Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση για την αγωγή συναδέλφων κατά της απόφασης του ΔΣ για την απόρριψη της συμμετοχής τους στις εκλογές της 26.02.2016



Κατά τη συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης στις 08.06.2015, οι αιτούντες μέλη του σωματείου ( Κατσάνος Ζήσης, Κουτσής Χρήστος, Λαβδού Χρυσάνθη, Μυλωνάς Σωτήρης ) παραιτήθηκαν από το δικόγραφο της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (ανάκληση της αιτήσεως) που άσκησαν κατά απόφασης του Δ.Σ. του σωματείου, με την οποία δεν είχαν ανακηρυχθεί ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ενωτική Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» για τις εκλογές της 26ης Φλεβάρη 2016..
Η παραίτηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ότι η αίτηση θεωρείται πως δεν ασκήθηκε καν, άρα ούτε η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου με την οποία τους επετράπη να λάβουν μέρος στις εκλογές ισχύει.Δηλαδή η παύση της ισχύος της προσωρινής διαταγής είναι αναδρομική, οπότε δεν μπορεί να δικαιολογήσει  την έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης, που είχε αρχίσει νόμιμα πριν από την παύση της ισχύος της.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με την ενέργεια τους αυτή, ουσιαστικά επικυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, η οποία ορθώς δεν είχε ανακηρύξει αυτούς (τους αιτούντες) ως υποψηφίους στις εκλογές του σωματείου 26.02.2016 και επομένως η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι άκυρη.

                                                                    Για το Δ.Σ. 

                                                                Ο Πρόεδρος

                                                          Γιώργος Δαλαγιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: