Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ !!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
                                                                                                   Κοζάνη 19-11-2014
Τηλέφωνο-FAX : 2461037179
Email: sypota@yahoo.gr
www.edkozanis.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού προστέθηκε άλλη μια περίπτωση συναδέλφου που στις 13-11-2014 τέθηκε σε αργία με βάσει τον κατάπτυστο Ν. 4057/2012.

Είναι άλλη μία περίπτωση κατάφωρης αδικίας που προστίθεται στις δεκάδες ανάλογες σε όλη την Ελλάδα.

Για τον εν λόγω νόμο υπάρχουν αντιδράσεις από όλη τη δημοσιοϋπαλληλική, επιστημονική κοινότητα και έχουν εκφέρει τις απόψεις τους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου.

Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο ότι το νέο πειθαρχικό δίκαιο δεν εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, αλλά το στόχο της πειθάρχισης των υπαλλήλων στις μνημονιακές λογικές και περαιτέρω του περιορισμού των δαπανών μισθοδοσίας, μέσω της θέσης σε αργία ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καταδικαστεί από κανένα πειθαρχικό ή δικαστικό όργανο και απλώς έχουν παραπεμφθεί για αδικήματα, πολλές φορές άσχετα με την υπηρεσία, για τα οποία ενδέχεται στο μέλλον να αθωωθούν.

Είναι απαραίτητο να καταργηθεί όλο το πειθαρχικό νομοθετικό πλέγμα (ν. 4057/12, ν. 4093/12 κ.λπ.) που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ        ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: