Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!! Κατάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο λόγω αναγνώρισης διδακτορικού τίτλου σπουδών που δεν αποτέλεσε προσόν διορισμού

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ
Η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως και 31.12.2017 (παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4354/2015) συνιστά αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων, της χορήγησης δηλαδή ανώτερου μισθολογικού κλιμακίου, λόγω συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας, και δεν έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις διοριζόμενων, μετά την 1.1.2016, υπαλλήλων, που κατέχουν ήδη κατά το χρόνο διορισμού τους, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, ο οποίος, όμως, δεν αποτέλεσε προσόν διορισμού, και αιτούνται τη χορήγηση ανώτερου μισθολογικού κλιμακίου, στις οποίες η προωθημένη μισθολογική εξέλιξη και τα οικονομικά της αποτελέσματα πραγματοποιούνται από το χρόνο υποβολής της αίτησής τους, υπό την προϋπόθεση αναγνώρισης της συνάφειας του τίτλου τους με το αντικείμενο απασχόλησής τους. Νόμμη η καταβολή διαφοράς αποδοχών υπαλλήλου, λόγω κατάταξής της σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο, που προέκυψε λόγω αναγνώρισης διδακτορικού τίτλου σπουδών, που υπήρχε ήδη κατά το χρόνο διορισμού της υπαλλήλου, αλλά δεν αποτέλεσε προσόν διορισμού, αφού, κατ’ ουσίαν, συνιστά αρχική κατάταξη. Κατά συνέπεια, η προωθημένη μισθολογική εξέλιξη της υπαλλήλου και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής νομίμως επέρχονται άμεσα και όχι μετά την 1.1.2018 και ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της αίτησής της για την αναγνώριση της συνάφειας του τίτλου σπουδών της. (Ελ. Συν. Κλιμ. Τμ. 1 Πράξη 223/2018)



Υπενθυμίζουμε ότι  -επικουρικά της ως άνω απόφασης- στην   Πράξη 40/2017 του τμήματος 1 του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ότι « η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017, αφορά αποκλειστικά στις μισθολογικές ωριμάνσεις, τη χορήγηση δηλαδή ανώτερου μισθολογικού κλιμακίου λόγω συμπλήρωσης του απαιτούμενού χρόνου υπηρεσίας (τρία έτη για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΎΕ και δύο έτη για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ) «.

Δεν υπάρχουν σχόλια: