Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες από το Υπ. Ανάπτυξης


Στις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες υπάγονται όσοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και το οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ και τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί μείωση πάνω από 20%


Ρυθμίσεις για την προστασία δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων λόγω της κρίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Στις ρυθμίσεις υπάγονται όσοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και το οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ και τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί μείωση πάνω από 20%. Προβλέπεται περίοδος χάριτος 48 μηνών και μείωση της μηνιαίας καταβολής που δεν θα ξεπερνά το 30% του καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού. 

Παράλληλα το ακίνητο όσων υπαχθούν δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ ενώ στην κατοχή του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να βρίσκονται καταθέσεις πάνω από 10.000 ευρώ.

Ανακοινώθηκαν επίσης ρυθμίσεις για την αναπροσαρμογή του Τειρεσία ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε συμφωνία με τις τράπεζες για επιβράβευση δανειοληπτών που είναι συνεπείς σε εθελοντική όμως βάση.

Ερωτηθείς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για το εάν έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες απάντησε οτι τα μέτρα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σημείωσε ότι "δεν αποτελεί λύση για όλους, αλλά για τα περισσότερα νοικοκυριά τα οποία βάλλονται"

Δεν υπάρχουν σχόλια: