Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΟΧ

 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2022


Αριθμ. Πρωτ.: 532








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση και ένα βαρύ «όπλο» στη φαρέτρα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. συνιστά η μη άσκηση έφεσης σε πρωτόδικη Δικαστική Απόφαση που μετατρέπει την σχέση εργασίας εργαζομένων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω.

Μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των εργαζομένων και αποφάσισε ομόφωνα να μην ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη Δικαστική Απόφαση που μετατρέπει την σχέση εργασίας εργαζομένων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Η Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησαν ώριμα και έβαλαν σε πρώτη προτεραιότητα την λειτουργική επάρκεια του Δήμου και την εξυπηρέτηση των Δημοτών. Επέλεξαν να έχουν υπηρεσίες οργανωμένες με έμπειρο προσωπικό, που έχει αποδεδειγμένα προσφέρει σε δύσκολες εποχές. Σημειώνεται πώς η υποστελέχωση των Δήμων σήμερα, που έχει δημιουργηθεί υπαιτιότητα των κυβερνήσεων αλλά και Αιρετών, είναι το βασικό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έθετε και συνεχίζει να θέτει και να αγωνίζεται με σθένος για την ενίσχυση των Ο.Τ.Α. με μόνιμο προσωπικό. Τέτοιου είδους αποφάσεις, σαν αυτή που έλαβε η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, και προ ημερών η Διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες Δημοτικές Αρχές.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια: