Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ σε δομές Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΑμεΑ των ΟΤΑ

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού ΙΔΟΧ που απασχολείται στις δομές των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΑμεΑ των ΟΤΑ, το ΥΠ.ΕΣ. με το υπ’ αριθμ. 60843/27.08.2024 έγγραφο του διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

 

“Ως προς τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις ανανέωσης των συμβάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», όπου εντάσσονταν οι δομές των παιδικών σταθμών καθώς και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, εφαρμόστηκαν οι ειδικότερες διατάξεις του άρθρου 68 του ν.4415/2016, με το πεδίο εφαρμογής να εκτείνεται τόσο στους ΟΤΑ (δήμοι και ΝΠΔΔ αυτών) όσο και στα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ. Προς ενημέρωση των οικείων φορέων εκδόθηκε η Α.Π. 28449/14-9-2016 αναλυτική εγκύκλιός μας.

 

Το ως άνω προσωπικό συνεχίζει να παρέχει αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης». Επομένως, για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού αυτού εξακολουθούν να ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στην προαναφερθείσα εγκύκλιό μας.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι η κατάργηση των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και κοινωφελών επιχειρήσεων που επήλθε με τις διατάξεις των άρθρων 27 και 29 του ν.5056/2023 ουδεμία δυσμενή μεταβολή έχει επιφέρει στην απασχόληση του προσωπικού αυτού, αφού από τις ως άνω διατάξεις προβλέφθηκε η μεταφορά του στον οικείο δήμο, με τους ίδιους όρους απασχόλησης και με δικαίωμα ανανέωσης/παράτασης των συμβάσεων κατά τις κείμενες διατάξεις (σχετική η Α.Π. οικ.102775/28-11-2023 εγκύκλιός μας).”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: