Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Αναφορά στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου (αρ.πρ. 83644) και σε εκτέλεση της υπ'αριθμόν 16/2019 απόφασης του ΔΣ μας, κατατέθηκε -από κοινού με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης-στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας η κάτωθι αναφορά.
 Η αναφορά επισημαίνει την μη λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης η οποία αποτελείται από τα τακτικά, μη αιρετά (διορισμένα) μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Έργο της Επιτροπής είναι η κρίση επί ενστάσεων που έγιναν επί της διαδικασίας και των εκθέσεων της "αξιολόγησης" (άρθρο 21, Ν.4369/2016).



                                                                     Κοζάνη        05.06 .2019                  Αρ.  Πρωτ.   43
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α.    Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ   
&
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΔΗΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ     
            --------------------        

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αγαπητέ κε Μιχελάκη,

Με την αρ.πρ.13110 / 30.01.2019 απόφασή σας, συγκροτήθηκε το Μεταβατικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης.

Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τα τακτικά μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κοζάνης (άρθρο 21, Ν.4369/2016).

Δυστυχώς η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης δεν έχει συνεδριάσει ενώ εκκρεμούν ενστάσεις αρκετών υπαλλήλων-κάποιες ενστάσεις εκκρεμούν από το 2016.

 Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης θα έπρεπε να έχει αποφασίσει επί των ενστάσεων μέσα σε δύο μήνες από την περιέλευση των ενστάσεων σε αυτήν (παράγραφος 4, άρθρο 20, Ν.4369/2016).

Καθώς ο χρόνος και η Επιτροπή παραμένει άπραγη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς για την λύση του θέματος που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πλήθος συναδέλφων. Είναι γνωστό ότι η βαθμολογία και η σύννομη διαδικασία της αξιολόγησης παίζει μεγάλο ρόλο στην υπηρεσιακή ανέλιξη των συναδέλφων, στην διαδικασία της «κινητικότητας», στις μετατάξεις. Αλλά κυρίως είναι θέμα αξιοπρέπειας αλλά και νομιμότητας. Οι ενστάσεις επί των αξιολογήσεων δεν μπορεί να «λιμνάζουν».

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας και θα αναλάβετε τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να συνεδριάσει άμεσα η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.


Για τον Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης        Για τον Σύλλογο Δημοτ. Υπαλλ. Δήμων Κοζάνης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ιωσήφ Μιχαηλίδης                                                       Γιώργος  Χριστοφορίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: