Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2017, αφού εκτίμησε την συμμετοχή των εργαζομένων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου  με αιχμή το ζήτημα της «προαναγγελθείσας» απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας της παράτασης των συμβάσεων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε στο σχέδιο δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων αποτέλεσε ψήφο  εμπιστοσύνης, αλλά και ευθύνης για το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πως δεν θα κάνουν σπιθαμή πίσω από την διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματός τους στην εργασία πέρα από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη πως το Υπουργείο θα είναι νομικά έτοιμο να αντικρούσει και να αντιμετωπίσει κάθε πτυχή της «φημολογούμενης» απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι την τελική θετική έκβαση για την παραμονή των εργαζομένων και το γεγονός πως διαφαίνεται «καθυστέρηση» έκδοσης της απόφασης αποφάσισε:

·          Την ημέρα έκδοσης και δημοσιοποίησης της Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α προκειμένου να εκτιμήσει το περιεχόμενο της.
·          Σε περίπτωση μη θετικής έκβασης οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (Υπηρεσίες Καθαριότητας, Γκαράζ Δήμων) με κατεύθυνση την λήψη αποφάσεων για πολύμορφες κινητοποιήσεις, προκειμένου να «νεκρώσουν» οι υπηρεσίες.
Οι δεσμεύσεις της Πολιτικής ηγεσίας για την οριστική νομοθετική επίλυση του προβλήματος και την διασφάλιση της παραμονής των εργαζομένων δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν. Ο αγώνας μας για τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χρόνιος, κόντρα στα συμφέροντα που παλεύουν για την ιδιωτικοποίηση τους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις γνωρίζουν πως μόνο ο συμμετοχικός, ενωτικός και αποφασιστικός αγώνας τους είναι η μόνη εγγύηση επίλυσης των προβλημάτων τους. Δεν  εφησυχάζουμε.  Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να επιβάλλουμε το δίκιο που γνωρίζουμε πως είναι με το μέρος μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                          Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: