Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: 47η Επέτειος Τιμής και Μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Δελτίο Τύπου

47η Επέτειος Τιμής και Μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Η 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο αποτελεί ημέρα μνήμης του ηρωικού ξεσηκωμού της νεολαίας, και του ελληνικού λαού, απέναντι στο 7χρονο δικτατορικό - φασιστικό καθεστώς και σηματοδοτεί την κορυφαία αντιδικτατορική έκφραση που επί της ουσίας προανήγγειλε την πτώση της σκληρής διδακτορίας, την οποία επέβαλλε η Χούντα των Συνταγματαρχών την 21η Απριλίου του 1967.

Η αντίσταση απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. 

Σαράντα επτά (47) χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τα διαχρονικά αιτήματα του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία. Μας θυμίζει τις αξίες του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης και μας δείχνει το δρόμο. Τίποτε δεν χαρίζεται όλα καταχτιούνται.

Πολλά από τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες για τη διεκδίκησή τους.

Σήμερα, που τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες περιορίζονται, η μόνιμη και σταθερή εργασία αντικαθίσταται με ελαστική, ενοικιαζόμενη και εκ περιτροπής εργασία, σήμερα που ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας, η επέτειος αποκτά μια ξεχωριστή αξία. Μας θυμίζει ότι η δημοκρατία βάλλεται με επιβολή πολιτικών  εξαθλίωσης και διάλυσης των κοινωνικών αντιστάσεων.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με πίστη στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι των αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες. Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και σε lockdown ολόκληρη η χώρα, φέρνει προς ψήφιση στη βουλή αντιεργατικό νομοσχέδιο που θα αποτελέσει σαρωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στον συνδικαλιστικό Νόμο.

Επομένως δεν εφησυχάζουμε. Το πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, με αφορμή το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της έξαρσης του COVID-1 και με απόλυτο σεβασμό και συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που δίνουν τον αγώνα της ζωής, δεν θα προβεί φέτος σε συγκέντρωση και εκδηλώσεις μνήμης.

Καλούμε του εργαζόμενους να τιμήσουν την 17η Νοέμβρη και τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με θύμησες και με διαρκή αναζήτηση.

 

Για να γράφουμε με τα λόγια του λαού πρέπει και με τους στοχασμούς του λαού να συλλογιζόμαστε.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΟΥΝΤΑΙ

 

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: