Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

        Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση σε βάρος τριών (3) εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου από ομάδα αγνώστων και στηρίζει τις όποιες νομικές ενέργειες του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τους τιμωρία.

        Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα η πράξη της σωματικής και λεκτικής βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται σε βάρος των εργαζομένων κατά την ώρα της υπηρεσίας τους και μάλιστα σε μία περίοδο που το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του.

        Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου, οι τρείς (3) εργαζόμενοι ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα αγνώστων κατά την διάρκεια της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή του Τ.Ε.Ι. της πόλης, την ώρα μάλιστα που βρίσκονταν σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του Covid-19. Η επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη.

        Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τραμπούκους και διαταραγμένες προσωπικότητες. Πολλές φορές υπάλληλοι των Δήμων έχουν γίνει στόχος τρομοκρατικών και εγκληματικών επιθέσεων, μετατρέποντας το μεροκάματο τους σε μεροκάματο του τρόμου. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Η Ομοσπονδία βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: