Τρίτη 30 Απριλίου 2013

 Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα φιλανθρωπίας του τριο-ξεφτίλα, με τροπολογία στο χτεσινό νομοσχέδιο-σκούπα ψηφίστηκε το ύψος του κατώτατου μισθού ΜΕΧΡΙ 490€ μικτά, 460€ αντίστοιχα για τους κάτω των 25, αφού πριν το έμπλεξαν με άλλη μία "απασχόληση" ανέργων σε δήμους, με πρόγραμμα ελεημοσύνης από τον ΟΑΕΔ αυτη τη φορά.


-Με άλλη τροπολογία παίρνουν εκπτωση από τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότες που δεν έχουν απολύσει εργαζόμενους υπό κάποιες προϋποθέσεις.

-8 αλλοδαποί ναυτικοί αναζητούνται μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων νότια της Καλαμάτας, το ένα πλοίο βυθίστηκε

-Κτηνοτρόφος πιάστηκε να κρατάει με τη βία και να κακοποιεί σεξουαλικά μετανάστρια από τη Βουλγαρία, που της κρατούσε και το διαβατήριο. Η γυναίκα εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα επί 2,5 χρόνια δεχόμενη επιπλέον και απειλές για τη ζωή της.

-7 απολυσεις στα τσιμέντα Χαλκίδας, αφού δεν πέρασε η προσπάθεια να κάνουν μαζικές απολύσεις. Κάθε μήνα θα απολύουν όσους επιτρέπεται από τον υφιστάμενο νόμο.

-Δικηγόρος 32 ετών αυτοκτόνησε στη Θεσσαλονίκη πέφτοντας από τον 5ο όροφο.

-Κρεμασμενος στο σπίτι του βρέθηκε και ο αγωνιστής Κώστας Κόγιας, πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Βόλου. Τον Οκτώβρη είχε περπατήσει μαζί με άλλους 10 -και κατά διαστήματα ακόμη 200- από το Βόλο στην ΑΘήνα επί 11 μέρες, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση.

-Νέο κόλπο στην εταιρεία "Ωθηση", είπαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν αμισθί το Σαββατοκύριακο και τα τυχόν κέρδη-αν προκύψουν-να πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό (!!!)

-1500-2000 άτομα διαδήλωσαν χτες στη Μανωλάδα, από αυτούς οι 300 ήταν ντόπιοι..Δείτε σχετική ενημέρωση εδώ.

-Ο Βρούτσης έδιωξε τον Κικίλια από την προεδρία του ΟΑΕΔ και έβαλε έναν..φαρμακοτρίφτη. Μαζί με τον πρώην πρόεδρο αγνοούνται τα χρήματα που κατέθεσαν σαν εισφορά για την ανεργία συναδέλφων τους οι επαγγελματίες, όπως και οι πληρωμές των voucher.

-Για έβδομο Σαββατοκύριακο απήργησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, που δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες από το φθινόπωρο. Εχει απαγορευτεί η αναγραφή της είδησης από τα μέσα της ΕΡΤ, ενώ παίζονται επαναλήψεις συχνά χωρίς σήμανση.

-Παταγώδης αποτυχία της χτεσινής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας, λόγω μειωμένης συμμετοχής. Η ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ κήρυξαν απεργία για την πρωτομαγιά, ενώ οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλΗσταράδες παρακολουθούν την εξουσία να ρημάζει σειρά εργατικών κατακτήσεων χωρίς καμία αντίδραση.

-Στα Χανιά, μπάτσοι συνέλαβαν και παραπέμπουν σε δίκη τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου, επειδή υλοποίησε απόφαση του ΔΣ και οργάνωσε κινητοποίηση. Είναι το δεύτερο περιστατικό στην περιοχή.

-3 νέες απολύσεις στο "Ριζοσπάστη" μετά από ένα διάλειμα λόγω της διεξαγωγής του συνεδριου.

-Οργανώσεις της αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, συλλογικότητες  και φορείς, που συνεχώς προστίθενται  και άλλοι, δηλώνουν συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία και στις πορείες που θα γίνουν. Για την ΑΘήνα, σημεία συγκέντρωσης έχουν ανακοινωθεί, η Ομόνοια, το μουσείο και η πλατεία Συντάγματος, ενώ προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, στην πλ. Κάνιγγος και στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για περισσότερα δείτε και στο https://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: