Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε.Σ.Π.Α. ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ


Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2019
                                                                         Αριθμ. Πρωτ.: 523

                                                                        


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καστοριάς και  των εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καστοριάς, που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του Ε.Σ.Π.Α. που απειλούνται με απόλυση.
  Η νέα Διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, ξεκινάει τη θητεία της, με μια απόφαση σε βάρος των εργαζομένων προωθώντας την απόλυση τους για την δήθεν εξορθολόγηση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου, αδιαφορώντας για το γεγονός, ότι το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών, καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από το Ε.Σ.Π.Α.
Η νέα Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να πάρει τα χρήματα του Ε.Σ.Π.Α. και αντί να βελτιώσει, θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στοιβάζοντας τα παιδιά αφού με λιγότερο προσωπικό (λόγω των απολύσεων) θα πρέπει υποδεχτεί 20% περισσότερα παιδιά από πέρυσι.
  Δεν είναι αποδεκτό άνθρωποι που εργάζονται επί χρόνια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο των  Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., να χάνουν τη δουλειά τους.
  Η απόφαση αυτή, έρχεται να ρίξει περισσότερο νερό στον μύλο της ανεργίας και της ανέχειας, που μαστίζει την περιοχή της Καστοριάς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και οδηγώντας οικογένειες νέων ανθρώπων, στο να εγκαταλείψουν το Νομό αναζητώντας καλύτερη τύχη.
  Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο Καστοριάς να ανανεώσουν τις συμβάσεις και των 18 εργαζομένων. Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Τράκας                                                                  Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: