλήλων την ανεπάρκεια της  διοίκησης του Δήμου και όχι τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για να τους εξυπηρετήσουν. Μόλις εχτές είχαμε νέο επεισόδιο όπου πολίτης επιτέθηκε με ανήκουστες φράσεις και απειλές σε συνάδελφο ενώ επιχείρησε και να χειροδικήσει εναντίον του, κατηγορώντας τον για πράγματα για τα οποία ουδεμία ευθύνη είχε!
Είναι προφανές πώς η συγκεκριμένη  δίωξη αποσκοπεί στην δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των υπαλλήλων. Είναι μια μορφή τρομοκράτησης, αφού η Δημοτική Αρχή έχει στήσει επίσης μία «βιομηχανία» Ε.Δ.Ε. με στόχο να καλύψει  την αδυναμία διοίκησης.
Ο Σ.ΥΠ.Ο.Τ.Α. Ν.Κοζάνης καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού  ότι δεν παρέχει καμία προστασία στους εργαζόμενους  από τους κακότροπους πολίτες και εκφράζει την στήριξη και την συμπαράστασή του στον συνάδελφο που διώκεται και ζητά τον τερματισμό των διώξεων.
 Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες της εκάστοτε  δημοτικής αρχής που προασπίζονται τη νομιμότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες  και όχι ιδιωτικοί υπάλληλοι του κάθε δημάρχου ή πιόνια για ενδοπαραταξιακά και πολιτικά παιχνίδια.
Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και η εξασφάλιση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας είναι στοιχειώδες καθήκον της Δημοτικής Αρχής.

Ο ρεβανσισμός και η μισαλλοδοξία απέναντι στους εργαζόμενους που δεν υποχωρούν απέναντι  στις απειλές θα απαντηθεί από εμάς όπως πρέπει και με την διάρκεια που αρμόζει.

    ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: