Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ήδη, στις 01/02/2019 συνεδριάζει η ολομέλεια του ΣτΕ για το γνωστό θέμα με την επαναφορά 13-14ου μισθού.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και άλλων πολιτειακούς παράγοντες για την διερεύνηση ύπαρξης πολιτικής λύσης.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από ειδησεογραφικά μέσα, οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ γνωμάτευσαν ότι είναι αναγκαίο να γίνουν μαζικές αγωγές πριν την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ (και φυσικά εφόσον είναι υπέρ των εργαζομένων) ώστε να διεκδικηθεί και η αναδρομική καταβολή των δώρων/ επιδομάτων (μιλάμε για τα 1000 ευρώ/ έτος -500 δώρο Χριστουγέννων, 250 δώρο Πάσχα, 250 επίδομα αδείας) . Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πότε ακριβώς θα δημοσιευτεί η απόφαση. Οι δικηγόροι εκτιμούν εμπειρικά γύρω στα τέλη Φλεβάρη με τέλη Μάρτη.

Σαν Σύλλογος είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ ήδη θα ξεκινήσει αναζήτηση δικηγόρου ο οποίος θα αναλάβει να διαχειριστεί ομαδικές αγωγές-εάν χρειαστεί να γίνουν.

Οι ομαδικές αγωγές γίνονται ανά φορέα και σχέση εργασίας. Πχ ομαδική αγωγή των μονίμων στον δήμο, των μονίμων στο ΝΠΔΔ, των ΙΔΑΧ στον δήμο, των ΙΔΑΧ στο ΝΠΔΔ κοκ. Η ομαδική αγωγή μπορεί να περιλαμβάνει και συνταξιούχους συναδέλφους οι οποίοι εργάζονταν στα χρόνια των περικοπών και φυσικά ήταν μέλη του Συλλόγου.

Τις επόμενες ημέρες θα έχετε πιο αναλυτική ενημέρωση.

Από το  δ.σ.  ΤΟΥ Σ.Υπ. ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: