Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 43ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.


Αθήνα, 11 Μαΐου 2015

Αριθμ. Πρωτ.: 582





ΨΗΦΙΣΜΑ
Το 43ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τα κυοφορούμενα σενάρια για κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει αποφάσισε:
1. Θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε σκέψη-πρόταση στα πλαίσια της συμφωνίας της νέας συγκυβέρνησης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.) με τους θεσμούς, για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. (κατά 30%) στα νησιά του Αιγαίου, μέτρο το οποίο είχε ληφθεί (Ν.2093/1992) σε αντιστάθμιση των μειονεκτημάτων λόγω της νησιωτικότητας, γιατί τυχόν αποδοχή του από την κυβέρνηση θα είναι «ταφόπλακα» στην ανάπτυξη και επιβίωση των νησιωτών μας και πλήγμα στον τουρισμό, λόγω της επί πλέον επιβάρυνσης του κόστους ζωής στα νησιά.

2. Καλούμε την κυβέρνηση αφενός μεν να απορρίψει τέτοιες προτάσεις και να απόσχει από οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου και αφετέρου να λάβει μέτρα για τη γεωγραφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή των νησιών του Αιγαίου και με στόχους την άρση των προβλημάτων και την αειφόρο ανάπτυξη τους, σύμφωνα και με την απαίτηση του Συντάγματος (άρθρο 101 περί νησιωτικότητας).

3. Συμπαρατασσόμαστε και συντονιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις Δήμους και Περιφέρειες, τις παραγωγικές τάξεις, τους νησιώτες βουλευτές για να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την απόκρουση της υλοποίησης τέτοιας πρότασης.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 43ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: