Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Με παρέμβαση του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Χανίων, απόφαση του ΔΣ Χανίων υπέρ των συμβασιούχων

Συνεχίζεται η έκδοση από τα δημοτικά συμβούλια της χώρας ψηφισμάτων υπέρ των συμβασιούχων. Αυτή τη φορά, έπειτα από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων, σειρά πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, το οποίο στηλιτεύει την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό έναντι των συμβασιούχων και:
  • Δηλώνει ότι «οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας».
  • Ζητεί «από τα συναρμόδια Υπουργεία να ενεργοποιήσουν την ψηφισμένη από τον Φεβρουάριο του 2016 διάταξη του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 με την οποία επιτρέπονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.».
Το ΔΣ Χανίων επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πολιτική της και το καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων, το οποίο διατηρεί, σημειώνοντας: «Για ακόμα μία φορά οι αποφάσεις του Κεντρικού Κράτους έρχονται σε αντίθεση με τις ανάγκες και την πραγματικότητα των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Θέτουν εν αμφιβόλω σημαντικότατες λειτουργίες των ΟΤΑ όπως η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και τινάζουν στον αέρα τους προγραμματισμούς χιλιάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Είναι απολύτως απαράδεκτο οι ΟΤΑ να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αναίτια και να καλούνται να λογοδοτήσουν σε πολίτες και εργαζομένους τους χωρίς ουσιαστικά να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Το Κεντρικό Κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει τους Δήμους να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς δυσάρεστους αιφνιδιασμούς».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Ελεγκτικού για τους συμβασιούχους, που μπλοκάρει την πληρωμή τους, σημειώνει: «Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων είναι απολύτως σεβαστές. Εφόσον όμως ισχύσει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Δήμος Χανίων θα βρεθεί προ τετελεσμένων, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου και αυξημένων αναγκών, κινδυνεύει να στερηθεί των υπηρεσιών των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Καθαριότητας με σοβαρές συνέπειες στην εικόνα και την καθαριότητα της πόλης και γενικότερα του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: