Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Περικοπή επιδόματος απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών κατά τη διάρκεια άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.4354/15) το επίδομα των απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την παρ 2 του άρθρου 15 του Ν.4024/11:

Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.

Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού), σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ' έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικό παραστατικό στοιχείο (εισαγωγή, εξιτήριο κ.λπ.)
Κατόπιν των ανωτέρω, με το υπ’ αριθ. Υπ. Οικ. 2/28087/ΔΕΠ/23.05.2019 έγγραφο επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που χορηγείται εκπαιδευτική άδεια του άρθρου 65 του ν.3584/2007 μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας των 2 (δύο) μηνών, η περικοπή του εν λόγω επιδόματος αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της εν λόγω αδείας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: