Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

 Αθήνα, 12 Αυγούστου 2022 


Αριθμ. Πρωτ.: 453

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ

ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει απερίφραστα το απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε στο Δήμο Σιθωνίας, με Δημοτικό Σύμβουλο να επιτίθεται με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος Δημοτικής Υπαλλήλου της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής, ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιτίθεται σε βάρος υπαλλήλου, επιδεικνύοντας σκαιότατη συμπεριφορά και θεωρώντας πώς ο Δήμος είναι «τσιφλίκι» του και οι εργαζόμενοι «κτήμα» του.

Σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, πέραν του ότι θα πρέπει να καταδικάζονται άμεσα και κατηγορηματικά, η ανοχή είναι μηδενική. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο Σιθωνίας, αφού τις καταδικάσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσουν τα συμβάντα έμφυλης βίας που έχουν παρατηρηθεί τελευταίως στο Δήμο του. 

Η Ομοσπονδία τάσσεται επίσης στο πλευρό τόσο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής όσο και των Εργαζομένων του Δήμου Σιθωνίας σε περίπτωση που αποφασίσουν να κινηθούν νομικά για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους από τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές, αλλά και σε κάθε άλλη ενέργεια για την προστασία τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: