Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΕΦΚΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΕΦΚΑ

Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν για την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου με αιτήματα:

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής
  • Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά, στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις ανακλήσεις αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ
από τον κ. Χατζηδάκη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, αναφορικά με την καθολική απαγόρευση και την ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, κατά την εορταστική περίοδο, από τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος επικαλείται τη δήθεν ταχεία έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του φορέα, επισημαίνει τα εξής:

Ο κ. Χατζηδάκης, ανέλαβε Υπουργός εργασίας πριν ένα χρόνο κι αντικατέστησε τον κ. Βρούτση, που κρίθηκε αποτυχημένος, αφού δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την τεράστια καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βρούτσης είχε υποσχεθεί, όταν ανέλαβε το 2019, ότι από 1/6/20 το 1/3 των νέων συντάξεων θα έβγαινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Έπεα πτερόεντα! Το μόνο που έκανε ήταν να προσθέσει στο λογότυπο του ΕΦΚΑ το e και το έκανε e-ΕΦΚΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνοντας το υπουργείο έδωσε νέες υποσχέσεις για δήθεν ταχεία έκδοση των συντάξεων. Κι αφού επί ένα χρόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, βρήκε την εύκολη λύση. Καθυβρίζει και σπιλώνει καθημερινά τους εργαζόμενους στον οργανισμό, με κάθε τρόπο.

Για τον κ. Χατζηδάκη:

  • Φταίνε οι εργαζόμενοι για τη δημιουργία του υδροκέφαλου οργανισμού ΕΦΚΑ, που ιδρύθηκε με τον Ν4387/16, ο οποίος καλείται να εκδώσει όλες τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών με μειωμένο κατά 40% προσωπικό,
  • Φταίνε οι εργαζόμενοι που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι απαρχαιωμένοι από τη δεκαετία του ’90,
  • Φταίνε οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να εκτυπώνουν τα έντυπα σπίτι τους γιατί δεν υπάρχουν εκτυπωτές (ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια εκτυπωτών κράτησε 14 μήνες).

Αντί ο υπουργός να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, να αναβαθμίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό, να απλοποιήσει τις διαδικασίες έκδοσης των συντάξεων, στράφηκε στην αγαπημένη του αγορά. Έτσι ψήφισε διάταξη για την έκδοση των συντάξεων κι από ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους. Άνθρακες ο θησαυρός. Από τους 1.200 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόνο οι 147 πέρασαν τον διαγωνισμό. Τώρα ανακοίνωσε νέο νομοσχέδιο για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ με την πρόσληψη ιδιωτών-μάνατζερ σε Διευθυντικές θέσεις του Οργανισμού, με παχυλές αμοιβές. Πρωτοφανής παρέμβαση στη Δημόσια Διοίκηση, αφού πρόκειται για ιδιωτικοποίησή του πυρήνα του Κράτους.

Το άκρον-άωτον, όμως, του λαϊκισμού του κ. Χατζηδάκη ήταν η ανακοίνωση της 17ης του Δεκέμβρη για αναστολή των αδειών του προσωπικού του ΕΦΚΑ κατά τις ημέρες των εορτών. Τι κι αν οι υπάλληλοι είχαν κάνει, ως εργαζόμενοι κι αυτοί, τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Τι κι αν τους χρωστούν τις άδειες από το 2020. Ο κ. Χατζηδάκης τους ρίχνει βορά στον κοινωνικό αυτοματισμό. Προσπαθεί να πείσει την ελληνική κοινωνία, δηλαδή, ότι σε 10 εργάσιμες μέρες, στην περίοδο των εορτών, θα μειωθεί κατά πολύ το στοκ των 300.000 εκκρεμών συντάξεων και γι’ αυτό χρειάζεται η αναστολή των αδειών του προσωπικού. Πρόκειται περί λαϊκισμού αισχίστου είδους.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Χατζηδάκη να σταματήσει να εμπαίζει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και να αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ως υπηκόους του, προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες και τις δικές του και της διοίκησης και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό. Τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα την υπόδειξη προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για ανάκληση των αδειών του προσωπικού.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να μην περάσει ο αυταρχισμός, ο λαϊκισμός και ο φαρισαϊσμός του κ. Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: