Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


Αθήνα, 3 Απριλίου 2019

                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 252



                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Δήμου Καρπάθου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή, η οποία αδιαφορεί σε αιτήματα του προσωπικού που άπτονται της Υγείας, της Ασφάλειας και βεβαίως θέσεων εργασίας.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προσωπικού του Δήμου Καρπάθου, η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει συστηματική αδιαφορία σε θέματα, όπως είναι η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων, η καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών παρελθόντων ετών, η στελέχωση και η συντήρηση του Χ.Υ.Τ.Α. και ο έλεγχος από το Κ.Τ.Ε.Ο. των οχημάτων.
Στην αδιαφορία, την αλαζονεία και τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής Καρπάθου, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, ο Σύλλογος Προσωπικού απαντά με κινητοποιήσεις. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 θα πραγματοποιήσει 3ωρη Στάση Εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή συνεχίσει στην ίδια προκλητική και επικίνδυνη στάση, τότε θα οριστεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η Υγεία και η Ασφάλεια του προσωπικού, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων που τα Εργατικά Ατυχήματα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί συνεχώς ανθρώπους της από την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας, την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων και την  ατιμωρησία, συνιστά μείζον ζήτημα για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η Ομοσπονδία καλύπτει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Προσωπικού του Δήμου Καρπάθου για το σύνολο των αιτημάτων τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

     Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

    Νίκος Τράκας                                                                 Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: