Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑΑθήνα, 15 Οκτωβρίου 2015
                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 1000
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει τις  υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας για την παράνομη και καταχρηστική απασχόληση των εργαζομένων πεντάμηνης Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.  στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και όχι μόνο!!!
Αδιαφορούσαν όμως και λειτουργούν ως Πόντιος Πιλάτος αφήνοντας στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με ευθύνη και των αιρετών που θέλησαν παράνομα να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις Υπηρεσίες Καθαριότητας με εργαζόμενους διαφόρων προγραμμάτων.
Είναι αυτοί λοιπόν που φέρουν σήμερα ακέραια το βάρος της ευθύνης για το σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου Κοινωφελούς Εργασίας σε απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Μεγαρέων.
Ακόμη και μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας ουδείς έχει παράσχει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) που προβλέπονται, ενώ στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να εργαστούν πολλές φορές εξαναγκαζόμενοι ακόμη και να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, σε αντικείμενα και εργασίες που απαγορεύεται.
Η τήρηση της νομιμότητας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας φαίνεται πώς είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στην νέα δέσμευση του 3ου Μνημονίου για πλήρη απαγόρευση προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποδομηθούν πλήρως και με σχέδιο όλες οι κοινωνικές-προνοιακές και ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Δήμων προτού προσφερθούν ως φιλέτο στους εργολάβους!!!
Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας, ως αρμόδιο Υπουργείο και συγκεκριμένα το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Γιάννη Σούκο να διατάξουν επιτόπιο έλεγχο για τα αποτελέσματα του οποίου να ενημερώσουν εγγράφως και την Ομοσπονδία μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: