Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

περί ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. συνέχεια



Αγαπητοί συνάδελφοι

Εχθές Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην τηλεόραση του west channel υπήρχε θέμα με την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Μεταξύ των συνεντευξιαζομένων και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κος Μαυρίδης.

Από την συνέντευξη βγήκαν οι εξής ειδήσεις:

  1. Το εργοστάσιο παραγωγής βιοαερίου από απορρίματα έχει λάβει αδειοδότηση από την Ρ.Α.Ε. και η δέσμευση είναι να αξιοποιηθούν ΜΟΝΟ οι θαμμένοι όγκοι σκουπιδιών των Χ.Υ.Τ.Α. (υπολογίζονται σε 1 εκατομμύρια τόννοι) , πρώτη ύλη που θα δώσει βιοαέριο-σύμφωνα πάντα με τον κο Μαυρίδη-για 20 χρόνια.
Η αξιοποίηση ΜΟΝΟ των ήδη θαμμένων απορριμάτων αποτελεί μία πρώτη μικρή νίκη καθώς τονίσαμε επανελλειμένως ότι δεν θα πρέπει η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. να φύγει από τον σκοπό της ανακύκλωσης και του μηδενικού-εάν γίνεται-υπολλείματος.

  1. Το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής σύμμεικτων απορριμάτων που έχει ήδη δημοπρατηθεί θα αυξήσει το κόστος για κάθε πολίτη από 32 ευρώ/ τόνο σε 42 ευρώ/ τόνο. Ο κος Μαυρίδης επέμενε ότι το κόστος αυτό θα πέσει αλλά αύξηση θα έχουμε.

  1. Αυτό που ΔΕΝ μάθαμε ήταν το όνομα του αναδόχου καθώς συνεχώς μιλάγανε για ανάδοχο αλλά όχι για το ποιος είναι. Από το σάιτ της εταιρείας προκύπτει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ως Προσωρινό Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης

  1. Επαναλήφθηκε η θέση του κου Μαυρίδη για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Τα επιχειρήματα ήταν τα γνωστά «μην μένουμε κολλημένοι ..»κλπ μη επιχειρήματα.

η απάντηση του δημάρχου Κοζάνης κου Μαλούτα στην επιστολή που είχαμε στείλει τα έξι σωματεία υπαλλήλων των δήμων της Δ. μακεδονίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: