Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.: 558





                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, με θέμα συζήτησης την μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ».

Στην συνάντηση που πραγματοποίησε την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Οκτωβρίου 2022 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, παρουσία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ», παρότι εκφράστηκε ρητά η θετική πρόθεση του κ. Υπουργού για την εξεύρεση τεκμηριωμένης λύσης αναφορικά με την μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ», και μάλιστα στην βάση συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους του Υπουργείου, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα ώστε επιτέλους να λάβει τέλος η 20ετής ομηρία των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε πως, είναι δεσμευμένος και υποχρεωμένος να εφαρμόσει την με αριθμ.: 1548/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωση και εφαρμογή των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. με μόνο γνώμονα την μόνιμη κατοχύρωση των 2.909 εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» αποφάσισε:

  1. Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

  2. Την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα, στις 11.30 το πρωί, με αίτημα την ουσιαστική συμπαράσταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ». Στην Συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν το σύνολο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» από όλη την χώρα.

  3. Την πραγματοποίηση Πορείας Διαμαρτυρίας μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15 - Αθήνα) διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μετά από είκοσι (20) χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μόνο στόχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αυτή την κρίσιμη ώρα!!!


ΤΩΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ 20ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                 Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                             Γιάννης Τσούνης










Δεν υπάρχουν σχόλια: