Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Στην πανελλαδική απεργία κατά της νέας συμφωνίας την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και όλο το λαό να «αποτρέψουν την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρώτο σταθμό την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου».
Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια», τονίζει η ΓΣΕΕ.
Στην 24ωρη γενική απεργία καλεί  και η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για «σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».
Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, που έχει προοπτική κλιμάκωσης αν μέχρι τότε δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου.

Χωρίς μετρό, προαστιακό και τρένα 

Ακινητοποιημένοι θα είναι την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, του προαστιακού σιδηρόδρομου και των τρένων λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ματαιώσεις και στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Λόγω της απεργίας θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων του ΟΣΕ την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, προηγούμενη της απεργίας, θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια:
600/601 μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης
743/ IC 85 μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
2540/12540/12545/2545 μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς
IC 90 μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης, και
2576 /2577 μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας
Την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας, όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου, εκτός των διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.
Οι αμαξοστοιχίες 600-601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Την Παρασκευή, επομένη της απεργίας, ματαιώνονται τα δρομολόγια:
IC 82 στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, και
IC 91 στο τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης
Επίσης, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και δεν θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Επίσης, την ημέρα της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: