Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Eργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Ενας άνεργος μεταλλεργάτης και ένας νεκρός συνάδελφός του φορτώθηκαν τις κατηγορίες για την έκρηξη στο πλοίο Friendshipgaz το 2007, σε δίκη που έληξε χτες στον Πειραιά. Το "δικαστήριο" δεν ασχολήθηκε καν με τον εφοπλιστή, το χημικό μηχανικό που έβγαλε το "gas free" ούτε κανέναν άλλο. Επιπλέον, δύο εργολάβοι καταδικάστηκαν με μικρή ποινή. Στο δύστύχημα τότε σκοτώθηκαν 8 εργάτες από έκρηξη.

-Κανένας δεν πάει στη φυλακή από τη δίκη του Sea DIamond, ολιγόμηνες ποινές σε μέλη του πληρώματος που έκαναν έφεση και είναι ελεύθεροι.

-Τελείωσε η απεργία στο supermarket ΕΧΤRΑ στο Λαύριο, μετά από 61 μέρες αγώνα, μετά από συνέλευση. Το καθεστώς έβγαλε δικαστική απόφαση και απαγόρευσε την απεργία, ο εργατικό κέντρο Λαυρίου κάλυψε μόνο μία μερα, την τελευταια, το εργοδοτικό σωματείο ανύπαρκτο.

-Γιατροί στο Ρέθυμνο καταγγέλουν πως έχει διοριστεί σαν διεθυντής του νοσοκομείου ένας ιδιώτης επιχειρηματίας γιατρός, που είναι παράνομο. Με στοιχεία αποδεικνύουν πως πολλά τμήματα δουλεύουν τις μισές μέρες.

-15 εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ απολύθηκαν, οι 2 μόνιμοι υπάλληλοι και οι 10 με μπλοκάκι. Μεταξύ τους και ο εκπρόσωπος εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ Λεωνίδας Σακλαμπάνης. Απεργία σε εξέλιξη στα μέσα του Αλαφούζου.

-2 νεες απολύσεις δημοσιογράφων στο "Ριζοσπάστη", 8 μήνες απλήρωτοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι

-Παναττική δημσιοϋπαλληλική απεργία κήρυξε για αύριο η ΑΔΕΔΥ...

Για περισσότερα δείτε και στο http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: