Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

«η μαύρη μέρα των συντάξεων»

Η σημερινή μέρα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των συνταξιούχων ως «η μαύρη μέρα των συντάξεων», υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.
«Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και «η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης» των επικουρικών, που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει, τα Επικουρικά Ταμεία οφείλουν να μηδενίζουν από σήμερα τα ελλείμματά τους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους με ίδιες (μόνο) δυνάμεις. «Το κράτος και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά τους και διαχειρίστηκαν εγκληματικά και άσωτα την περιουσία τους, πετούν τώρα στον Καιάδα τα Επικουρικά Ταμεία, με συνέπεια είτε την ενσωμάτωση του μικρού τμήματος που θα απομείνει, στις κύριες συντάξεις, είτε την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων στο μέλλον!», προσθέτει.
Όμως «μαύρη», σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, θα είναι και η σημερινή ημέρα για 300.000 από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες «που πληρώνουν με αίμα τη μνημονιακή δέσμευση (ν. 4046/2012 σελ. 713) για την κατάργηση των εισφορών που προορίζονταν μέχρι τώρα για την καταβολή των μικρών οικογενειακών επιδομάτων σε όσους και όσες δεν το ελάμβαναν από τον εργοδότη τους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση:
-          Να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των δύο αυτών δρακόντειων ρυθμίσεων.
-          Να μην επιμείνει τώρα στη μείωση και στην κατάργηση στο προσεχές μέλλον των επικουρικών συντάξεων.
-          Να μην στερήσει τα οικογενειακά επιδόματα από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες.
«Καλούμε τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της πατρίδας μας να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Τώρα μπαίνουμε στο βαθύ Μνημόνιο, της ολοκληρωτικής απαξίωσης των μισθών και συντάξεων και της τελικής αποδόμησης όσων απέμειναν από το Κοινωνικό κράτος. Τους καλούμε να μην συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους και στην απαξίωση της ιστορικής μας χώρας», καταλήγει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

http://www.koutipandoras.gr/article/117093/mitropoylos-1i-ioylioy-i-mayri-mera-ton-syntaxeon

Δεν υπάρχουν σχόλια: