Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ


Αθήνα, 17 Απριλίου 2019

                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 288





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό ενός εργαζόμενου στον Χ.Υ.Τ.Α. Κεφαλλονιάς. Εκφράζει ταυτόχρονα τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Το εργατικό δυστύχημα στον Χ.Υ.Τ.Α., που βρίσκεται στη θέση Κριτωνού (Ληξούρι) προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία, όπως επίσης και να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν αυτές υπάρχουν. Η οικογένεια του 40χρονου εργαζόμενου πρέπει να μάθει ποια ήταν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του ανθρώπου της. Το ίδιο και οι συνάδελφοι του που εργάζονται στον ίδιο χώρο.
Τον χώρο διαλογής απορριμμάτων του Χ.Υ.Τ.Α., εκεί όπου συνέβη το μοιραίο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον διαχειρίζεται Ιδιωτική Εταιρεία. Και εδώ, πέραν του Εργατικού Ατυχήματος, που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αναδείξει ως ζήτημα που λαμβάνει τραγικές και ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ελλείψει προσωπικού και μη εφαρμογής της Νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Πέραν του ποιος και γιατί έβαλε τον ιδιώτη εργολάβο στον Χ.Υ.Τ.Α., η Ιδιωτική Εταιρεία πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάληψη του έργου; Τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στο χώρο διαλογής των απορριμμάτων; Ποιος έχει την ευθύνη και ποιος θα τιμωρηθεί για την ανθρώπινη ζωή που χάθηκε;
H απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής συγκλονίζει και προκαλεί θλίψη και πόνο. Δεν έχει καμία σημασία για εμάς αν ήταν Δημοτικός Υπάλληλος ή εργαζόμενος Ιδιωτικής Εταιρείας. Καταγγέλλουμε όμως κατηγορηματικά τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων προς όφελος των εργολάβων και των ιδιωτικών εταιρειών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: