Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τον τραυματισμό του Προέδρου των εργαζόμενων του Δήμου Πετρούπολης από τα ΜΑΤ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον τραυματισμό του Προέδρου των εργαζόμενων του Δήμου Πετρούπολης από τα ΜΑΤ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών του Δημοσίου και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν αναίτια επίθεση στους εργαζόμενους, μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου μαζικά απαιτούσαν να μην γίνει καμία περικοπή στο επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ήταν να βρεθεί στο νοσοκομείο με παραμόρφωση στο πρόσωπο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Γνωρίζουμε ότι, η αντεργατική πολιτική έχει ως μόνιμο συμπλήρωμα τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η κυβέρνηση χτύπησε εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να είναι τα σχολεία, τα δημαρχεία και τα υπουργεία καθαρά, για σταθούν όρθιες οι υπηρεσίες.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, οι εργαζόμενοι ούτε φοβούνται, ούτε τρομοκρατούνται. Απορρίπτουν το πόρισμα της κυβέρνησης για το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας. Το επιστέφουν πίσω ως απαράδεκτο.

Κάτω τα χέρια από το επίδομα των ΒΑΕ.

Κάτω τα χέρια από το εισόδημα μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εύχεται ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: