Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χειροπέδες σε υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών για μίζα

Υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη καθώς φέρεται να ζήτησε μίζα 5.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια παραμονής σε μια γυναίκα από τη Μολδαβία.

Πρόκειται για ανώτερη υπάλληλο του υπουργείου, μέχρι πρότινος αποσπασμένη σε γραφείο αναπληρωτή υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης και στέλεχος της ΔΑΚΕ.

Η αλλοδαπή, που συνάντησε την 58χρονη υπάλληλο, είχε όλα τα νόμιμα χαρτιά προκειμένου να λάβει άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας, ως αυτοαπασχολούμενη που εισήγαγε κάποιο επιχειρηματικό κεφάλαιο και διατηρεί επιχείρηση, ξενώνα φροντίδας υπερηλίκων.

Η συλληφθείσα ωστόσο ζήτησε το ποσό των 5.000 ευρώ για να της εξασφαλίσει την άδεια διαμονής. Στη συνέχεια το ποσό "έπεσε" στις 3.000 ευρώ.

Το θύμα επέλεξε να καταγγείλει το γεγονός στις Εσωτερικές Υποθέσεις, οι οποίες έστησαν μηχανισμό παρακολούθησης και την περασμένη Πέμπτη εφοδίασαν την αλλοδαπή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με τα προσημειωμένα στο χέρι, ενώ οι αστυνομικοί αφαίρεσαν από το γραφείο της και πλήθος φακέλων με εκκρεμότητες για την έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς.
  http://www.topontiki.gr/article/96184/Xeiropedes-se-upallilo-tou-Upourgeiou-Esoterikon-gia-miza

Δεν υπάρχουν σχόλια: