Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως τουναντίον ;



Ο παραλογισμός και η ανηθικότητα  χτύπησε την πόρτα και της Κοζάνης.
Συνάδελφός μας κατηγορείται για διοικητική παρατυπία.
Κατηγορείται, χωρίς να έχει δικαστεί, και φυσικά, καταδικαστεί…..

Σύμφωνα με το (μνημονιακό) νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο υπάλληλος χωρίς καν να δικαστεί και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμήριο αθωότητας.

Στον υπάλληλο που τελεί σε κατάσταση αργίας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, που μπορεί να πάρει και χρόνια,  καταβάλλεται το ένα τρίτο (1/3) ή το ένα τέταρτο (1/4) των αποδοχών του κατά περίπτωση και φυσικά στο διάστημα της αργίας τον κατατρέχει η ρετσινιά και η στοχοποίηση, καταστρέφεται η προσωπική και οικογενειακή του ηρεμία.

Η αντισυνταγματικότητα και η ανηθικότητα του νέου πειθαρχικού κώδικα έχει αμφισβητηθεί εντός και εκτός Βουλής με επερωτήσεις βουλευτών και μάλιστα εκκρεμεί αγωγή αντισυνταγματικότητας του Νόμου από την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με το νόμο 4057/2012 καταργείται το τεκμήριο αθωότητας και ουσιαστικά θεωρείται ένοχος κάθε δημόσιος υπάλληλος ο οποίος τιμωρείται προκαταβολικά, απλά και μόνο με την καταγγελία οποιουδήποτε, ακόμα και για περιπτώσεις ιδιωτικών διαφορών!

Ουσιαστικά λοιπόν κάθε εργαζόμενος είναι έρμαιο προσωπικών αντιπαθειών, δικομανών,  αλλά και έρμαιο της κάθε διοίκησης η οποία μπορεί έτσι να ελέγχει και να καταστέλλει όσους θεωρεί ότι υψώνουν ανάστημα στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.

Πλέον οι εργαζόμενοι (για μας δεν υπάρχουν διαχωρισμοί με βάση τον εργοδότη) εκτός από διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και ανάξιοι - όπως κατηγορηθήκαμε από ανώτατους κυβερνητικούς που δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν πια - είναι και εκ των προτέρων επίορκοι πριν καν αποφανθούν τα δικαστήρια!

Εμείς δεν επιθυμούμε συναδέλφους που παρασιτούν ή εγκληματούν. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα αλλά με δίκαιες διαδικασίες.
Εκ των προτέρων όμως κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Υπενθυμίζουμε ότι η πολυπλοκότητα, η αντιφατικότητα της νομοθεσίας και η απελπιστικά χρονοβόρα διαδικασία απόδοσης της δικαιοσύνης δεν είναι έργο υπαλλήλων αλλά αυτών που ασκούν την εξουσία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο τον οποίο θα στηρίξουμε ηθικά και υλικά στη μεγάλη περιπέτεια του και του ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή δύναμη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.
Σε κυβέρνηση τραπεζιτών είμαστε όλοι επίορκοι
Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης 
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: