Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σοβαρότατο εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Δέλτα, όταν ΥΕ εργάτης Καθαριότητας καταπλακώθηκε από γιγαντιαία σιδερένια πόρτα, το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Ειδικότερα, ο Τάσος Διαμαντόπουλος, κατόπιν εντολής, πήγε στο κεντρικό αμαξοστάσιο, όπου φυλάσσονται απορριμματοφόρα κ.α. δημοτικά οχήματα, προκειμένου να επισκευάσει (!) τη σιδερένια πόρτα αυτού και συγκεκριμένα τη ράγα πάνω στην οποία αυτή σύρεται.
Κατά την εργασία, η γιγαντιαία πόρτα έφυγε από τη θέση της, καταπλακώνοντας τον εργάτη.
Κατά το ατύχημα, ο 61χρονος άρχισε να ζητάει απεγνωσμένα και έντονα βοήθεια.
Όμως, λόγω του γεγονότος ότι, το αμαξοστάσιο βρίσκεται σε απομακρυσμένη, αραιοκατοικημένη περιοχή, αυτό ήταν αδύνατο, με αποτέλεσμα ο Τάσος Διαμαντόπουλος, να είναι επί αρκετή ώρα καταπλακωμένος από τη βαριά σιδερένια πόρτα, με τη ζωή του να κινδυνεύει.
Ευτυχώς, έστω και μετά το πέρασμα κρίσιμης για τη ζωή του ώρας, διερχόμενος, που άκουσε τις απελπισμένες φωνές, πρόστρεξε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο εργάτης να διακομιστεί με σοβαρότατα τραύματα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου παραμένει νοσηλευόμενος, φέροντας τραύματα στο σώμα του κι έχοντας κατάγματα σε σπονδύλους και σπασίματα σε πλευρά.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του epoli.gr το ατύχημα δηλώθηκε από εκπρόσωπο του Δήμου Δέλτα ως εργατικό, στο ΑΤ Δέλτα Σίνδου, όμως πάραυτα “γεννιούνται” τα ακόλουθα σοβαρότατα ερωτήματα:
  1. Γιατί ένας εργάτης Καθαριότητας εστάλη να επισκευάσει πόρτα και μάλιστα τόσο βαριάς και γιγαντιαίας σε διάσταση, ενώ στο Δήμο Δέλτα υπάρχει εργάτης με ειδικότητα σιδερά;
  2. Γιατί εστάλη ένας εργάτης εκτός ωραρίου, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Διεύθυνση Καθαριότητας λειτουργεί επί 5νθημερο και όχι σε 24ωρη βάση;
  3. Γιατί ο εν λόγω εργάτης πήγε μόνος του κι όχι με βοηθούς, ως είθισται, προκειμένου να εκτελέσει μία τόσο δύσκολη και επικίνδυνη - όπως και δυστυχώς αποδείχτηκε - εργασία;
Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα μετά τα συνεχή ατυχήματα και δυστυχήματα (όπως αυτό το πρόσφατο του Δήμου Καλαμαριάς), που έχουν σημειωθεί σε Δήμους της χώρας, την τελευταία κυρίως διετία.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, ο 61χρονος εργάτης προετοιμαζόταν να βγει στη σύνταξη.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: