Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ευνοϊκή Ρύθμιση Ο.Γ.Α. για αποπληρωμή οφειλών

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ                                         Αθήνα, 30-08-2013
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Από τις 28-08-2013 οι οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των καθυστερούμενων οφειλών τους ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος παλαιότερων ρυθμίσεων,έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013 (Ρύθμιση "Νέας Αρχής"), να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες μέχρι 31-12-2012 ασφαλιστικές τους εισφορές, .
Η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η χρήση του ονόματος χρήστη(username) και του κωδικού πρόσβασης (password) με τα οποία υπέβαλε ο οφειλέτης ασφαλισμένος τη φορολογική δήλωση.
Οι αιτήσεις για ρύθμιση που έχουν υποβληθεί μετά το μήνα Ιούλιο (σε έντυπα προηγούμενων ρυθμίσεων) μέχρι και 27-8-2013, δεν μπορεί να γίνουν δεκτές. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να ενημερώνετε τους ασφαλισμένους ότι θα πρέπει να επανυποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής χορηγείται, αντί ασφαλιστικής ενημερότητας, πιστοποιητικό οφειλής, το οποίο θα ισχύει για ένα (1) μήνα. Το πιστοποιητικό, προς το παρόν (τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου) θα εκδίδεται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία ή το αρμόδιο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ.
Παρακαλούμε να ενημερώνετε τους ασφαλισμένους ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εξαιρετικά ευνοϊκή και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τις καθυστερούμενες οφειλές τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τη ρύθμιση παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr. καθώς και στην εγκύκλιό μας αριθ. 6/2013
Η Προϊσταμένη του Κλάδου

Ε. Τζουτζούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: