Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

 Απολύσεις: Στα επόμενα κύματα καταργήσεων οι οργανισμοί των ΟΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) των δήμων και των περιφερειών θα βρίσκονται εκτός της πρώτης λίστας των υπό κατάργηση οργανισμών του δημοσίου που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί τις αρχές Ιουνίου, δίνουν στους συνομιλητές τους Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τόσο από τη γνωστή εγκύκλιο Μανιτάκη όσο και με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση – συγχώνευση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου τη Μεγάλη Πέμπτη, το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από στελέχη κομμάτων αλλά και αιρετούς σχετικά με τους οργανισμούς των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση ήταν κοινή σε όλους, δηλαδή, ότι «δεν πρόκειται να ενταχθούν στο πρώτο κύμα των καταργήσεων τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ».
Κάτι, βεβαίως, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται καθόλου (τουναντίον μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες) να ενταχθούν στα επόμενα κύματα, αρχής γενομένης από αυτό των επόμενων 2.000 απολύσεων εντός του 2014.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/apoliseis-sta-epomena-kimata-katargiseon-oi-organismoi-ton-ota

Δεν υπάρχουν σχόλια: