Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ

Πολιτικά παιχνίδια γύρω από τη διοίκηση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι η Υπηρεσία γίνεται «για μια ακόμα φορά βορά στους όρους των δανειστών για την επιτυχή αξιολόγηση και χρηματοδότηση της χώρας».
Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «σήμερα που οι δανειστές αναμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα παραμείνει θύλακάς τους με τον κ. Γεωργίου στην ηγεσία της την επόμενη μέρα. Ετσι ζητούν ως προαπαιτούμενο, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο του ’15 που λήγει η θητεία του κ. Γεωργίου, ο νέος πρόεδρος να μην προταθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών και να εγκριθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά να προτείνεται από μια «ανεξάρτητη» επιτροπή που θα συσταθεί και θα απαρτίζεται από Ελληνες και ξένους αγνώστου ταυτότητας».
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει ότι οι «ανεξαρτησίες» της επιτροπής που θα δημιουργηθεί, καθώς και της υφιστάμενης ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΛΣΤΑΤ για την οποία προαπαιτείται η επέκταση της θητείας της, αλλά και η ανεξαρτησία της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, «είναι ένας ψευδόκοσμος, όπου η ονομασία τους εξαπατά την έννοιά τους, όπως θα έλεγε και ο Γκι Ντεμπόρ στην Κοινωνία του Θεάματος».
Ο Σύλλογος τονίζει ακόμα ότι η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα είναι η μόνη υπηρεσία του ελληνικού κράτους που όχι μόνο ελέγχεται (αυτό γίνεται παντού), αλλά διοικείται απευθείας από τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: