Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



                                                                                    
                                                                                     Γλυφάδα, 29 Μαΐου 2015
                                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.: 328

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Νομού Αττικής, του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Δ.Π.-Α.Μ.Ε.Α. (Π.Α.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.), για το κατάπτυστο, ψευδές και συκοφαντικό Δελτίο Τύπου-Καταγγελία που εξέδωσαν μετά το 43ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Απέδειξαν με αυτό πώς λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του 43ου Τακτικού Συνεδρίου, αλλά και μετά κατόπιν υποδείξεων από συγκεκριμένα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και στόχος τους ήταν όχι να αναδείξουν τα προβλήματα των Κοινωνικών Δομών και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων, προσεγγίζοντας ένα σοβαρό θέμα, το οποίο πολλές φορές έχει απασχολήσει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με μικροκομματικές παρωπίδες.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των Συλλόγων τους παρευρέθησαν την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου και εκτός του προγράμματος εργασιών απαίτησαν με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο να λάβουν το λόγο πριν ακόμα και από τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων και την τοποθέτηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιοι θα είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου που ήταν οι προγραμματισμένες ομιλίες των Συνέδρων και εκπροσώπων φορέων.

Τη δεύτερη δε ημέρα που οι «προστάτες» συνδικαλιστές εμφάνιζαν την τήρηση του προγράμματος του Συνεδρίου ως «φίμωση», προκαλώντας ένταση στο Συνέδριο, οι «εκπρόσωποι» των εν λόγω Συλλόγων δεν εμφανίστηκαν για να πάρουν το λόγο, αποδεικνύοντας πως όλο το σκηνικό ήταν στημένο για τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι για να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α.

Είναι εμφανές και ειδικότερα με τον τρόπο που το «απαίτησαν» ότι οι «εκπρόσωποι» ήταν κομματικά και παραταξιακά καθοδηγούμενοι με σκοπό την δημιουργία προβλημάτων και κλίματος έντασης στη ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου με μόνο στόχο το παραταξιακό όφελος.

Τέτοιες ενέργειες το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν είναι η υπονόμευση της ενότητας του κλάδου και σε καμία περίπτωση η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων τους Κοινωνικές Δομές (Β.Σ.Σ., Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Α.Μ.Ε.Α.) που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο καιρό τους στήριξε και αγωνίστηκε για τα καθημερινά τους προβλήματα. Και οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές το γνωρίζουν καλά αυτό!!!

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα τα «κομματικά φερέφωνα» που δεν εκπροσωπούν τίποτα περισσότερο από μικροπαραταξιακά συμφέροντα και καλούμε τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές να απομονώσουν τους δήθεν «εκπροσώπους» τους, που δεν προάγουν την επίλυση των προβλημάτων τους και να καταγγείλουν αλλά και να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Αντιπρόεδρος                                                                      Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Κώστας Παπαδόπουλος                                                                    Νίκος Ζουγανέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: