Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Από το ΥΠΟΙΚ το Π.Δ. για την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα


Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. Ωστόσο η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.

Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.
Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα σχετικής με τη μη εφαρμογή του Ν. 4024/2011 ως προς την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.
«Οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται», έχει δηλώσει ο βουλευτής επισημαίνοντας ότι δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα τόσο στους νεοπροσλαμβανόμενους, όσο και για τους υπηρετούντες υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Ο βουλευτής έχει αναγνωρίσει ότι με το Ν. 4024/2011 δεν έχει προβλεφθεί προθεσμία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να το παραπέμψει στις καλένδες, όπως σημείωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια: