Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ VS ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Στροφή 180 μοιρών από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαμηνύει ότι οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα των δήμων  δε θα μονιμοποιηθούν καθώς υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες λόγω της μνημονιακής υποχρέωσης της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση οι πηγές αναφέρουν ότι μια πιθανή μονιμοποίηση περνά μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, γεγονός το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούνται σήμερα στους δήμους με παρατάσεις θα αντιμετωπιστούν ισότιμα όπως όλοι οι υποψήφιοι.
Η σχετική εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε δεσμευτεί ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χ. Βερναρδάκης ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μετά τη σχετική εξέλιξη οι χιλιάδες συμβασιούχοι το μόνο που μπορούν να έχουν ως  δεδομένο είναι  η παραμονή τους στην εργασία τους έως τις 31/12/2017 -όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.
Σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, σε περίπτωση που προκηρυχτούν οι θέσεις ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλους τους υποψηφίους, δηλαδή συμβασιούχους εργαζόμενους και ανέργους.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση μελετά σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το Ελεγκτικό συνέδριο τρόπο προκειμένου να παρακάμψει το σκόπελο της αντισυνταγματικότητας του νόμου που ανανέωσε της συμβάσεις των εργαζομένων.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: