Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Δυνατότητα δια ζώσης συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων εν μέσω περιοριστικών μέτρων

Εκδόθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3899) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.
Ειδικότερα , σ΄ότι αφορά τις συνεδριάσεις αναφέρει : 

..."Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]."
Που σημαίνει ότι σ΄ένα Δημοτικό Συμβούλιο 41 ατόμων και ΕΦΟΣΟΝ όλοι είναι οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο , αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρο συνολικού εμβαδόν 201,5 τμ, συν για όποιο από το υπηρεσιακό προσωπικό ή άλλα απαραίτητα άτομα κληθούν να παραστούν.
Αν όμως ανάμεσα στους αιρετούς είναι και ανεμβολίαστοι , αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για τον χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν.

(Η ΚΕΔΕ -προφορικά- μιλάει για άνω του 90% εμβολιασμένων αυτοδιοικητικών αιρετών)

Αντίστοιχα υπάρχει η δυνατότητα συνεδριάσεων σε Δ.Σ. Συλλόγων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: