Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Στο ΚΕΑΟ όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας. Αυτό προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στην υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, «στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης. Προηγούμενη απόφαση (αρ. Οικ.13822/1089/2.5.2014 - ΦΕΚ Β'1227) η οποία προέβλεπε τα "Κριτήρια προσδιορισμού των "εισπράξιμων" ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ", όπως ισχύει, καταργείται από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης».
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος μόνο τα χρέη άνω των 5.000 ευρώ εντάσσονταν στο ΚΕΑΟ. Με βάση την υπουργική απόφαση περνάνε και τα χρέη κάτω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: