Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

"Οργή στην Κοζάνη για τις αυξήσεις σε νερό και τηλεθέρμανση"

 ΠΗΓΗ


Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Κοζάνης να προχωρήσει σε αυξήσεις στην τιμή του νερού, αλλά και στην τηλεθέρμανση, φέρνοντας επιπλέον επιβάρυνση για τα νοικοκυριά της περιοχής.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες ψήφισμα διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο, με τις τελικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις τσέπες των πολιτών.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική περιλαμβάνει αύξηση της τάξης του 10% στην τηλεθέρμανση, κατάργηση του 80% επί της αξίας στο νερό και την ενσωμάτωσή του στην τελική τιμή. Η αύξηση για τους καταναλωτές στην πόλη της Κοζάνης ανέρχεται στο 6,79% και για τα τοπικά διαμερίσματα στο 10,11% μεσοσταθμικά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής  γίνεται λόγος για την βιωσιμότητα της επιχείρησης λογω των οικονομικών επιβαρύνσεων από τις αυξήσεις  στο πετρέλαιο και το ρεύμα και επιπρόσθετα των  χρεών προς την ΔΕΥΑ Κοζάνης  που ανέρχονται στα 27 εκ. ευρώ, με τον Δήμαρχο Κοζάνης να τονίζει την αναγκαιότητα των αυξήσεων στα τιμολόγια νερού και τηλεθέρμανσης, υπογραμμίζοντας ότι οι επιβαρύνσεις θα ναι της τάξης των 3 ευρώ.

Πάντως κάτοικοι και επιχειρήσεις εκπέμπουν sos για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης και της πανδημίας ζητώντας την βοήθεια της πολιτείας και του Δήμου Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας περίπου 10.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό, καθώς η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης χρωστούσε στον ιδιώτη πάροχο, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει την ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: