Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2021

 

                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 464

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ηχηρό ράπισμα στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Πύργου, να συστήσει «Αναπτυξιακό Οργανισμό» και να εκχωρήσει υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου σε ιδιώτες και ταυτόχρονα δικαίωση για τον Σύλλογο Εργαζομένων των Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως που κινήθηκαν με την συνδρομή και τη στήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. νομικά κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου, συνιστά η υπ’ αριθμ.: 21/2021 Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152.

Η εν λόγω Επιτροπή έκρινε παράνομη την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗΣ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ» και ως εκ τούτου τινάζει στον αέρα τα σχέδια του Δήμου Πύργου, που κινήθηκε από κοινού με τον Δήμο Φυλής, δια της γνωστής πρακτικής που νομιμοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να συστήσουν Αναπτυξιακό Οργανισμό και να αναθέσουν υπηρεσίες και αρμοδιότητες στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, στην οποία προσέφυγε ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως, ήταν ομόφωνη και έκρινε συγκεκριμένα πώς η με αριθμ.:  307/24-6-2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου είναι μη νόμιμη και πρέπει να ακυρωθεί.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά δικαίωση για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει και αντιταχθεί στις μεθοδεύεις Δημοτικών Αρχών να συστήσουν «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» και να αλώσουν έτσι την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, με μοναδικό ωφελημένο το κεφάλαιο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι και θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα και θα στηρίζει τις αποφάσεις των εργαζομένων που βλέπουν τις Δημοτικές Αρχές να υπονομεύουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μοναδικό σκοπό την πρόσληψη εργολαβικού προσωπικού και την εκχώρηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες. 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: